«جعفر برمکی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در نایروبی در گفتوگو با ایسنا، در ارتباط با روند صدور گوشت گرم گوسفندی از کنیا به ایران اظهار کرد: سفارت ایران در این کشور آفریقایی از اواخر سال ۱۴۰۰ با توجه به پتانسیلی که در کشور کنیا وجود دارد و کمبودهایی که در کشور احساس میشود یک سری تحقیقاتی را در ارتباط با ورود گوشت از کنیا به ایران انجام داد و این تحقیقات باعث شد تا اندازهای مسئولان مربوطه به موضوع واردات گوشت از کنیا یا دام زنده از این کشور توجه کنند.
کنیا از تامینکنندگان گوشت و دام زنده کشورهای حاشیه خلیج فارس است
او با بیان اینکه بالا رفتن قیمت گوشت در کشور باعث شد که مسئولان ذیربط به این سمت سوق داده شوند که به دنبال یک سری منابع جدید برای تامین گوشت مورد نیاز کشور شوند، افزود: کنیا در این زمینه دارای ظرفیتهای خوبی است. در کنیا حدود ۱۴ میلیون راس گاو، ۱۷ میلیون راس گوسفند، ۳۰ میلیون راس بز و سه میلیون نفر شتر وجود دارد و در واقع این کشور یکی از تامین کنندگان گوشت و دام زنده کشورها مختلف از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس است.
این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: در حال حاضر کشورهایی چون امارات، عربستان، بحرین و کویت چهار کشور بزرگ وارد کننده گوشت در حوزه خلیج فارس از کنیا هستند. کشور کویت علاوه بر گوشت، دام زنده از جمله گوسفند و بز نیز از کنیا وارد میکند و عمان نیز از جمله دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس است که دام زنده از کنیا خریداری میکند.
سال گذشته مافیای گوشت مانع واردات گوشت از کنیا شد
برمکی با بیان اینکه بر اساس اخبار منتشر شده، آفریقای جنوبی و عراق نیز هیاتهایی را برای مذاکره با مقامات کنیا جهت خرید گوشت از این کشور اعزام کردهاند، گفت: بر اساس تحقیقاتی که ما انجام دادیم و همچنین بالا رفتن قیمت گوشت در کشور این موضوع مسئولان مربوطه را متقاعد کرد که هیاتی را برای بررسی این موضوع به کنیا اعزام کنند و در همین راستا در اواخر سال گذشته هیاتی چهار نفره از سازمان دامپزشکی کشور به کنیا آمدند و کشتارگاهها و دامهای کنیا را مورد بررسی قرار دادند ولی در آن مقطع متاسفانه با توجه به تلاشهای صورت گرفته از سوی مافیای گوشت در کشور این موضوع نتیجهای در بر نداشت و منجر به توافقی نشد.
امضای موافقتنامه بهداشتی بین سازمان دامپزشکی ایران و کنیا
سفیر ایران با بیان اینکه سفارت با توجه به تحقیقاتی که انجام داده بود باز هم فعالیتها و رایزنیهای خود را برای پیگیری این موضوع ادامه داد تا زمینهای فراهم شود تا گوشت ارزانتر به دست مردم برسد، تصریح کرد: در اوایل سال جاری که شاهد سفر رئیس جمهور به کنیا بودیم فرصت مناسبی فراهم شد که تلاشها در این زمینه را ادامه بدهیم و در همین چهارچوب در جریان سفر رئیسجمهور به کنیا با کمک وزارت جهاد کشاورزی و دیگر وزارتخانههای دست اندکار موفق شدیم که موافقتنامه بهداشتی بین سازمان دامپزشکی ایران و کنیا در این ارتباط به امضا برسانیم.
برمکی افزود: سفر رئیسجمهور به این کشور آفریقایی و حضور ایشان به ما کمک کرد که این موضوع را به پیش ببریم و دیگر فشارهای ناشی از مافیای گوشت نتواند کاری را در این زمینه انجام دهد. بعد از امضای این قرارداد هر چند فشارهایی وجود داشت ولی با پیگیری وزارتخانه جهاد کشاورزی و دیگر وزارتخانههای مربوطه و همچنین پیگیری دفتر رئیس جمهور ما موفق شدیم که اولین محموله گوشت گوسفندی را در روز سهشنبه به ایران ارسال کنیم و در روز چهارشنبه بعد از ظهر نیز دومین محموله ارسال شد .
اولین بار است که گوشت گرم از آفریقا به ایران وارد میکنیم
او با تاکید بر اینکه برنامهریزی ما این است که به صورت مستمر واردات گوشت از کنیا را داشته باشیم، خاطرنشان کرد: در تاریخ روابط ایران با آفریقا این اولین بار است که ما گوشت گرم از یک کشور آفریقایی به ایران وارد میکنیم.
برمکی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی کشور در مورد سلامت دامها و سلامت گوشت وارداتی حساسیت خوبی داشته و در این ارتباط بررسیهای لازم صورت گرفته است، افزود: دامهایی که کشتار شده و گوشت آنها به ایران ارسال شده حدود سه الی چهار هفته زیر نظر دقیق متخصصان کشور بوده اند تا گوشت سالم به کشور ارسال شود.
سفیر ایران در کنیا با بیان اینکه نمونه گوسفندی که اکنون در کنیا مورد توجه است و در واقع در این کشور غالب است، گوسفند ایرانی قره گل است، تصریح کرد: حدود ۲۷ سال پیش این دام به دامداران کنیایی از سمت ایران معرفی شد و طی این مدت جمعیت زیادی از این نوع گوسفند در کنیا پرورش داده شده است و اکنون این نوع دام در سومالی و اتیوپی نیز وجود دارد.
وی با بیان اینکه این نوع گوسفند در منطقه به کله سیاه ایرانی معروف است، افزود: معتقدم اتفاق رخ داده یک نقطه عطف در تجارت ما با آفریقا است. چرا که پیش از این نگرانی هایی در ارتباط با ورود مواد غذایی از جمله گوشت از آفریقا به ایران وجود داشت.
نگرانی در مورد سلامت گوشت های وارداتی از کنیا وجود ندارد
سفیر ایران در کنیا با تاکید بر اینکه گوشتهایی که وارد ایران میشود به دلیل حساسیتهایی که وجود دارد به شدت مورد بررسی قرار میگیرتد و لذا نگرانی در مورد سلامت این گوشتها وجود ندارد و آلودگی در آنها نیست، ادامه داد: همانطور که گفتم سازمان دامپزشکی متخصصان خود را در کنیا مستقر کرده است. این افراد با حضور در منابع تامین دام زنده در کنیا سالمترین آنها را انتخاب میکنند، سپس آنها را ۲۱ روز در قرنطینه نگه میدارند، مراقبتهای لازم از آنها صورت میگیرد و بعد از اطمینان از سلامت آنها به کشتارگاه منتقل میشوند و سیستم مورد استفاده در کشتارگاه نیز مورد تایید دامپزشکی ایران است.
واردات از آفریقا میتواند ۳۰ درصد در کاهش قیمت گوشت در کشور موثر باشد
برمکی با بیان اینکه امیدواریم طعم و مزه گوشت کنیایی مورد پسند مردم ایران قرار بگیرد، گفت: فکر میکنیم که واردات گوشت از کنیا می تواند بیش از ۳۰ درصد در کاهش قیمت گوشت در کشور موثر باشد.
این امکان وجود دارد که دام زنده نیز از کنیا وارد کنیم
سفیر با بیان اینکه ما کار در این زمینه را گسترش میدهیم و در تلاش هستیم که انواع گوشت دامهای دیگر را نیز وارد این چرخه کنیم، گفت: حتی این امکان وجود دارد که دام زنده نیز از کنیا وارد کنیم با توجه به اینکه در این کشور آفریقایی مراتع سرسبزی وجود دارد و دامهای آنها از غذای سالم برخوردارند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در پایان این مصاحبه اظهار کرد: باید اذعان داشت که اگر تلاشها و سرمایهگذاریهای عزیزان ما در موسسه جهاد استقلال نبود، اقدامات این سفارت در جهت صادرات گوشت به ایران، محقق نمیشد. این موسسه با جلبنظر و همکاری بخش خصوصی موفق شد بخش دولتی و خصوصی را برای واردات گوشت از کنیا در کنار یکدیگر بهکار گیرد. بدیهی است، استمرار واردات گوشت از کنیا بعنوان منبع جدیدی از تامین امنیت غذایی، میطلبد تا دولت به نیازهای بخش خصوصی در این راه پاسخگو باشد.
انتهای پیام
نظرات