دکتر احد بنار در گفتوگو با ایسنا، درباره قیمت وعدههای غذایی دانشجویان دانشگاههای علومپزشکی گفت: قیمت غذای دانشجویان برای سال تحصیلی جدید افزایش نمییابد و این موضوع را به دانشگاهها ابلاغ کردهایم. دانشگاهها بر مبنای این ابلاغیه در ارتباط با وعدههای غذایی دانشجویان برنامهریزی کردهاند و غذا در اختیار دانشجویان قرار میدهند. دانشجویان در مجموع مبلغ ۱۲ هزار تومان برای ۳ وعده غذایی پرداخت میکنند.
وی درباره حفظ کیفیت وعدههای غذایی گفت: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه، مبالغی را در قالب کمکهزینه تغذیه دانشجویی از «سازمان برنامه و بودجه» و «ستاد وزارت بهداشت» دریافت کردیم و در اختیار دانشگاهها قرار دادیم که بتوانند بخشی از بدهکاری انباشته خود به پیمانکاران را پرداخت کنند. ما در وزارت بهداشت از دانشگاههای علومپزشکی درخواست کردیم با توجه به منابع مالی جدیدی که در اختیار آنها قرار دادهایم نسبت به استفاده از اقلام غذایی بهتر و باکیفیتتر برای افزایش کیفیت غذاها برنامهریزی کنند.
نظارت بر نحوه پخت و توزیع غذا را در دستور کار قرار دادهایم
دکتر بنار با اشاره به برگزاری اجلاس مدیران دانشجویی دانشگاههای علومپزشکی کشور گفت: ما در این اجلاس با تاکید بر موضوع کیفیت وعدههای غذایی به مدیران دانشجویی دانشگاههای علومپزشکی اعلام کردیم، موضوع کیفیت وعدههای غذایی را به صورت جدی در کانون توجه قرار دهند و از آنها خواستیم که به مسائل «تامین مواد اولیه باکیفیت»، «شرایط پخت» و «کیفیت توزیع» توجه کنند.
مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: نظارت بر نحوه پخت و توزیع وعدههای غذایی را به منظور ارتقاء کیفیت وعدههای غذایی دانشجویان در دستور کار قرار دادهایم. اداره تغذیه و مدیران دانشجویی با هدف نظارت بر نحوه پخت و توزیع غذا از محل پخت و مراکز توزیع غذا به صورت هفتگی بازدید میکنند. ما از دانشگاهها خواستهایم که تا حد امکان از ظروف یکبار مصرف استفاده نکنند مگر اینکه بخواهند وعدههای غذایی را در خوابگاههای دانشجویی توزیع کنند. ما با توجه به کمکهای مالی که در اختیار دانشگاهها قرار دادهایم بر موضوع کیفیت و بهداشت موادغذایی تاکید کردهایم.
وعدههای غذایی دانشجویان چند منویی است
دکتر بنار با بیان اینکه حدود ۲ هفته پیش به دانشگاههای علومپزشکی اعلام کردیم که تا حد امکان از برنج ایرانی استفاده کنند، اظهار کرد: مادامی که کیفیت مواد اولیه افزایش یابد به تبع آن کیفیت وعدههای غذایی نیز بیشتر میشود. امیدوارم که بتوانیم غذاهای باکیفیت بیشتر در اختیار دانشجویان قرار دهیم.
مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به چند منویی بودن سلفهای دانشجویی گفت: موضوع «دو منویی» و «ارائه غذای سرد» را در دستور کار قرار دادهایم. ما به دانشگاهها ابلاغ کردهایم که در صورت تمایل دانشجویان میتوانند غذاهای دانشجویان به ویژه وعده شام را به صورت نیمپرس و به صورت رایگان در اختیار دانشجویان قرار دهند. برخی از دانشگاهها از ارائه غذای نیمپرس استقبال کردهاند اما برخی از دانشگاهها به دلیل اینکه دانشجویان به ارائه غذای نیمپرس تمایلی ندارند وعدههای غذایی را به صورت کامل در اختیار دانشجویان قرار میدهند.
وی درباره هزینه تمام شده وعدههای غذایی دانشجویان گفت: برمبنای برآوردهای انجام شده تا پایان سال ۱۴۰۱، هزینه تمام شده وعدههای غذایی دانشگاههای علومپزشکی حدود ۳۷۰۰ تا ۴ هزار میلیارد تومان است که این مبلغ با توجه به مولفههایی مانند «افزایش قیمت مواد اولیه» و »افزایش ظرفیت رشتههای دانشگاهی» افزایش مییابد.
اختلاف میان بودجه دریافتی و هزینه تمام شده وعدههای غذایی
دکتر بنار با بیان اینکه وعده غذایی دانشجویان علومپزشکی در سال گذشته ردیف بودجه نشاندار نداشت، اظهار کرد: با توجه به پیگیریهای انجام شده، موضوع تغذیه دانشجویان علومپزشکی در سازمان برنامه و بودجه دارای ردیف مجزا و خاص شد. بر همین اساس، اعتبار ۱۵۰۰میلیارد تومانی به تغذیه دانشجویان علومپزشکی تخصیص داده شد. بودجه تخصیص داده شده با هزینه تمام شده وعدههای غذایی دانشجویان دانشگاههای علومپزشکی حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان اختلاف دارد. بر همین اساس، دانشگاهها مجبور هستند که این اختلاف را از محل درآمدهای اختصاصی یا منابع دیگر تامین کنند.
وی ادامه داد: سازمان و برنامه بودجه در خصوص افزایش بودجه وعدههای غذایی دانشجویان برای سال ۱۴۰۳ وعده داده است. اگرچه تخصیص اعتبار ۱۵۰۰ میلیارد تومانی به دانشگاههای علومپزشکی کمک میکند اما اختلاف ۲۵۰۰ میلیارد تومانی سبب میشود دانشگاهها تحت فشار قرار بگیرند.
دکتر بنار درباره کمک وزارت بهداشت برای تغذیه دانشجویان گفت: حدود یک ماه پیش، وزارت بهداشت مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان به عنوان کمک هزینه تغذیه به حساب دانشگاهها واریز کرد تا با بهرهگیری از آن بتوانند بخشی از بدهی انباشته سالهای گذشته خود را تسویه کنند. میزان بدهی دانشگاههای علومپزشکی حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان است. پیگیریهایی انجام دادهایم که با کمک سازمان برنامه و بودجه بتوانیم حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان دیگر به حساب دانشگاهها واریز کنیم. کمکهای خوبی در اختیار دانشگاهها قرار گرفته است؛ ما از دانشگاهها میخواهیم که با توجه به کمکهای صورت گرفته به موضوع کیفیت توجه کنند.
انتهای پیام
نظرات