• شنبه / ۱ مهر ۱۴۰۲ / ۲۲:۰۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402070100760
  • منبع : بازار

صدای قناری نر و ماده

صدای قناری نر و ماده

صدای قناری نر و ماده فرق می‌کند و توانایی آنها در آوازخواندن نیز با هم تفاوت است. اگر می‌خواهید با صداهای قناری و معانی آنها آشنا شوید، این مقاله اطلاعاتی را که لازم دارید، در اختیار شما می‌گذارد.

قناری‌ها چه می‌گویند؟

به گزارش ایسنا به نقل از سایت صدا تو صدا، درست است که قناری‌ها نمی‌توانند صدای انسان را تقلید کنند و کلمات با معنی را بگویند؛ اما آنها از صدای خود برای برقراری با انسان‌ها و سایر قناری‌ها استفاده می‌کنند. بنابراین، با درک و یادگیری صداهایی که تولید می‌کنند، می‌توانید بفهمید که قناری شما می‌خواهد چه بگوید.

صدای قناری به جنسیت، نژاد و سن پرنده بستگی دارد، اما بسیاری از صداهای آنها مشابه به‌نظر می‌رسد. آنها می‌توانند صداهایی مانند جیرجیر و پچ‌پچ ایجاد کنند و یا آواز بخوانند.

فرق صدای قناری نر و ماده

دانشمندان می‌گویند که ناحیه‌ای از مغز قناری که مخصوص تولید صدا است (هسته تلنسفالیک)، در جنس نر بزرگ‌تر از ماده است. به‌همین دلیل هم صداهایی که قناری‌های نر از خود تولید می‌کنند، تنوع بیشتری دارد. آنها آوازهای طولانی‌تری می‌خوانند و بهتر می‌توانند به‌وسیله صدا با دیگران ارتباط برقرار کنند. صدای قناری نر زیباتر از ماده است.

درمقابل، قناری‌های ماده فقط می‌توانند چهچهه بزنند، اما برخی از آنها می‌توانند آواز هم بخوانند. ماده‌هایی که آواز می‌خوانند، معمولاً دامنه صوتی کمی دارند یا فقط می‌توانند نغمه‌های کوتاه بخوانند. به‌ همین دلیل صدای قناری ماده چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

نژادهای مختلف قناری هم در تولید صداهای مختلف متفاوت عمل می‌کنند. هر نژادی، در تولید یک نوع صدای خاص برتری دارد.

معنای صدای قناری

قناری‌ها علاوه بر آوازخواندن، پنج صدای دیگر نیز ایجاد می‌کنند. هر کدام از این صداها معنای خاصی دارند. برخی از این صداها معادل فارسی ندارند. به همین دلیل ما در مواردی از اصطلاح انگلیسی استفاده کرده‌ایم.

جیک‌جیک (Chirping)

این صدا شبیه صدایی است که صبح‌ها از پرندگان می‌شنوید و یا هنگام گشت‌وگذار در طبیعت به گوش شما می‌رسد. وقتی قناری جیک‌جیک می‌کند یعنی شاد و سرخوش است.

با این حال، چون بسیاری از پرندگان ماده نمی‌توانند جیک‌جیک کنند به‌جای آن چهچهه می‌زنند، زیرا چهچهه تنهای صدایی است که می‌توانند تولید کنند. آنها وقتی می‌خواهند یکدیگر را بترسانند جیغ می‌زنند، اما صدای قناری خوش صدا نر از جیک جیک بسیار پیشرفته‌تر است.

صدای زیر (Shrilling)

این صدا را می‌تواند به یک سوت بلند و طولانی تشبیه کرد. قناری می‌تواند با دهان باز و یا بسته، این صدا را تولید کند. مانند جیک‌جیک، وقتی پرنده شاد و هیجان‌زده است، ممکن است Shrilling را از او بشنوید. برخی از پرندگان، این نغمه زیر را با صداهای دیگر ترکیب می‌کنند تا یک صدای جدید بسازند

جیرجیر زدن (Squeaking)

صدای جیرجیر شبیه صدای قبلی است، با این تفاوت که کوتاه است و درحالی‌که دهان پرنده باز است ایجاد می‌شود. این صداکوتاه و ساده است، ملودیک نیست و به ندرت صدای دیگری به‌دنبال آن می‌آید.

قناری‌ها این صدا را هنگام دعوا تولید می‌کنند. آنها درحالی‌که سر خود را به طرف حریف خود خم کرده‌اند تا او را بترسانند، جیرجیر می‌کنند. وقتی به جلو خم می‌شوند و به اطراف می‌پرند، منقار خود را کاملا باز می‌کنند.

برای تمایز بین صدای جیرجیر و صدای قبلی، به زبان بدن قناری و موقعیت او نگاه کنید. اگر قناری حالت تدافعی دارد و پرنده دیگری در نزدیکی است، احتمالاً صدای قناری که به گوش می‌رسد، همان جیرجیر است.

واربلینگ (Warbling)

واربلینگ زمانی است که قناری با یک سری نت‌های درحال تغییر آواز می‌خواند. ممکن است به‌نظر برسد پرنده نمی‌تواند نت را به‌شکل صحیح بخواند؛ اما این صدا از یکی از انواع رایج صداهای قناری محسوب می‌شود.

قناری‌های نر در ۶ ماه اول زندگی خود بیشترین واربلینگ را دارند. پس از آن، آنها شروع به استفاده از سایر تکنیک‌های آواز خواندن می‌کنند تا قناری‌های ماده را به خود جلب کنند. این نوع صدای قناری در دوره‌ای که پرهای قناری تجدید می‌شود (تابستان) بیشتر می‌شود. گوش دادن به صدای قناری نر صوتی شما را با واربلینگ بیشتر آشنا می‌کند.

صدای قناری نر و ماده

قناری در قفس

پچ‌پچ‌کردن (Chattering)

در این نوع صدای قناری، پرنده یک سری نت‌های درحال تغییر را تکرار می‌کند. این صدا به نظر خشن می‌رسد زیرا هیچ ملودی در پشت صداها وجود ندارد؛ تکراری است و قناری‌ها آن را با صدای بلند ایجاد می‌کنند.

مانند Shrilling، پچ‌پچ هم معنای خاصی ندارد و صرفاً صدای رایجی است که توسط قناری‌ها تولید می‌شود. قناری‌های آمریکایی سینگر و یورکشایر به‌خاطر پچ‌پچ‌کردنشان معروف هستند.

مراحل آوازخواندن قناری

قناری‌ها با بزرگ‌شدن، سه مرحله آوازخواندن را پشت سر می‌گذارند. مرحله اول در حدود سه ماهگی شروع می‌شود. همان‌طور که حدس می‌زنید، آواز خواندن قناری سه‌ماهه چندان زیبا نیست و بیشتر از صدای جیرجیر و جیک‌های کوچک تشکیل شده است.

بیشتر ماده‌ها در این مرحله باقی می‌مانند، با این‌حال صدای قناری ماده برای تحریک نر به اندازه کافی متمایز است. نرها از این مرحله ابتدایی آوازخوانی، می‌گذرند و پیشرفت می‌کنند.  

در حدود شش ماهگی، قناری اعتماد به‌نفس بیشتری پیدا کرده و صداهای جدیدی تولید می‌کند.

 ۸ تا ۱۲ ماهگی آخرین مرحله یادگیری آوازخوانی صحیح قناری است. پس از این مدت، صدای قناری کاملا بالغ شده و به کیفیت نهایی خود می‌رسد.

علاوه ‌بر سن، فصل نیز بر میزان آوازخوانی قناری و صدای او تاثیر می‌گذارد. در فصل تابستان، که پرهای قناری ریخته و با انواع جدیدی جایگزین می‌شود، صدای قناری را کمتر می‌شنوید. ممکن است فکر کنید، پرنده افسرده شده است، اما وقتی تابستان بگذرد، صدای قناری خوش‌صدای نر را دوباره خواهید شنید.

چرا قناری‌ها آواز می‌خوانند؟

قناری‌های نر بیشتر آواز می‌خوانند تا ماده‌ها را به سمت خود جذب کند. هنگامی که قناری شروع به آوازخواندن می‌کند، نشانه آن است که پرنده به بلوغ جنسی رسیده است. دانلود صدای قناری برای آموزش به شما کمک می‌کند با بیشتر درباره صدای پرندگان بدانید.

غیر از آوازخواندن، قناری‌ها صداهای دیگری نیز از خود تولید می‌کنند. هدف آنها از این صداها، برقراری ارتباط با یکدیگر و انسان‌ها است.

قناری‌ها آوازخواندن و تولید صداهای مختلف را با گوش‌دادن به پرندگان بزرگ‌تر دیگری که در اطراف آنها هستند، یاد می‌گیرند. برخی از صاحبان قناری می‌گویند که صحبت‌کردن، سوت‌زدن و نواختن موسیقی، آواز خواندن آنها را بهبود می‌بخشد. بیشتر پرورش‌دهندگان این پرندگان، آموزش صدای قناری جوجه نر را برعهده می‌گیرند تا به پرنده کمک کنند هنگام بلوغ، بهترین آوازها را بخواند.

برای دانلود انواع مختلف صدای قناری نر و ماده می‌توانید از سایت صدا تو صدا بازدید کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha