• چهارشنبه / ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۷:۱۵
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402062918504
  • خبرنگار : 50618

نهمین رویداد ملی «کسب‌وکار در کتابخانه‌های عمومی» در ساری برگزار شد

نهمین رویداد ملی «کسب‌وکار در کتابخانه‌های عمومی» در ساری برگزار شد

ایسنا/مازندران نهمین رویداد ملّی «کسب‌وکار در کتابخانه‌های عمومی» با حضور معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی، مدیران استانی و صاحبان کسب‌وکار در کتابخانه عمومی آزادگان ساری برگزار شد.

کتابخانه‌های عمومی تسهیل‌گر کسب‌وکارهای کوچک

سید باقر میرعبداللهی ۲۹ شهریور ماه در جلسه ای که در راستای برگزاری «همایش بین‌المللی کتابخانه‌های عمومی و کسب‌وکارهای کوچک» برگزار شد، گفت: باتوجه به ظرفیت‌های کشاورزی، میراث و گردشگری نباید در استان مازندران بیکار داشته باشیم.

معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اظهار کرد: مبانی تبیین‌شده در همایش سال گذشته کتابخانه‌ها در شیراز نشانگر آن است که کتابخانه‌ها از مفهوم سنتی خود؛ عضویت و امانت کتاب، به سمت خدمات و راهبردهای جدید در حرکتند، زیرا بهره‌گیری از منابع مکتوب تنها یکی از ده‌ها خدمات این نهاد است.

میرعبداللهی تاکید کرد: مطالبه مدنی از کتابخانه‌ها به‌عنوان پایگاه‌های فرهنگی، یکی از دستاوردهای بهره‌گیری از منابع مکتوب به شمار می‌آید.

نهمین رویداد ملی «کسب‌وکار در کتابخانه‌های عمومی» در ساری برگزار شد

این مسئول درخصوص کسب‌وکارهای کوچک بیان کرد: امروزه این کسب‌وکارها در قامت خدمت اقتصادی مطرح می‌شوند و کتابخانه‌های عمومی بر مبنای وظایف فرهنگی خود، موظف به تسهیل‌گری در این حوزه هستند.

میرعبداللهی تصریح کرد: براساس قانون، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اجازه ورود به حوزه‌های جزء اقتصادی را ندارد و به همین دلیل، ارکان اقتصاد محلی که باید به کسب درآمد منجر شوند و نیازمند کمک در این حوزه هستند، می‌توانند از تسهیل‌گری این نهاد در قالب تعامل با دیگر دستگاه‌هایی اجرایی و دسترسی به منابع مکتوب اطلاعاتی استفاده کنند. این تسهیل‌گری نقش اثرگذاری در تسریع امور کسب‌وکارهای کوچک دارد.

وی اظهار کرد: ما می‌توانیم منابع اطلاعاتی که سبب تبدیل ایده به محصول و در نتیجه فروش و درآمدزایی خواهد شد را در اختیار متقاضیان قرار دهیم.

خدمات ۶۰ گانه کتابخانه‌های عمومی کشور به مراجعان

مدیرکل‌کتابخانه‌های استان مازندران در این رویداد گفت: فعالیت کتابخانه‌های عمومی از سال ۱۳۴۴ با مصوبه مجلس ساختارمند و خدمات جدید، با گسترش تعاملات و روابط و هدف ارائه خدماتی گسترده‌تر به مراجعه‌کنندگان تعریف و اجرا شد.

سکینه‌خاتون مهدیان‌پور با اشاره به تنوع خدمات کتابخانه‌های عمومی کشور اظهار کرد: ۶۰ نوع خدمت گوناگون در کتابخانه‌های عمومی به مراجعان ارائه می‌شود که به تناسب کاهش ابعاد کتابخانه‌ها این خدمات نیز محدودتر می‌شود، به همین دلیل با تعامل میان مشاوران ما و مخاطبان، طرح خدمات جدید به یک ضرورت تبدیل شد.

این مسئول به نقش کتابخانه‌ها در رشد کسب‌وکارهای کوچک تاکید کرد و افزود: فضای لازم برای رشد کسب‌وکارهای کوچک در کتابخانه‌های عمومی به‌عنوان پایگاه‌های رشد و ارتقاء، فراهم شده‌است.

وی خاطرنشان کرد: مازندران نهمین استان کشور در میزبانی این رویداد مهم است و همایش رویداد ملی کسب‌وکار ۲۵ و ۲۶ مهر در مشهد برگزار می‌شود.

نهمین رویداد ملی «کسب‌وکار در کتابخانه‌های عمومی» در ساری برگزار شد

۷۰ رشته فعال صنایع‌دستی ظرفیت بالقوه اشتغال مازندران

صادق برزگر مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی مازندران نیز در این رویداد بر نقش کسب‌وکارهای کوچک در توسعه جوامع محلی تاکید کرد و گفت: این رویداد بستری برای ارتقاء کسب‌وکارهای کوچک به‌ویژه در جوامع محلی است، این مشاغل به‌ دلیل ارتباط تنگاتنگ با جوامع بومی و محلی می‌توانند نقش اثرگذاری در رشد و توسعه اقتصادی، زیست‌محیطی و مانند آن در این جوامع داشته باشند.

وی اظهار کرد: کتابخانه‌های عمومی مرکز ثقل فرهنگ و دانش در جامعه به شمار می‌آیند، باتوجه به ظرفیت بالای استان در کسب‌وکارهای کوچک، انتظار داریم کتابخانه‌های عمومی کشور نقش‌آفرینی محکمی بین کسب‌وکارها و جوامع محلی داشته باشند.

برزگر با اشاره به بیش از ۷۰ رشته فعال صنایع‌دستی در مازندران گفت: تمامی شاخه‌های صنایع‌دستی ظرفیت بالقوه ایجاد و توسعه کسب‌وکار به شمار می‌آیند.

وی تاکید کرد: توسعه اقتصادی کسب‌وکارهای کوچک به‌ویژه در حوزه صنایع‌دستی با نیازسنجی بر پایه داده‌های دقیق و علمی و الویت‌بندی در سطح شهرستان‌ها محقق می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران خاطرنشان کرد: توسعه هدف غایی و خروجی این نهاد بوده و تشکیل بانک اطلاعاتی کسب‌وکارهای کوچک و فعالان این حوزه، یک ضرورت و بستر تعامل این اداره‌کل با هنرمندان است.

این مسئول از آمادگی رؤسای این نهاد در سطح استان جهت همکاری با کسب‌وکارهای کوچک خبر داد و افزود: آموزش تخصصی در سطوح شهرستان‌ها مهم‌ترین خواسته ما است که اجرایی شدن آن، منوط به ورود تخصصی دستگاه‌های متولی و همراهی میان‌سازمانی است.

۳ هزار میلیارد تومان گردش مالی کمیته امداد امام خمینی مازندران

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی مازندران نیز با بیان این که کسب‌وکارهای کوچک ۹۰ درصد فرصت‌های شغلی جهان را شامل می‌شوند، اظهار کرد: ارزش این مشاغل به مشارکت بالای اجتماعی آنها است.

میثم معافی از ایجاد ۵۰ هزار فرصت شغلی بعد از کرونا و ۱۶ هزار فرصت شغلی در سال جاری خبر داد و گفت: ۱۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال این نهاد در سال جاری است.

نهمین رویداد ملی «کسب‌وکار در کتابخانه‌های عمومی» در ساری برگزار شد

وی تاکید کرد: نبود یا کمبودهای مالی آخرین مشکل این حوزه بوده و ما در جمهوری اسلامی بیکار نداریم. بیکاری افراد به دلایلی غیر از دلایل مالی از جمله تنبلی بروز پیدا می‌کند.

معافی با اشاره به نقش مهم مهارت در ایجاد اشتغال گفت: دنیا به سمت توسعه مهارت‌ها و مشاغل مهارت‌محور در حال حرکت است، ما با دو فقر بزرگ یعنی فقر مهارت و فقر شناختی در این حوزه مواجه هستیم.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی مازندران با اشاره به اینکه گردشگری مازندران بستری بزرگ برای توسعه اشتغال به شمار می‌آید، تصریح کرد: ۲۰۰ نوع غذا و ۷۰ نوع ترشی در مازندران داریم، این ظرفیت قدرت زنان مازندران است که باید از آن در جهت تولید ثروت و توسعه کسب‌وکارهای کوچک استفاده کنیم.

معافی با اشاره به گردش مالی ۳ هزار میلیارد تومانی کمیته امداد امام خمینی مازندران خاطرنشان کرد: مشکلات ما با پول حل نمی‌شود چرا که با مشکل مالی مواجه نیستیم‌. مشکل اصلی ما تهاجم فرهنگی و مشکلات مشابه آن است که باید برطرف شود.

وی با تاکید بر ضرورت مطالعه به عنوان راهبردی در جهت توسعه دانش و رشد فردی گفت: ۱۶ هزار و ۵۰۰ دانشجوی مددجو در کمیته امداد داریم که کتاب نمی‌خوانند، اگر کتاب می‌خواندند مشکلات ما برطرف می‌شد.

در حاشیه این رویداد ملی، نمایشگاهی از محصولات کسب‌وکارهای کوچک استان مازندران برگزار و با اهدای کتاب از فعالان این حوزه قدردانی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha