رضا عباسپور نادری امروز، ۱۰ مهر در حاشیه گردهمایی تعاونیهای پرههای صیادی استان گیلان که در اداره کل شیلات این استان در بندر انزلی برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مدیریت ماهیگیری در کشور مبتنی بر سیاستها و رویکردهای ماهیگیری مسئولانه است، یعنی نگاه بهرهبرداری پایدار و دراز مدت از منابع آبزی، حفظ ذخایر آبزی همچنین تامین منافع اقتصادی بهرهبرداران و صیادان که در صف مقدم بهرهبرداری از منابع آبزی در دریاها هستند.
وی افزود: سال گذشته در کل کشور حدود ۷۵۰ هزار تن میزان صید از دریای خزر، خلیج فارس، دریای عمان و آبهای دور بوده که توسط ناوگان صیادی و گروههای بهرهبردار انجام شده است.
عباسپور نادری تصریح کرد: بخش اصلی تولید آبزیان در جنوب مربوط به بهرهبرداری از ذخایر سطحزیهای درشت میشود؛ یعنی گروه آبزیان خانواده تن ماهیان و شبه تن ماهیان که بخش اصلی این ذخایر در مسیر مهاجرتی خود یعنی از اقیانوس هند به دریای عمان و آبهای تحت پوشش کشور ما وارد میشوند و امکان برداشت از این ذخایر را داریم.
وی افزود: با توانمندی خوبی که در ناوگان صیادی کشور برای فعالیت و صید در آبهای دور اقیانوس هند وجود دارد موفق شدیم رتبه اول را از حیث میزان صید در صیدگاههای غرب اقیانوس هند داشته باشیم و این یک موفقیت برای کشور محسوب میشود که با تلاش صیادان سعی میکنیم این موفقیت را تداوم ببخشیم و پایدار باقی بماند.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران گفت: بدون تردید تامین منافع اقتصادی و تسهیلات حمایتی برای فعالیت صیادان در سرفصل پیگیریهای ما در سازمان شیلات ایران قرار دارد و ما سعی میکنیم شرایط را برای فعالیت این عزیزان که در شغل سخت و طاقتفرسای صیادی مشغول هستند، فراهم کنیم.
عباسپور نادری تصریح کرد: حال که در آستانه شروع فصل صید ماهیان استخوانی در دریای خزر قرار داریم لازم است با اتخاذ تدابیر و سیاستهایی و با همکاری و همراهی دستگاههای مرتبط بتوانیم شرایط مناسبی را برای فعالیت صیادان در دریای خزر داشته باشیم تا منافع اقتصادی این عزیزان تامین شود.
وی ادامه داد: متاسفانه دریای خزر به دلیل شرایط خاصی که دارد با ورود انواع آلایندههای شهری، صنعتی و خانگی مواجه است که به عنوان یک آسیب جدی در بحث ذخایر آبزی تلقی میشود و لازم است این موضوع کنترل و مدیریت شود تا شرایط مناسبی برای زیست آبزیان ارزشمند دریای خزر داشته باشیم و پایداری شغل صیادی و بهرهبرداری مستمر و دراز مدت از ذخایر دریای خزر را شاهد باشیم.
مدیرکل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران در ادامه با اشاره به تعداد اشتغال بخش صیادی کل کشور گفت: حدود ۱۴۰ هزار صیاد به صورت مستقیم در این عرصه فعالیت میکنند و برخی از مشاغل وابسته در فرایندهای پیشین و پسین صید هم وجود دارد که به عنوان مشاغل وابسته به این بخش قابل مدیریت است.
انتهای پیام
نظرات