به گزارش ایسنا، طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری به دنبال مجوز مجلس در برداشت ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای ایجاد طرحهای اشتغال در مناطق روستایی و عشایری به اجرا درآمد و مقرر شد معادل ریالی آن از محل منابع داخلی بانکها به حساب موسسات عامل واریز شود.
بر این اساس، به صندوق توسعه ملی اجازه داده شد با هدف ارتقای تولید و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، معادل ریالی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از منابع صندوق را به صورت قرض الحسنه نزد بانکهای کشاورزی، توسعه تعاون، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید در بخش کشاورزی سپردهگذاری کند تا این منابع برای ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت با اولویت روستاها و شهرهای واقع در مناطق مرزی و مناطق عشایری هزینه شود.
تصمیم دولت برای اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی به اجرای طرح اشتغال روستایی و اذن مقام معظم رهبری برای برداشت آن، شرایط مناسبی برای اشتغال در بخش روستایی و عشایری به وجود آورد؛ به نحوی که وامهای پرداختی به روستاییان موجب رونق اشتغال در بخشهای صنعت، کشاورزی، خدمات، صنایع تبدیلی و گلخانهای، بوم گردی، گردشگری و صنایع دستی شده و زمینه اشتغال برای جوانان جویای کار را فراهم کرده است.
بر اساس اعلام معاونت توسعه روستایی، مناطق محروم و عشایری ریاست جمهوری، در دولت سیزدهم ۶٧٠ هزار شغل در روستاها ایجاد و بیش از ٨٠ هزار میلیارد تومان جهت رونق تولید در روستاها در قالب پرداخت تسهیلات سرمایه گذاری شده است.
بر اساس اعلام معاون توسعه روستایی، مناطق محروم و عشایری ریاست جمهوری در دولت سیزدهم ۶۷۰ هزار شغل در روستاها ایجاد و بیش از ٨٠ هزار میلیارد تومان جهت رونق تولید در روستاها سرمایهگذاری شده است.
به گفته وی در دولت سیزدهم ۶٧٠ هزار شغل در روستاها ایجاد شده و این مشاغل از طریق سامانه رصد اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قابل رصد است.
مدنی با بیان اینکه با همت دولت سیزدهم ٩٠٠ واحد تعطیل در روستاها به چرخه تولید بازگشتند، احیای واحدهای صنعتی و تولیدی، تامین نیازهای روستاییان و ساخت مسکن را منجر به آبادی روستاها دانست و با اشاره به راه اندازی ۵٠٠ بازار محصولات روستایی در مناطق روستایی از وجود ١١ هزار میلیارد تومان منابع در کشور برای اشتغالزایی و رونق تولید روستاها خبر داد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم و عشایری ریاست جمهوری همچنین از بازگشت ۴۵٠ هزار نفر به روستاها خبر داد و گفت: طبق مطالعات صورت گرفته از سال ١٣٩۵ تا ١۴٠٠ بازگشت به روستاها و رونق و آبادانی روستاها را شاهد بودهایم که با اقدامات دولت سیزدهم این آمار طی سالهای ١۴٠١ و ١۴٠٢ روند افزایشی خواهد داشت.
روستاها به عنوان یکی از کانونهای اشتغال و تولید در کشور به شمار میروند که طبق آمارها ۲۵ درصد جمعیت کشور را شامل میشوند و ٧٠ درصد تامین مواد غذایی و محصولات توسط آنها صورت میگیرد.
بسیاری از کارشناسان انجام فعالیتهای اشتغال روستایی را در کاهش مهاجرت به شهرها موثر دانسته و معتقدند ایجاد اشتغال روستایی در قالب تعاونیها علاوه بر گسترش مشارکت جمعی و توسعه آبادانی در روستاها، موجب اشتغالزایی و درآمدزایی برای خانوارهای روستایی میشود.
به گزارش ایسنا، اجرای طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری یکی از برنامههای موثر دولت در جهت کاهش مهاجرت از روستاها به شهرها و کلان شهرها و توسعه و آبادانی مناطق محروم و روستایی است. این طرح زمینه ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان جویای کار، کاهش نرخ بیکاری و درآمدزایی برای خانوارهای روستایی را فراهم کرده است.
انتهای پیام
نظرات