• شنبه / ۱ مهر ۱۴۰۲ / ۰۷:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402063119558
  • خبرنگار : 71290

دیپلمات پیشین ایران تاکید کرد

منافع قفقاز در سایه صلح و امنیت در منطقه تامین می‌شود

منافع قفقاز در سایه صلح و امنیت در منطقه تامین می‌شود
نخستین نشست همکاری‌های قفقاز در فرمت ۳+۳ در سال ۲۰۲۱ در مسکو

دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه حضور بیگانگان مشکلات و مناقشه‌های جدیدی را در منطقه ایجاد می‌کند، گفت: منافع کشورهای قفقاز در سایه صلح و امنیت در منطقه تامین می‌شود و منافع بیگانگان در سایه تداوم مناقشه در منطقه و جنگ است.

«سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد که «در سطح امنیتی، سیاست همسایگی ایران به دنبال تضمین امنیت پایدار از طریق همکاری‌های درون منطقه‌ای و ممانعت از مداخله خارجی است؛ از قفقاز تا خلیج فارس، هرگونه حضور بیگانه، نه تنها بخشی از راه‌حل نیست بلکه خود مشکل است. ما امنیت همسایگان را امنیت خود؛ و هرگونه ناامنی برای آنها را ناامنی برای خود می‌دانیم».

«محسن پاک‌آیین» سفیر پیشین ایران در زامبیا، ازبکستان، تایلند و جمهوری آذربایجان در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از اظهارات رئیس‌جمهور در سازمان ملل مبنی بر این‌که «حضور بیگانه از منطقه قفقاز تا خلیج فارس نه تنها بخشی از راه حل نیست بلکه خود مشکل است»، گفت: قدرت‌های بزرگ برای تامین منافع خود به خلیج فارس و قفقاز می‌آیند؛ در واقع تضاد منافع بین آمریکا و سایر کشورهای ثالث با کشورهای منطقه موجب مناقشه‌ها و جنگ‌های جدید می‌شود.

منافع بیگانگان در قفقاز در سایه تداوم مناقشه و جنگ است

او تصریح کرد: منافع کشورهای قفقاز در سایه صلح و امنیت در منطقه تامین می‌شود و منافع بیگانگان در سایه تداوم مناقشه در منطقه و جنگ است.

سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان همچنین بیان کرد: از سوی دیگر آمریکایی‌ها در راستای رقابت با روسیه اقداماتی را انجام داده و کلید جنگ‌های جدیدی را در منطقه می‌زنند که باعث از بین رفت امنیت در منطقه می‌شود، در نظر بگیریم انتقال آزاد انرژی، کالاها و رفت و آمد آزاد کشتی‌ها در خلیج فارس نیز در سایه صلح و دوستی بین کشورهای منطقه انجام می‌شود.

پاک‌آیین افزود: منافع آمریکا ایجاب می‌کند تا بین ایران و کشورها اختلاف ایجاد شود و این کار را از طریق اعمال فشار به ایران و منزوی‌کردن دنبال می‌کند و از آنجایی که تضاد منافع پیش می‌آید، شاهد تنش هستیم و این رویارویی و ناامنی به نفع منطقه نیست. در نتیجه حضور بیگانگان در منطقه به خصوص آمریکا در جهت تامین منافع خود و اعمال فشار موجب مشکلات جدید در منطقه خواهد شد.

منافع قفقاز در سایه صلح و امنیت در منطقه تامین می‌شود
محسن پاک‌آیین

تروریسم، اشغال سرزمین‌ها و جنگ در سایه دفاع از لیبرال دموکراسی انجام می‌شود

رئیس‌جمهور ایران در بخش دیگری از سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد: در یک دوره سرنوشت‌ساز تاریخی قرار گرفته‌ایم. جهان در حال تغییر و گذار به نظم بین‌المللی نوظهور است و این مسیر غیرقابل بازگشت است.معادله سلطه غربی برای جهان، دیگر جواب نمی‌دهد. نظم کهنه لیبرال که در خدمت منافع سلطه‌گران و سرمایه‌داران سیری‌ناپذیر بود کنار زده شده و در یک کلام، پروژه آمریکایی کردن جهان شکست خورده است.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: ملت ایران افتخار دارد که به مدد انقلاب شکوهمند اسلامی خود، بیشترین روشنگری را در برانداختن نقاب از چهره سلطه‌گران شرق و غرب انجام داده و با همراهی دیگر ملت‌های غرب آسیا، نقش تعیین‌کننده‌ای در ناکامی نظام سلطه داشته است.

پاک‌آیین همچنین درباره تاکید رئیس‌جمهور مبنی بر این‌که پروژه آمریکایی‌کردن جهان شکست خورده است، گفت: آمریکایی‌ها با استفاده از تفکر لیبرال دموکراسی، خود را کشور برتر در عرصه دموکراسی می‌دانند و با این عنوان دیدگاه خود را بر جهان تحمیل می‌کنند.

دیپلمات پیشین ایران تصریح کرد: تروریسم، اشغال سرزمین‌ها و جنگ و... در سایه دفاع از لیبرال دموکراسی انجام می‌شود. این موضوع از منظر آن‌ها اندیشه‌ای با اصالت و با قدرت است اما از نظر اخلاق معنایی ندارد، بنابراین جنگ، اشغال، شکنجه و سایر اتفاقاتی که در جریان اشغال افغانستان و عراق دیدیم نشان‌دهنده افول اندیشه غربی و لیبرال دموکراسی است و لذا به لحاظ تفکر و نظری مقبولیت و مشروعیت خود را در میان کشورهای جهان از دست داده است.

منافع قفقاز در سایه صلح و امنیت در منطقه تامین می‌شود
سخنرانی رئیس‌جمهور در سازمان ملل

محکوم‌کردن هتک حرمت قرآن در محل سازمان ملل حتما تاثیرگذار است

رئیسی همچنین در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با اشاره به اهانت به قرآن در برخی جوامع غربی، گفت: خدمت به محرومان، وفای به عهد، مبارزه با فقر و فحشا و بی‌عدالتی محتوای قرآن است. این مفاهیم تمدن‌ساز قرآن برای انسان هرگز نمی‌سوزد و ابدی است. آتش توهین و تحریف حریف حقیقت قرآن نمی‌شود. سوزاندن قرآن، منع حجاب در مدارس و تبعیض‌هایی نظیر آن شایسته انسان معاصر نیست و پشت پرده این نفرت پراکنی طراحی بزرگتری وجود دارد 

پاک‌آیین نیز در این ارتباط اظهار داشت: اقدام رئیس جمهور یکی از ابتکارات خیلی خوب، به‌جا و شایسته‌ای بود که در سازمان ملل انجام شد و تاکید شد جامعه‌ای که مدعی آزادی ادیان و حقوق‌بشر است این‌گونه به مقدسات مسلمانان توهین می‌شود و لذا محکوم کردن قرآن‌سوزی در محل سازمان ملل ابتکار جالبی بود که حتما تاثیرگذار است. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha