• شنبه / ۱ مهر ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402070100447
  • خبرنگار : 71516

نامه کارشناسان هسته‌ای آمریکا به بایدن درباره مجوز غنی‌سازی اورانیوم به عربستان

نامه کارشناسان هسته‌ای آمریکا به بایدن درباره مجوز غنی‌سازی اورانیوم به عربستان

گروهی از کارشناسان و مسؤولان سابق هسته‌ای و امور خاورمیانه آمریکایی از رئیس جمهور این کشور خواستند به عربستان اجازه داشتن تأسیسات هسته‌ای به عنوان بخشی از معامله عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را ندهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت آکسیوس آمریکا، ۲۷ مسؤول سابق و کارشناس در زمینه هسته‌ای و امور خاورمیانه از احزاب دموکرات و جمهوری خواه آمریکا در نامه‌ای به جو بایدن، رئیس جمهور این کشور اعلام کردند: غنی سازی اورانیوم در خاک عربستان می‌تواند ریاض را در آستانه دستیابی به سلاح هسته‌ای قرار دهد. این واقعیتی است که باید مسؤولان سیاسی آمریکا مانع آن شوند.

در این نامه آمده است: حتی اگر تأسیسات غنی سازی اورانیوم در عربستان از سوی آمریکایی‌ها راه اندازی شود این مساله خطر گسترش سلاح هسته‌ای را به ویژه در سایه اظهارات محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان درباره سلاح هسته‌ای افزایش می‌دهد. تهدیدات عربستان به رفتن به چین برای دستیابی به تکنولوژی هسته‌ای نباید دلیلی برای تغییر سیاست آمریکا درباره غنی سازی هسته‌ای باشد. این اقدام نشانه ضعف آمریکاست و باعث می‌شود کشورهای دیگر نیز اقدامات مشابهی اتخاذ کنند. اجازه دادن به عربستان برای غنی سازی اورانیوم مثل ایران می‌تواند به مسابقه تسلیحاتی هسته‌ای منجر شود.

ولیعهد عربستان اخیرا در مصاحبه با فاکس نیوز گفت: اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد عربستان نیز باید به دلایل امنیتی برای توازن قدرت به آن دست یابد.

وی در این مصاحبه گفت که عربستان بیش از هر زمان دیگری به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نزدیک است.

غنی سازی اورانیوم در عربستان با نظارت آمریکا بخشی از معامله عادی سازی روابط میان تل‌آویو و ریاض است.

پیشتر روزنامه واشنگتن پست نوشت که ریاض می‌خواهد به غنی سازی اورانیوم مخصوص به خود بپردازد درحالی که واشنگتن مایل است معامله‌ای شبیه معامله با امارات که سوخت رآکتورها را وارد می‌کند، با عربستان امضا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha