• سه‌شنبه / ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402062817169
  • خبرنگار : 71415

تظاهرات کشاورزان بلغارستانی علیه واردات غلات اوکراین

تظاهرات کشاورزان بلغارستانی علیه واردات غلات اوکراین

در پی خودداری دولت بلغارستان از تمدید ممنوعیت واردات غلات اوکراین، انبوهی از کشاورزان معترض بلغارستانی به خیابان‌ها ریختند و ده‌ها اتوبان و گذرگاه مرزی را در سراسر این کشور مسدود کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه راشاتودی، این کشاورزان با هدف اعتراض به تصمیم دولت کشورشان در لغو ممنوعیت واردات غلات از اوکراین دست به تظاهرات زدند. آنها پیش از برپایی تظاهرات تلاش‌های ناموفقی را در راستای حل‌وفصل مساله از طریق مذاکرات با دولت انجام داده بودند. اتحادیه‌های تجاری حضوری فعال در این تظاهرات گسترده داشتند و بالغ بر 26 اتحادیه به این اعتراضات پیوستند.

معترضان امروز سه شنبه نیز با برپایی تجمعی گسترده در شهر صوفیه، پایتخت بلغارستان، به اعتراضاتشان ادامه می‌دهند. مقام‌های بلغارستانی از تظاهرکنندگان خواسته‌اند قوانین را رعایت کنند.

اعتراضات این کشاورزان در خودداری دولت بلغارستان از حفظ کردن ممنوعیت واردات غلات اوکراین به بازار داخلی این کشور ریشه دارد. روز جمعه گذشته ممنوعیتی که در سطح اتحادیه اروپا علیه واردات غلات از اوکراین در ماه مه گذشته اعمال شده بود منقضی شد.

نیکولای دنکوف، نخست وزیر بلغارستان پیش از این اعتراضات اظهارنظرهایی را مطرح کرد که به تنشها دامن زد. همچنان که گروه‌های کشاورزان معترض برنامه خود برای تظاهرات را اعلام کردند، نخست وزیر بلغارستان در مصاحبه‌ای تلویزیونی در روز شنبه گفت، معترضان "همچون تروریست‌ها رفتار می‌کنند و من با تروریست‌ها مذاکره نمی‌کنم."

دنکوف درست در آستانه برپایی تظاهرات کشاورزان، یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار و در آن بر اعتقادش مبنی بر اینکه مطالبات معترضان «نامعقول» هستند، تاکید کرد. او تاکید کرد، کی‌یف متعهد به تنظیم صادراتش به بلغارستان طبق ظرفیت این کشور برای جذب محصولاتی خاص شده است. او ادعا کرد، سازمان‌دهندگان تظاهرات از ورود به مذاکرات امتناع کرده‌اند.

دست اندرکاران بخش کشاورزی بلغارستان خواستار برقراری دوباره ممنوعیت واردات محصولات اوکراینی و حتی ممنوع کردن محصولاتی نظیر میوه و سبزیجات، گوشت، شیر و عسل شده‌اند. آنها خواستار پرداخت غرامت کامل به کشاورزان شده‌اند. اتحادیه اروپا پیش از این در زمان موافقت با ممنوعیت واردات غلات اوکراین نسبت به پرداخت غرامت به صوفیه تعهد داده بود.

برخی رسانه‌های محلی بلغارستان سازمان دهندگان اعتراضات اخیر را با رومن رادف، رئیس جمهور این کشور مرتبط دانستند هر چند که پست ریاست جمهوری در بلغارستان عمدتا یک سمت نمادین است. رادف یکی از منتقدان صریح سیاست اتحادیه اروپا در ارائه کمک‌های نظامی به کی‌یف بوده است.

پنج عضو اتحادیه اروپا که با اوکراین همسایه هستند، محرک محدودیتهای اعمال شده از سوی اتحادیه اروپا بر واردات غلات اوکراین به دلیل تاثیرات این واردات بر قیمتهای محصولات کشاورزی در بازارهای داخلی این کشور بودند. لهستان، مجارستان و اسلواکی بعد از منقضی شدن ممنوعیت اتحادیه اروپا بر واردات غلات اوکراین، به صورت یکجانبه خودشان این ممنوعیت‌ها را حفظ کرده و بروکسل را به چالش کشیدند اما بلغارستان و رومانی این ممنوعیت را اعمال نکرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha