• یکشنبه / ۲۶ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402062615910
  • خبرنگار : 71415

تاس: با وجود مخالفت مسکو، ارمنستان می‌خواهد به دیوان کیفری‌ بین‌المللی بپیوندد

تاس: با وجود مخالفت مسکو، ارمنستان می‌خواهد به دیوان کیفری‌ بین‌المللی بپیوندد

خبرگزاری تاس گزارش داد، ارمنستان به روسیه اعلام کرده قصد دارد به دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه بپیوندد و مسکو نیز شدیدا با این تصمیم ایروان مخالفت کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، روابط ارمنستان و روسیه که به طور سنتی متحد یکدیگر هستند، از زمان اجرای "عملیات نظامی ویژه" مسکو در فوریه ۲۰۲۲ در اوکراین رو به تیرگی رفته است.

ایروان اعلام کرده، قصد درخواست برای پیوستن به دیوان کیفری بین‌المللی را داشته و متعاقبا، مسکو به آن از بابت بروز "تبعات جدی" در صورت انجام این کار، هشدار داده است.

ماه مارس گذشته دیوان لاهه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را به ارتکاب جنایات جنگی ادعایی با استرداد صدها نفر یا بیشتر از کودکان اوکراینی متهم کرد؛ ادعایی که کرملین آن را پوچ و در راستای ضدیت با روسیه دانسته و شدیدا محکوم کرد.

دیوان کیفری بین‌المللی متعاقب این ادعا با صدور حکمی ۱۲۳ کشور عضو این دیوان را ملزم به بازداشت رئیس جمهور روسیه و استرداد او در صورتی که وارد خاک آنها شود، کرد.

خبرگزاری تاس گزارش کرد، ادمون ماروکیان، سفیر سیار وزارت امور خارجه ارمنستان گفت، ایروان "طرح‌های پیشنهادی" خود درباره این مساله را برای مسکو فرستاده است.

به نوشته این خبرگزاری، این مقام ارمنستانی گفت: "یک نشست بر سر این موضوع برگزار  شده و این فرآیند در دست اقدام است."

روابط دوجانبه روسیه و ارمنستان در ماه‌های اخیر از بابت آنچه که ایروان شکست مسکو در رعایت کامل توافق آتش بس حاصل شده با میانجی‌گری روسیه در سال ۲۰۲۰ با جمهوری آذربایجان خوانده، تیره شده است.

به نوشته خبرگزاری تاس، ماروکیان گفت، برنامه ارمنستان برای تبدیل شدن به یکی از طرفهای امضا کننده اساسنامه تشکیل دهنده دیوان کیفری بین‌المللی مشهور به اساسنامه رُم که بر طبق آن تبدیل به حوزه قضایی این دادگاه می‌شود، "اقدامی علیه فدراسیون روسیه نیست بلکه دلیلش جنایات جنگی ارتکابی توسط جمهوری آذربایجان در خاک جمهوری ارمنستان است. شرکای روس ما خیلی خوب از این مساله مطلع هستند."

ایروان در هفته‌های اخیر مکررا جمهوری آذربایجان را به انباشت قوای نظامی در اطراف منطقه عمدتا ارمنی نشین قره باغ متهم کرده است. باکو از دسامبر ۲۰۲۲ عملات این منطقه را محاصره و به گرسنگی شدید دچار کرده است.

هفته گذشته، یک توافق برای باز کردن مسیرهای منتهی به منطقه قره‌باغ منعقد شد اما  این توافق هنوز به صورت کامل اجرایی نشده است.

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان روز یکشنبه گفت، امکان برقراری یک توافق صلح با باکو تا پایان سال جاری میلادی وجود دارد و ایروان برای رخ دادن این اتفاق تمام تلاشش را می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha