غلامحسین ساربان در گفتوگو با ایسنا در خصوص میزان تولید انگور در خراسان رضوی اظهار کرد: خراسان رضوی با ۲۹ هزار و ۲۰۰ هکتار سطح زیر کشت محصول انگور، ۱۱ درصد وسعت پاکستانهای انگور کشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: از این سطح ۲۱ هزار هکتار باغات آبی و بیش از ۸۰۰۰ هکتار به صورت دیم کشت میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: در خراسان رضوی شهرستانهای خلیل آباد، قوچان، کاشمر، جوین و جغتای بیشترین سطح زیر کشت انگور را به خود اختصاص دادهاند. به طور کلی ۶۲ درصد وسعت پاکستانهای انگور استان در این ۵ شهرستان به مساحت ۱۷ هزار و ۲۰۰ هکتار واقع شده و شهرستانهای سبزوار، تربتجام، تایباد، گناباد، نیشابور و مشهد از نظر سطح زیر کشت انگور در ردههای بعدی قرار دارند.
ساربان با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت انگور استان به ارقام عسگری، پیکامی، سفید بیدانه، ترکمن چهار، فخری، صاحبی، یاقوتی و کشمشی اختصاص دارد، عنوان کرد: ۶۵ تا ۷۰ درصد محصول برداشتی در این بخش به کشمش تبدیل شده و به دیگر استانها و کشورهای مجاور از جمله پاکستان و در سالهای اخیر به اروپا و روسیه نیز صادر میشود.
وی اضافه کرد: در سالهای اخیر ارقام خارجی نیز از جمله پرلت، سوپریور، ردکارنت، اسکارلت، اوتام و ترکمن چهار نیز در استان کشت میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه بیش از ۱۰۰۰ هکتار از باغات انگور استان در قالب سیستم فراز و داربستی کشت شده است، عنوان کرد: در شرایط عادی عملکرد باغات آبی انگور ۱۷ تا ۲۲ تن و باغات دیم ۱۶۵۰ کیلوگرم بوده و عملکرد باغات داربستی و مدرن تا ۳ برابر متوسط تولید است.
ساربان با بیان اینکه خاموشی چاه موتورها و یخبندان مهر ماه سال گذشته عامل کاهش تولید و کیفیت انگور استان بوده است، خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود حدود ۱۲ تن انگور در هر هکتار از ۲۹ هزار و ۲۰۰ هکتار باغات استان برداشت شود. همچنین برداشت از اواخر تیر ماه آغاز شده و تا ۱۵ مهر ادامه دارد.
وی با اشاره به حضور ۳۷ هزار خانوار باغدار انگور در خراسان رضوی تصریح کرد: هر هکتار از باغات انگور ۱۰۶ نفر اشتغال ایجاد کرده و بهدلیل درآمدزایی بسیار خوب مورد توجه کشاورزان است. محصولاتی از جمله انگور، پسته، زعفران و گیاهان دارویی به ازای هرمتر مکعب آب، درآمد بیشتری ایجاد میکنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: کشت تکرقمی انگور در استان از جمله مشکلات این محصول است؛ به طور مثال در خلیل آباد تنها رقم عسکری و پیکامی و در قوچان عمدتا سفید بیدانه کشت میشود، در صورتی که هرچه تنوع رقم بیشتر باشد، طول دوره بهرهبرداری از باغات افزایش یافته و بازار تنظیم شده و قیمتها دچار افت شدیدی نمیشود.
ساربان یادآور شد: صنایع مدرن در استان ایجاد نشده تا کشمشی تولید کنیم که در تمام اروپا طرفدار داشته باشد. ایجاد خطوط تبدیلی کاملا استریل و استریلیزه و مورد پسند بازارهای اروپا ضروری است. متاسفانه برند مشخصی برای این محصول ایجاد نشده و تنها به صورت پراکنده است.
وی با اشاره به بالا بودن ضایعات در بخش کشاورزی گفت: انگور یکی از محصولاتی است که همیشه بیشترین ضایعات را دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: برگزاری کارگاههای آموزشی، راهاندازی انبار بورس کشمش، اختصاص تسهیلات، احداث باغات مدرن و فراز با روش و سیستم فراز در حوزه ده نژادی، ورود ارقام جدید، حوزه آبیاری تحت فشار، تسهیلات کمبهره و بلاعوض و تامین نهاده، احداث سایبانها و تولید نهال شناسنامهدار از جمله اقدامات بسیار خوب مدیریت جهاد کشاورزی استان در حوزه انگور است.
انتهای پیام
نظرات