• جمعه / ۷ مهر ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۹
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1402070704343
  • خبرنگار : 71667

مروری بر حوزه ارتباطات و فناوری در هفته گذشته

از ادامه ارتقاء شبکه زیرساخت تا اتصال مدارس کشور به فیبرنوری

از ادامه ارتقاء شبکه زیرساخت تا اتصال مدارس کشور به فیبرنوری

اتصال همه مدارس به فیبر نوری، علت کاهش سرعت اینترنت در نیمه شب و حل مشکل عدم تغییر ساعت گوشی‌ها با آغاز پاییز، برخی از مهم ترین خبرهایی بودند که هفته گذشته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شد.

به گزارش ایسنا، در هفته ای که گذشت خبری مبنی بر اختلال در شبکه اینترنت در نیمه شب در برخی رسانه ها منتشر شد؛ به دنبال این موضوع اگرچه وزیر ارتباطات روزهای گذشته دراین باره توضیحاتی ارائه کرده بود اما محمد احسان خرامید- مشاور وزیر ارتباطات و رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد: در طول پاییز، به دلیل توسعه در هسته شبکه کشور و برای نصب تجهیزات جدید ممکن است در ساعت‌های نخستین بامداد، برخی لینک‌های ارتباطی شرکت زیرساخت به مدت محدود قطع شوند که عمدتا کاربران اثر آن را احساس نمی‌کنند اما در سامانه‌های نظارتی لاگ می‌شود؛ برخی این توسعه را با نام اختلال فاکتور نکنند.

روز بعد از اعلام این موضوع شرکت ارتباطات زیرساخت  هم در اطلاعیه خود اعلام کرد: توسعه و ارتقاء ظرفیت شبکه ارتباطات زیرساخت در مهر ماه ادامه دارد و این شرکت در جدولی جزئیات و زمانبندی تغییرات در یک هفته آتی را تشریح کرد.

طرح توسعه فیبرنوری منازل و کسب و کارها یکی از مهم ترین پروژه های  ملی و دولت سیزدهم محسوب می شود که قرار است تا پایان سال ۸ تا ۱۰ میلیون خانوار تحت پوشش قرار بگیرند و طبق گفته مسئولان تاکنون ۵۰۰ شهرداری در کل کشور برای اجرای این پروژه توافق نامه امضا شده و این کار به سرعت درحال انجام است. بنابراین در هفته ابتدایی مهر ماه عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در روز اول مهرماه با حضور در یک مدرسه در شهر تهران درباره برنامه این وزارتخانه برای اتصال همه مدارس به فیبرنوری اعلام کرد: حوزه ماموریت های وزارت ارتباطات از اعماق اقیانوس ها تا فضا را شامل می شود و اشاره می کنم به اینکه در سال گذشته متخصصان ایرانی توانستند از طریق فیبرهای نوری دریایی سه جزیره ما در خلیج فارس را به کشور متصل کنند.

حل مشکل عدم تغییر ساعت گوشی ها با آغاز پاییز از دیگر خبرهایی بود که منتشر شد. به دنبال مشکلات شهروندان که ناشی از تغییر ساعت ها در ابتدای سال اتفاق افتاده بود بررسی ها حاکی از آن است با گذشت شش ماه و با شروع فصل پاییز یعنی مهر ماه ساعت موبایل‌ها و دستگاه‌هایی که از ابتدای سال به جلو رفته بود، درست شده است و یکی از اپراتورهای تلفن همراه در اطلاعیه به شهروندان توصیه کرد درصورت مشاهده این مشکل نرم افزار گوشی خود را به‌روزرسانی کنند و اگر با به‌روزرسانی نرم افزار همچنان اختلاف زمانی یک ساعته با ساعت رسمی وجود داشت، مشترک با تنظیم دستی مشکل را برطرف کند.

الزام تبدیل مجوزهای سازمان فناوری اطلاعات ایران از کاغذی به الکترونیکی دیگر خبری بود که در هفته ابتدایی مهر ماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شد. بر این اساس کلیه مجوزهای کاغذی که توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران در ۹ عنوان صادر شده، صرفا تا پایان امسال دارای اعتبار است و دارندگان این مجوزها ملزم هستند برای دریافت شناسه یکتا یا QR code، مجوز کاغذی خود را به مجوز الکترونیکی تبدیل کنند.

بیتا کیامهر-مدیرکل دفتر ارتباطات و فناوری اطلاعات - با بیان این که مطابق قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار کشور، مجوزهای کسب و کارهایی که فاقد شناسه یکتا باشند از آغاز سال ۱۴۰۳ از اعتبار ساقط می شوند و قادر به ادامه فعالیت نیستند، گفت: در مرحله اول، پنج مجوز شامل گواهی ارزیابی امنیتی محصولات نرم‌افزاری، گواهی رتبه‌بندی ارائه‌دهنده خدمات ممیزی مراکز داده، گواهی صلاحیت نهادهای ارائه خدمات ممیزی مراکز داده، گواهی فنی محصولات نرم‌افزاری و گواهی سلامت و احراز اصالت نرم‌افزار قادر به ثبت درخواست QR code بابت مجوزهای صادره هستند و جهت پروانه‌های خدمات امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات در چهار حوزه مدیریتی، فنی، عملیاتی و آموزشی، متعاقبا اطلاع‌رسانی لازم انجام خواهد شد.

از سوی دیگر انتظار می‌رود، آمریکا معافیتی را که به شرکت‌های سامسونگ الکترونیکس و اس‌کی هاینیکس کره‌ جنوبی در خصوص لزوم دریافت مجوز برای انتقال تجهیزات تراشه‌سازی به چین داده است، تمدید کند. وزارت بازرگانی آمریکا، فهرست کاربر نهایی مورد تائید را به‌روزرسانی خواهد کرد که مشخص کند کدام نهادها می‌توانند مجوز صادرات کدام فناوری را دریافت کنند تا به سامسونگ و اس‌کی هاینیکس اجازه دهد همچنان برخی از ابزارهای تراشه‌سازی آمریکایی را دریافت کنند. هنگامی که این شرکت‌ها در این فهرست قرار بگیرند، دیگر نیازی به دریافت مجوز برای موارد صادراتی دیگر نخواهند داشت.

گفتنی است گوگل از ژانویه سال ۲۰۲۴، نمای HTML‌ ساده جی‌میل که به کاربران امکان می‌دهد ایمیل‌های خود را در حالت ساده و بدون ویژگی‌های این سرویس باز کنند را حذف می‌کند. این شرکت صفحه پشتیبانی خود را به‌روز و اعلام کرد جی‌میل پس از مهلت تعیین شده، به صورت خودکار به وضعیت نمای «استاندارد»، سوئیچ خواهد شد. کاربران در هکر نیوز، اعلام کردند که ایمیلی از گوگل درباره پایان عمر این ویژگی دریافت کرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha