امید اکبری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به مرمت بناهای تاریخی در تملک شهرداری رشت، گفت: قرارداد مرمت فاز دوم مرمت عمارت بلدیه رشت، منعقد شده و با آماده سازی کارگاه، عملیات مرمت بلدیه توسط پیمانکار آغاز می شود.
وی با اشاره به اجرای فاز نخست عملیات مرمت شامل مرمت بام یال شرقی عمارت بلدیه که در آذرماه سال گذشته بود، اظهار کرد: فاز دوم مرمت نیز شامل مرمت یال غربی بام، واچینی خرپاها، احداث لمبه کوبی، اجرای شیوه سنتی حلب زنی بام(زاموخ)، احداث ناکش و زهکش(سیستم دافع رطوبت در داخل و خارج بنا)، مقاومسازی تیرهای میانی ساختمان، نماسازی و تعویض درب و پنجره های فرسوده و تعویض درب و پنجره های برج بلدیه می باشد.
سرپرست سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری رشت، با اشاره به سختیهای مرمت عمارتهای تاریخی - که در فهرست آثار ملی ثبت شده است - عنوان کرد: با توجه به اینکه عمارت بلدیه، شاخصترین بنای میراثی مرکز گیلان است، ضوابط مرمتی آن از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان دارای اهمیت بسیار زیادی است و به همین دلیل میبایست پیمانکار ذی صلاح طرف قرارداد، حداقل گرید سه مرمت بناهای تاریخی را داشته باشد؛ البته معدود شرکتهایی در کشور چنین شرایطی دارند و با توجه به نظارت دستگاههای فرادست، سازمان عمران سه بار آگهی مناقصه منتشر کرد تا در نهایت پیمانکار ذی صلاح مورد تایید دستگاه های نظارتی، قرارداد مرمت را با شهرداری رشت منعقد نمود.
اکبری اضافه کرد: اعتبار لازم برای مرمت فاز دوم عمارت بلدیه رشت از ردیف بودجه سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری رشت تامین شده و عملیات مرمت با نظارت حوزه بازآفرینی سازمان عمران و نظارت عالیه اداره کل میراث فرهنگی گیلان انجام میشود.
وی با تاکید بر تخلیه ساختمان به خاطر خطرات احتمالی ناشی از مرمت بنا، تصریح کرد: قرارداد اجاره داروخانه کارون - که فضای تجاری همکف را در اختیار دارد - مردادماه به اتمام رسیده و میباید هرچه زودتر مکان را تخلیه نماید؛ همچنین با توجه به نامه اخطار برای تخلیه دو باب واحد سرقفلی بانکهای سپه و ملت، با تخلیه این دو واحد، کارگاه مرمتی تجهیز شده و مرمت آغاز میشود.
سرپرست سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری رشت یادآور شد: قرارداد فاز دوم مرمت، ۱۸ ماهه می باشد و امیدواریم با همکاری مطلوب دیگر دستگاهها با پیمانکار، در بازه زمانی تعیین شده، فاز دوم مرمت به پایان برسد.
به گزارش ایسنا، مجموعه بناهای میراثی میدان شهرداری رشت در آذرماه ۱۳۵۶ به شماره ۱۵۱۶ در فهرست بناهای میراثی کشور ثبت شده است. کلنگ احداث عمارت بلدیه در پاییز ۱۳۰۲ خورشیدی به زمین زده شد و چهارم اردیبهشت ماه ۱۳۰۵ به اتمام رسید.
عمارت بلدیه نخستین بنایی است که برگرفته از الگوی نئوکلاسیک اروپایی در مرکز رشت ساخته شده است و سبک این بنا، دوره تحول معماری را در رشت روایت میکند.
انتهای پیام
نظرات