به گزارش ایسنا، روزنامه الاخبار بخشی از این سند را منتشر کرده است که شامل مکاتبات یک سفارتخانه عربی در بیروت با حکومت کشورش درباره تحولات اردوگاه عینالحلوه است و نشان میدهد که اتفاقات این اردوگاه در چارچوب یک طرح و پروژه آمریکایی رقم خورده است.
در این سند آمده است: مدتی است که آمریکا مقدمات اولیه را برای برچیدن اردوگاه عین الحلوه در جنوب لبنان انجام داده است، چراکه این اردوگاه عنوان اصلی آوارگان فلسطینی دور از وطن است. این روند توسط رهبران نظامی و افسران اعزامی واشنگتن به لبنان در سالهای اخیر آغاز شد.
در بخشی از این سند فاش شده است: درگیریهای مکرر در اردوگاه عین الحلوه بین جنبش فتح و گروههای دیگر بیارتباط با تحرکات هیئتهای نظامی آمریکایی در لبنان نیست که به صورت کاملاً مخفیانه به منطقه مشرف به اردوگاه رفته و بازدیدهای میدانی مکرر توسط هیئتهای آمریکایی وابسته به فرماندهی نظامی مرکزی این کشور در منطقه ثبت شده است، طوری که در سال ۲۰۱۸ دستکم سه بازدید از منطقه توسط آمریکاییها انجام شد و مهمترین آنها ژنرال جوزف ووتل، فرمانده وقت فرماندهی مرکزی این کشور بود.
طبق این سند، ووتل در این سفر از فرماندهی ارتش لبنان درخواست کرده است که امکان بازدید میدانی از اطراف اردوگاه عینالحلوه را برایش فراهم کنند که درخواست وی مورد پذیرش فرماندهی ارتش لبنان قرار میگیرد و بدین ترتیب وی از منطقهای در نزدیکی اردوگاه عین الحلوه حاضر شد. ووتل در جریان این بازدید سوالات مشکوکی را درباره موقیعیت جغرافیایی اردوگاه، تعداد آوارگان مستقر در آن، هویت گروههای مسلح در آن و مکانهای استقرارشان، ماهیت تدابیر ارتش لبنان در اطراف اردوگاه، پروژه ساخت دیوار حائل در اطراف آن و موارد دیگر پرسیده است و سپس مشخص شد که وی نقشه دقیقی را از این اردوگاه به همراه دارد.
الاخبار در ادامه گزارش داد: ساخت دیوار در اطراف اردوگاه عین الحلوه در اصل بر اساس پیشنهاد آمریکاییها بوده است. اعتراضها به این اقدام مانع از تکمیل ساخت آن نشد. تعدادی از «تروریستها» که قبلاً اردوگاه را برای شرکت در جنگ سوریه در ترک کرده بودند، بار دیگر به عین الحلوه بازگشتند که به تشدید تنش در داخل اردوگاه کمک کرد و همین مساله این نگرانی را ایجاد کرد که این امر مقدمهای برای ملتهب کردن اردوگاه از درون با هدف برچیدن آن و پایان دادن به حقوق بازگشت فلسطینیها به سرزمینشان است. این موضوع باعث شد تا منابع امنیتی لبنان به این مساله فکر کنند که یک کشور خاص در حوزه خلیج فارس همزمان با گروههای داخل اردوگاه عین الحلوه و آمریکا در ارتباط است و برای بازگشت این شبهنظامیان فشار آورده است تا به اردوگاه عین الحلوه مُهر پایگاه تروریسم زده شود.
بر اساس این سند، این طرح با ارائه تسهیلات برای تعدادی از جوانان فلسطینی در عین الحلوه برای سفر به کشورهای اروپایی به ویژه کشورهای اسکاندیناوی همراه بود. این فرآیند توسط شرکتهای مسافرتی لبنانی انجام شده است.
در سند درز یافته از سفارت کشور عربی مذکور در بیروت که الاخبار به نام آن اشارهای نکرده است همچنین فاش شده است: منابع دیپلماتیک اهداف متعددی را برای سفرها و بازدیدهای افسران آمریکایی از اطراف عین الحلوه تعیین کردهاند، از جمله این اهداف جداسازی اردوگاه از محیط اطرافش با دیواری است که باعث میشود وقایعی که در داخل آن اتفاق میافتد یا خواهد افتاد مناطق اطراف آن را تحت تاثیر قرار ندهد.
هدف دوم آمریکاییها پیچیده کردن روند ورود و خروج شبه نظامیان در اردوگاه است و آمریکاییها در مذاکرات پی در پی خود با طرف لبنانی مدعی شدهاند که اطلاعاتی از حضور حدود ۵۰۰ «تروریست» مسلح در داخل اردوگاه عین الحلوه در دست دارند که هویتهای سعودی، فلسطینی، سوری و لبنانی دارند.
این منابع دیپلماتیک همچنین معتقد هستند، سه هدف اصلی که آمریکاییها طرف لبنانی را در جریان آن قرار ندادهاند، ارتباط و همسویی این اقدامات با طرح موسوم به «معامله قرن» (امضا شده میان دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو) و تحمیل واقعیتی است که منجر به تحمیل اسکان بخشی از آوارگان فلسطینی در لبنان و جابجایی بخشی دیگر از آنها به کشورهای دیگر است تا طبق این طرح مانع از بازگشت آنها به سرزمین پدریشان شوند.
در پایان این سند به نقل از منابع امنیتی مطلع آمده است که تنشها و درگیریهای گاه و بیگاه در اردوگاه عین الحلوه به دستور سرویسهای امنیتی عربی و آمریکایی صورت میگیرد تا تعدادی از آنها را در جامعه لبنان ادغام کرده و برخی دیگر را به کشورهای دیگر اعزام کنند تا این کشورها با هماهنگی رژیم صهیونیستی به آنها تسهیلات ارائه دهند.
درگیریها در عین الحلوه پنجشنبه ۱۶ شهریور ازسرگرفته شد طی ان دهها تن کشته و زخمی شدند و خسارات مالی نیز به مناطق مسکونی بیرون اردوگاه در شهر صیدا در جنوب لبنان وارد شد، این تحولات پس از حدود یک ماه آرامش در این اردوگاه و درگیریهای مسلحانه اواخر ژوئیه اتفاق افتاد که در نتیجه آنها نیز ۱۴ نفر کشته شدند.
عین الحلوه یکی از بزرگترین اردوگاههای فلسطینی موجود در لبنان است که تعداد پناهجویان فلسطینی ساکن آن حدود ۳۰۰ هزار تن تخمین زده میشود.
بر اساس توافقهای قبلی، ارتش و نیروهای امنیتی لبنان وارد اردوگاهها نمیشوند و مسؤولیت حفظ امنیت آنها به خود فلسطینیها واگذار شده است.
انتهای پیام
نظرات