به گزارش ایسنا، عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش سودان در گفتوگو با شبکه العربیه در این باره گفت: هرگونه مذاکراتی که به صلح در سودان منجر شود، مورد استقبال قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: زمانی که جنگ به پایان برسد، رایزنیهایی درباره یک دولت غیرنظامی برای مدیریت مرحله انتقالی انجام خواهد شد.
عبدالفتاح البرهان در ادامه تصریح کرد: ارتش از نظر قانون اساسی مسئول حفاظت از سودان و استفاده از قدرت است.
وی گفت: اگر نیروهای شورشی به خود بیایند و نظامیانشان را از مناطق مسکونی خارج کنند و همچنین به توافقات جده پایبند باشند، ما آمادهایم در مذاکرات شرکت کنیم و با هر کسی از رهبری نیروهای شورشی (نیروهای واکنش سریع به رهبری محمد حمدان دقلو حمیدتی) بر سر میز گفتوگو بنشینیم.
در همین راستا، یکی از مقامات نیروهای واکنش سریع به شبکه خبری العربیه گفت که این گروه تمایلی به ادامه جنگ در سودان ندارد و آماده بازگشت به مذاکرات برای حل بحران در این کشور است.
وی همچنین تاکید کرد که هرگونه «پیش شرطی» از سوی عبدالفتاح البرهان، برای بازگشت به مذاکرات رد خواهد شد.
ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع در این کشور از اواسط آوریل با یکدیگر درگیر شدند و تاکنون توافقی میان دو طرف برای توقف درگیریها حاصل نشده و طبق گزارش فولکر پیرتس، فرستاده مستعفی سازمان ملل در جلسه ۱۳ سپتامبر شورای امنیت، تاکنون در این درگیریها ۵۰۰۰ تن که بیشترشان غیرنظامی هستند، کشته و بیش از ۱۲ هزار تن دیگر زخمی شدند.
طبق آخرین آمار سازمان غیردولتی «ACLID»، از زمان آغاز درگیری بین ارتش به رهبری عبدالفتاح البرهان و پشتیبانی سریع به رهبری محمد حمدان داقلو، در ۱۵ آوریل، حدود ۷۵۰۰ تن کشته شدند.
با توجه به عدم دسترسی به مناطق درگیری و خودداری هر دو طرف منازعه از اعلام آمارهای رسمی، شمار واقعی قربانیان بسیار بیشتر پیش بینی میشود.
به گفته سازمان ملل، سودان، با جمعیتی نزدیک به ۴۸ میلیون نفر یکی از فقیرترین کشورهای جهان بوده و از آغاز درگیریها تاکنون نزدیک به ۵ میلیون نفر از مردم این کشور به مناطق داخل کشور یا به کشورهای همسایه به ویژه مصر و چاد پناه بردهاند.
ارتش سودان به فرماندهی عبد الفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به فرماندهی محمد حمدان دقلو (حمیدتی) یکدیگر را به آغاز درگیریها و نقضهای مکرر آتشبس متهم میکنند.
انتهای پیام
نظرات