به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، شهر «درنه» لیبی که بیشترین آسیب را از توفان و سیل اخیر دیده است، شاهد تظاهرات گسترده مردمی علیه فساد مقامات محلی و اهمال کاری آنها برای پیشگیری از وقوع این فاجعه بود.
تظاهرکنندگانی که در مقابل مسجد «الصحابه» در مرکز درنه تجمع کردند، شعارهایی علیه شهردار درنه سر دادند و خواستار اتحاد غرب و شرق لیبی شدند.
معترضان همچنین خواستار برکناری عقیله صالح، رئیس پارلمان طبرق (شرق لیبی) شدند.
برخی منابع نیز اعلام کردند که شماری از معترضان خانه شهردار درنه را به آتش کشیدند.
در همین راستا، «اسامه حماد»، نخستوزیر مکلف ازسوی پارلمان شرق لیبی شورای شهرداری درنه را منحل و اعضای آن را برکنار کرد.
وی همچنین دستور بازجویی از اعضای شورای شهرداری درنه را صادر کرد.
۱۰ سپتامبر، توفان و سیل ویرانگر چندین منطقه در شرق لیبی از جمله شهرهای «درنه»، «بنغازی»، «البیضاء»، «المرج» و «سوسه» را درنوردید و ویرانی عظیمی به بار آورد و هزاران کشته و زخمی و مفقود برجای گذاشت.
طبق آخرین آمارهای رسمی، بیش از ۱۱ هزار نفر در سیل ویرانگر لیبی جان خود را از دست دادند و عملیات جستوجو برای پیدا کردن اجساد قربانیان این فاجعه طبیعی و بیسابقه در این کشور بعد از گذشت یک هفته از وقوع آن همچنان ادامه دارد.
مقامهای محلی میگویند که آمار کشتهشدگان از حدود ۶۰۰۰ تا ۱۱ هزار نفر متغیر است و با توجه به آمار هزاران مفقودی، شهردار درنه گفته است که شمار جانباختگان میتواند به ۲۰ هزار نفر هم برسد.
مناطق وسیعی از شهر درنه هنوز پوشیده از گل و لای هستند و عملیات جستجو و نجات مطابق انتظار پیش نمیرود.
سازمان ملل میگوید بیش از ۴۰ هزار نفر آواره شدهاند و هنوز کمکهای امدادی به دست آنها نرسیده است. مقامات میگویند مردم در شهر درنه برای یافتن آب آشامیدنی سالم دچار مشکل هستند.
این فاجعه پس از سالها جنگ داخلی بین دولتهای رقیب (شرق و غرب) رخ داده است.
مقامات سازمان ملل خواستار مداخله فوری برای نجات جان بازماندگان و بهبود شرایط آنها شدهاند.
انتهای پیام
نظرات