مریم غفاری مسئول مرکز مردمی نفس استان مرکزی، شنبه هشتم مهرماه در مراسم گشایش مرکز نفس در شهرستان خمین، اظهار کرد: یکی از غمانگیزترین تراژدیها، آغازی است که پیش از پایان رقم میخورد. اتفاقی که اگر غیرعمد باشد، سراسر درد است و اگر از روی عمد صورت گیرد، پایانی جز پشیمانی و عذاب وجدان نخواهد داشت.
وی ادامه داد: سقط عمدی جنین که به عنوان کشتار بی سر و صدای فرزندان پیش از تولد توسط پدر و مادر صورت میگیرد، از دلخراشترین اتفاقات زندگی بشر امروز بوده و میراث ننگآور جاهلیت مدرن است. به دلیل نپرداختن به ابعاد گوناگون آن، قبح این کار به اندازه کافی در جامعه شناخته نشده است.
وی افزود: فاصله یک تشخیص بارداری و قتل جنین، زمان کوتاهی به اندازه خوردن یک قرص است که به وفور در فضای غیررسمی کشور یافت میشود در حالی که دستیابی به چنین قرصهایی در مراکز درمانی، نیارمند نامهنگاری و امضای اسناد مختلف است. برخی از مادران، پیش از مراجعه به ما، قرص را استفاده کرده اند و غیر از پدر و مادر، کسی از این ماجرا مطلع نمیشود. این اقدام در صورت عدم تمایل به داشتن فرزند یا عدم رضایت از جنسیت جنین، اتفاق میافتد.
غفاری گفت: امروزه سقط جنایی جنین در جهان رو به افزایش است به طوری که بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، از هر ۱۰ بارداری، سه مورد آن به سقط عمدی منجر میشود. بر اساس آمارهای غیررسمی از مراکز رسمی کشور از قبیل مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی، در سال ۱۴۰۰، روزانه ۱۰۰۰ سقط غیرقانونی و جنایی در کشور اتفاق میافتد.
وی با بیان این نکته که سقط شامل سه دسته میشود، اظهار کرد: سقط خود به خود، دو درصد و سقطهای پزشکی نیز سه درصد از سقطها را به خود اختصاص داده و سقط جنایی ۹۵ درصد سقطها را شامل میشود. بررسیهای تعدادی از متخصصین دغدغهمند بدنبال تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش جمعیت نشان داد که یکی از راهکارهای زودبازده در راستای افزایش جمعیت، جلوگیری از سقطهای جنایی است.
مسئول مرکز مردمی نفس استان مرکزی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد از دست رفتن روزانه ۲۰۰۰ جنین در کشور هستیم و با اشاره به راهاندازی مرکز نفس در روز جمعیت سال ۱۴۰۰ در جوار بارگاه امام رضا(ع) افزود: این مرکز تا ۳۰ اردیبهشت سال جاری توانسته از ۱۶۳۲ مورد سقط جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه بسیاری از افراد، مشکلات اقتصادی را عامل سقط میدانند، تصریح کرد: با توجه به اینکه این آمار ۱۶۳۲ نفره مربوط به استانهای مرزی و محروم بوده و استانهای برخوردار را شامل نمیشود، ۱۳ درصد این افراد مشکلات اقتصادی، ۴۱ درصد این افراد عدم تمایل به داشتن فرزند و ۴۲ درصد نیز نداشتن شرایط مناسب در حال حاضر را دلیل این اقدام عنوان کردند.
غفاری با اشاره به ترسیم شبکه مسائل علت سقط گفت: مرکز مردمی نفس کار خود را با محوریت سه حوزه فرهنگسازی، شناسایی و حمایت برای عموم جامعه آغاز کرده است. تلاش میکنیم در مرکز مردمی نفس در تمام این موارد ورود پیدا کنیم تا بتوانیم گرهی از مشکلات مردم باز کرده و در انتهای کار به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنیم.
وی اظهار کرد: مهمترین بخش در مرکز مردمی نفس، شناسایی افرادی است که در آستانه انتخاب سقط جنین هستند. این خانوادهها باید شناسایی شده و از آنها فرصت بگیریم تا با مشاورههای مختلف، به انصراف از سقط برسیم. متخصصان زنان، ماماها، مراقبین سلامت و بهورزها به دلیل ارتباط تنگاتنگ با مردم، میتوانند در این مسیر به ما کمک کنند.
وی افزود: گاهی یک جمله میتواند در تغییر تصمیم این افراد موثر باشد. مهمترین تهدید کشور، تهدید جمعیتی است، بنابراین شناسایی این افراد نقش مهمی در وضعیت جمعیتی کشور دارد. یکی از مهمترین کارها در مسیر مبارزه با سقط، اقدامات حمایتی است. تمام دستگاههای اجرایی کشور میتوانند در این راه کمک کنند تا بتوان کمک های معیشتی، مشاورهای و پزشکی در اختیار این خانوادهها قرار داد.
سرهنگ پاسدار علی اکبر حسینی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج خمین نیز در این مراسم گفت: یکی از اولین افرادی که با کودککشی مبارزه کرد، پیامبر اسلام بود. در دورانی که عرب جاهلی دختران خود را زنده به گور میکرد، پیامبر بود که در مقابل آنان ایستاد و به زن کرامت بخشیده و آنان را موجودات با برکت دانست. امروزه نیز به مانند حدود ۱۴۰۰ سال پیش، این اتفاق به سبک دیگری در حال رخ دادن است.
وی اظهار کرد: سبک زندگی مردم و آنچه که امپراطوری رسانهای و طاغوتی در حال مخابره کردن است، تماما ظلمت و تاریکی است. اقداماتی که از سوی غرب سرمیزند، نه تنها مطابق با فطرت انسانی نیست، بلکه مطابق رفتارهای حیوانات هم نیست.
وی ادامه داد: از آنجاکه نتوانستند از طریق نظامی حریف ملت اسلامی شوند، با طراحی دهکده به اصطلاح جهانی در حوزه فرهنگی مانند آنچه که در فتح آندلس اتفاق افتاد، البته به شکل پیچیدهتر، سنگینتر، ماهرانهتر و جذابتر با فکر نو و روش جدید، در حال هدایت جامعه به سمت گمراهی هستند.
حسینی افزود: سالیانه بیش از ۳۰۰ هزار نفر از طریق سقط جنین از دست میروند. اگر با کمک مرکز نفس بتوان این اقدام شوم را معکوس کرد، وضعیت جمعیتی ما شرایط بهتری را تجربه خواهد کرد. البته کار سختی را پیش رو داریم زیرا در لایههای تخصصی، خواسته یا ناخواسته، اتفاقاتی رخ داده است که به نتیجه رسیدن در این حوزه نیازمند اقدامات سنگین است.
وی گفت: باید با فرهنگسازی مردم را نسبت به این اتفاق شوم و فعل حرام و رفتار نادرست، آگاه کرد و عواقب شرعی، قانونی، اجتماعی و خانوادگی آن را برای مردم گوشزد کرد تا روند این اتفاق شوم در کشور معکوس شود. بسیج جامعه پزشکی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در سطح کشور و شهرستان نیز برای این موضوع برنامهریزی کرده است تا طرح نفس در شهرستان خمین نیز فعال شود و با فرهنگسازی و آموزش، شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه باشیم. امیدواریم با دوری از روزمرگی، برنامهریزی قوی و کار جهادی به نقطه مطلوبی برسیم.
انتهای پیام
نظرات