نویسندگان این کتاب دکتر «محمود روشنی»، استاد تمام شیمی تجزیه دانشگاه ایلام و «زهرا میرزائیکارزان» دانشجوی دکتری این رشته است.
این کتاب شامل ۴ فصل است که فصل ۱ به معرفی پلیمرهای قالب مولکولی و فصل ۲ به مواد و روشهای مورد استفاده در سنتز پلیمرهای قالب مولکولی پرداخته است.
فصل ۳ حسگرهای الکتروشیمیایی و سایر حسگرهای پلیمر قالب مولکولی و فصل ۴ کاربردهای پلیمرهای قالب مولکولی در الکتروشیمی و سایر زمینهها را بررسی کرده است.
در پیشگفتار این کتاب آمده است: پلیمرهای قالب مولکولی نشان دهنده دسته جدیدی از موادی هستند که به صورت مصنوعی تولید شده و دارای مکانهای شناسایی ویژهاند. در سالهای اخیر پلیمرهای قالبدار شده، در بسیاری از زمینههای شیمی و بیوشیمی توجه زیادی را به خود جلب کردهاند. پلیمر قالب مولکولی پلیمرهایی با اتصالات عرضی هستند که نسبت به شکل، ابعاد، نوع و تعداد گروههای عاملی مولکول، الگوی انتخابگری نشان میدهند.
بنابراین به عنوان ابزار گزینشی عملکرد اختصاصی در شناسایی مولکولهای الگو، آمادهسازی آسان و کم هزینه بودن تهیه پلیمرهای قالب مولکولی موجب استفاده روز افزون آنها در زمینههای تجزیهای مختلف مانند حسگرهای الکتروشیمی، بیوحسگرها، جداسازی و ... گردیده است.
با توجه به اهمیت پلیمرهای قالب مولکولی و کاربردهای گستردهی آنها، در این کتاب سعی شده است توضیح کاملی از پلیمرهای قالب مولکولی به خصوص روشها و حسگرهای الکتروشیمیایی به کار برده شده در این زمینه ارائه شود.
انتهای پیام
نظرات