«ابوالفضل شبانی فراشاه» امروز چهارشنبه ۲۲ شهریورماه در نشست با خبرنگاران ضمن تسلیت ایام عزاداری پایان ماه صفر، به طرحهای حوزه ورزش در آموزش و پرورش استان اشاره و تصریح کرد: طرح شهید سلیمانی یکی از این طرحهاست که در جهت ایجاد نهضت ساخت سالنها و چمنهای ورزشی برای افزایش سرانه فضای ورزشی دانشآموزان استان در حال پیگیری است.
وی با بیان این که هماکنون سرانه ورزشی دانشآموزان استان شامل ۰.۶۶ مترمربع شامل سرانه فضای روباز ۰.۳۸ مترمربع و سرانه فضای سرپوشیده ۰.۲۸ مترمربع است، استان یزد را از حیث این شاخص در رتبه سوم کشوری خواند و افزود: با اجرای طرح شهید سلیمانی در استان تاکنون ۳.۵ درصد به سرانه ورزشی دانش آموزی استان اضافه شده است.
شبانی خاطرنشان کرد: در سال گذشته از مجموع ۷۶ طرح ورزشی بجز هفت سالن که مراحل تکمیل خود را طی میکنند، سایر طرحهای ورزشی با صرف اعتباری معادل ۴۸ میلیارد تومان مورد بهره برداری قرار گرفته و برای سال آینده نیز ۷۷ طرح شناسایی و با اولویت مناطق محروم و کم برخوردار تعریف شده که البته هنوز تایید نهایی نشده و امکان افزایش طرحهاست.
وی یکی دیگر از طرحهای حوزه ورزش آموزش و پرورش را طرح شهید خرازی ذکر کرد و گفت: این طرح در جهت شناسایی فضاهای ورزشی مناسب برای سپری کردن اوقات فراغت دانشآموزان با والدینشان به صورت «پسر و پدر» یا «دختر و مادر» انجام میشود که امسال در ۱۶ فضای ورزشی نواحی مختلف استان اجرایی خواهد شد.
وی همچنین از اجرای طرح شهید طوقانی در استان یزد به عنوان یکی از هفت منطقه پایلوتی در کشور خبر داد و گفت: براساس این طرح صبحگاه ورزش پهلوانی را توسط دانشآموزان پایه پنجم و ششم از اول مهرماه در مدارس ابتدایی استان خواهیم داشت که در همین رابطه امسال ۵۸ میلیون تومان منظور شده است.
معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش استان همچنین به اجرای طرح دختران آفتاب انقلاب تنها در مدرسه زینب کبری(س) شهرستان تفت اشاره و عنوان کرد: دانشآموزان در قالب این طرح از دورههای آموزشی ورزشی بهرهمند و در پایان دوره، کارت سفیران ورزش دریافت میکنند که از طریق آن میتوانند در روستاهای خود به آموزش ورزشی بپردازند.
وی گفت: خوشبختانه در سال تحصیلی گذشته طرح پایش آمادگی کودکان(پاک) در کلیه مدارس استان انجام و با رصد شایستگی حرکتی و ساختار قامتی و جسمی دانشآموزان، اطلاعات آماری این مهم گردآوری و اقدامات اصلاحی در این رابطه انجام شد.
وی با اشاره به فعالیت ۴۲۸ دبیر و مدرس تربیت بدنی در مدارس پسرانه و دخترانه استان، گفت: در صورت اجرای طرح وزارتی اختصاص یافتن معلمان دیگر دروس به درس تربیت بدنی در مدارس ابتدایی، در برخی مناطق مربی ورزش مازاد نیز خواهیم داشت ولی در حال حاضر ۲۰۲ نفر کمبود نیروی آموزشی در بخش تربیت بدنی داریم.
شبانی همچنین تاکید کرد: به هیچ وجه از ساعت درس تربیت بدنی دانش اموزان کاسته نشده است و در همین راستا تاکید داریم درس ورزش مقطع ابتدایی طی دو روز در ساعات جداگانه برگزار شود.
وی گفت: البته مکملهای ورزشی دیگری مانند حیاط پویا، استفاده از زنگهای تفریح برای تحرک بیشتر دانشآموزان و کانونهای ورزشی نیز برای ساعات غیرمدرسه مورد استفاده دانش اموزان قرار میگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تجهیز مدارس در قالب کاروانهای ورزشی، گفت: خوشبختانه یزد از استانهای شاخص به لحاظ زیرساختهای ورزشی محسوب میشود ولی با اجرای طرح شهید سلیمانی، شاهد نهضتی در این حوزه هستیم به طوری که طی دو سال گذشته تعداد چمنهای مصنوعی مدارس استان به حدود ۱۰۰ زمین چمن رسیده است ولی با این حال در موضوع تجهیز نیز در سال گذشته ۴.۵ میلیارد تومان با همکاری خیرین و مسئولان استان به این امر اختصاص یافت و امسال نیز تلاش داریم در هفته اول مهرماه این کاروانها را به ویژه جهت تجهیز مدارس کم برخوردار اعزام کنیم.
شبانی همچنین از تعریف شاخصهای علمی برای استعدادیابی ورزشی دانش آموزان استان خبر داد و گفت: در همین راستا نیز جلسات مختلفی با هیاتهای ورزشی استان برگزار شده و تلاش خواهیم کرد استعدادهای هر رشته را به درستی هدایت و حمایت کنیم.
این مسئول در ادامه برگزاری مسابقات و جشنواره ها را ویترین تربیت بدنی آموزش و پرورش خواند و ابراز کرد: در سال تحصیلی گذشته مسابقات ورزشی مدارس با رقابت ۷۵ هزار دانش اموز برگزار شد و پس از ۱۳ سال در تابستان پارسال شاهد برگزاری مسابقات فرهنگیان در استان بودیم که البته در تابستان امسال نیز دومین دوره این رقابتها برگزار شد.
وی در همین رابطه از انجام ۲۳ اعزام دانش آموزی، شش تیم فرهنگیان و پنج تیم کارمندان دولت در یکسال اخیر خبر داد و افزود: تنها در بخش دانش اموزی طی تابستان امسال ۴۵ عنوان برای استان از رقابتهای کشوری کسب شد.
شبانی در مورد طرحهای حوزه سلامت دانش آموزی نیز گفت: انجام طرح مکملیاری آهن و ویتامین دی برای ۱۱ هزار دانشآموز تمام مدارس متوسطه استان و طرح پایش سلامت دانشآموزان بدو ورود به مدرسه جهت ۳۹ هزار دانشآموز را امسال نیز همانند پارسال اجرایی خواهیم کرد.
وی با بیان این که یزد از استانهای پیشرو در طرح بهداشت دهان و دندان برای تمام مدارس ابتدایی است، افزود: در طول سال تحصیلی، دورههای آموزشی مختلفی نیز در حوزه سلامت برای دانشآموزان و هم برای معلمان تدارک دیده و برگزار میشود که از جمله آنها میتوان به دورههای آموزشی کمکهای اولیه به دانشآموزان با همکاری هلال احمر و در قالب طرح ملی دادرس، اشاره کرد.
معاون تربیت بدنی و سلامت اموزش و پرورش استان در پایان نیز خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۲۰ مراقب سلامت در مدارس شهری استان داریم که با توجه به نرخ استاندارد یک مراقب سلامت به ازای ۴۸۰ دانش اموز، تعداد ۵۰۰ مراقب سلامت تنها برای مدارس دولتی شهرها نیاز است لذا در راستای رفع این کمبود از سفیران سلامت بهره گرفته میشود در استان با مشارکت ۴۸ هزار دانشآموز اجرایی میشود.
انتهای پیام
نظرات