محمدباقر بیپروا با اعلام اینکه در سال زراعی ۱۴۰۲ ـ ۱۴۰۱ حدود ۲۰۰ هزار تن سیب سرخ و زرد به کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه، هندوستان و پاکستان از استان صادر شد، گفت: سطح زیرکشت باغات سیب آذربایجان شرقی ۴۳ هزار و ۹۰۵ هکتار است که در سالجاری پیشبینی میشود ۳۴۵ هزار تن تولید سیب از باغهای استان برداشت شود.
وی ادامه داد: پارسال ۶۰۰ هزار تن سیب در آذربایجان شرقی تولید شده بود و امسال به علت سرمازدگی در اوایل اردیبهشت و خشکسالی در استان تولید این محصول به خصوص در شهرستان اهر کاهش داد.
وی اضافه کرد: امسال تاکنون برداشت سیب با ۱۴۲ هزار و ۹۴۱ تن در میانه، ۸۵ هزار تن در مراغه، ۵۴ هزار و ۹۶۴ تن در هشترود، و ۴۵هزار و ۲۶۵ تن در مرند بیشترین تولید سیب استان بود در حالی که همه ساله مراغه در جایگاه اول قرار میگرفت و اهر نیز جزو سه شهرستان جایگاه داشت و تولید در مرند نیز بیش از اینها بود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه آذربایجان شرقی به لحاظ کمی در تولید سیب بعد از آذربایجان غربی در جایگاه دوم کشور قرار دارد، بیان کرد: قیمت محصول عرضه شده باغداران ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار ریال است.
وی با اشاره به اشتغال قابل توجه در تولید سیب ادامه داد: ۶۵ هزار نفر اشتغال دائم در تولید سیب در آذربایجان شرقی دارند البته اشتغال فصلی یا موقت بالای یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر روز در باغهای سیب استان نیز وجود دارد.
وی هزینه تمام شده هرکیلوگرم سیب را در استان آذربایجان شرقی ۱۳۰ هزار ریال دانست و افزود: هزینه مدیریت باغ اعم از هرس، آبیاری، کود دهی، تغذیه، محلولپاشی و برداشت است.
بیپروا ادامه داد: ۱۲ شرکت تعاونی باغداران شهرستان و یک واحد اتحادیه باغداران آذربایجان شرقی در حوزه خرید، فروش و تجارت سیب در استان فعالیت میکنند.
وی اظهار کرد: برگزاری کارگاههای تخصصی در زمینه مدیریت باغها، نظارت بر تولید نهالهای مثمره رویشی و کشت بافتی برچسبدار و گواهی شده و توزیع به موقع در بین باغداران، برگزاری کارگاههای آموزشی در زمینه مدیریت تولید محصولات باغی از جمله اقدامات انجام شده برای رفع مشکلات باغداران استان است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مراغه نیز گفت: سطح کل باغهای این شهرستان ۲۲ هزار هکتار است که از این سطح حدود ۱۵ هزار هکتار باغ سیب است.
سعید خیراندیش با اشاره به برآورد تولید سیب در سالجاری اظهار کرد: تولید سیب در شهرستان مراغه در سال زراعی جاری حدود ۸۵ هزار تن برآورد میشود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان، وی افزود: در حالی که تولید سیب در باغهای این شهرستان سال گذشته که درصد خسارت نسبت به سالجاری کم بود حدود ۱۷۰ هزار تن بوده است، ولی امسال به دلیل خسارت سرمای دیررس بهاره میزان تولید محصول سیب کاهش یافته است.
انتهای پیام
نظرات