«محمدرضا غفاریان» در این باره اظهار کرد: با اجرای هدفمند عملیات کشت بافت، گیاهان خیار، انار و سیب توسط متخصصین این واحد دانش بنیان در بخش خصوصی و بر طبق استراتژیهای اصلاحی مراحل استقرار، پرآوری، ریشهزایی و سازگاری این سه واریته در حال انجام است.
وی افزود: تولید انبوه گیاهان همسان از ارقام ذکر شده، پس از تست عملکرد در شرایط آب و هوایی یزد با تایید نهایی برای کشت در گلخانهها و باغات کشاورزی فرستاده میشود.
این مسئول با بیان این که از کاربردهای مهم تکنیک کشت بافت میتوان به تکثیر و ازدیاد گونههای مقاوم و در حال انقراض اشاره کرد، گفت: در انار با استفاده از جوانه جانبی و انتهایی به طور موفقیتآمیز برای تکثیر گیاه در شرایط درون شیشهای استفاده شده و ارقام سازگار در گلخانه به زمین کشاورزی منتقل شده است.
وی با بیان این که نهالهای خیار پس از انتقال به گلخانه به گلدهی رسیده است، تصریح کرد: در خیار از گره و برگ دو لپه به عنوان ریزنمونه اولیه استفاده و با موفقیت نهالها به گلخانه انتقال داده شده و گلدهی و میوهدهی انجام گرفته است.
به گفته غفاریان، بر روی سیب نیز تلاشهای علمی در حال انجام است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی یزد، کشت بافت یکی از روشهای مهندسی ژنتیک است که از طریق آن میتوان با جدا کردن یک سلول یا بافتی از اندامهای گیاهی و قرار دادن آن در بستر استریل و دارای مواد مغذی، یک گیاه کامل به دست آورد.
انتهای پیام
نظرات