• سه‌شنبه / ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402062113316
  • خبرنگار : 71589

خودنمایی فرودگر چاندرایان-۳ در تصاویر مدارگرد هند

خودنمایی فرودگر چاندرایان-۳ در تصاویر مدارگرد هند

در حالی که ماموریت چاندرایان-۳ به دلیل فرا رسیدن شب‌های طولانی مدت ماه به خواب فرو رفته، مدارگرد هندی چاندرایان-۲ توانسته آن را از مدار ماه شکار کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، فرودگر قمری جدید هند و ماه‌نورد آن توسط یک کاوشگر دیگر مشاهده شدند.

ماموریت چاندرایان-۳ از هند که در تاریخ ۲۳ اوت ۲۰۲۳ بر روی ماه فرود آمد، در تصاویر جدیدی از یک فضاپیمای دیگر در مدار ماه خودنمایی می‌کند.

این فرودگر در تصاویر راداری که توسط یک ماموریت ماه دیگر از جانب سازمان تحقیقات فضایی هند(ISRO) گرفته شده، قابل مشاهده است. مدارگرد ماموریت چاندرایان-۲ که در سال ۲۰۱۹ به مدار ماه رسید این تصاویر را ثبت کرده است.

سازمان تحقیقات فضایی هند تصاویر جدید را در X(توییتر سابق) منتشر کرده است.

فرودگر چاندرایان-۳ در حال حاضر فعال نیست. سمت نزدیک ماه، یعنی جایی که این ماموریت فرود آمد، در حال حاضر به مدت دو هفته در تاریکی محض است، به این معنی که تمام سخت افزارهای وابسته به نور خورشید آن در خواب زمستانی هستند.

خودنمایی فرودگر چاندرایان-۳ در تصاویر مدارگرد هند

ممکن است فرودگر و ماه‌نورد کوچک ماموریت چاندرایان-۳ با ظاهر شدن دوباره نور خورشید از خواب خارج شوند، اما به گفته مقامات سازمان تحقیقات فضایی هند، این دو تا همین جا هم به تمام اهداف اصلی خود دست یافته‌اند.

ماه‌نورد که پراگیان نام دارد، با موفقیت از فرودگر خود موسوم به ویکرام خارج شد و از منطقه اطراف خود عکس گرفت.

این اولین بار نیست که ماموریت قمری جدید هند از فضا تصویربرداری می‌شود. مدارگرد شناسایی ماه ناسا نیز که تصاویری با وضوح بالا از ماه در مدار آن می‌گیرد، این ماموریت تاریخی را اوایل ماه جاری ثبت کرد.

هند پس از اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده و چین، چهارمین کشوری است که تاکنون توانسته است روی ماه فرود بیاید. البته به زودی ماموریت‌های بیشتری در راه است. ناسا و ژاپن قصد دارند در آینده نزدیک کاوشگرهای خود را روی ماه مستقر کنند. در این میان، ناسا تاکنون تنها نهادی است که می‌خواهد انسان را به ماه ببرد. ناسا همچنین چندین مأموریت رباتیک را تأمین مالی کرده است که برخی از آنها ممکن است در همین سال جاری روی ماه بنشینند.

خودنمایی فرودگر چاندرایان-۳ در تصاویر مدارگرد هند

ناسا قصد دارد با برنامه آرتمیس تا پایان دهه جاری، حضور دائمی انسان روی ماه و اطراف آن را ممکن کند. ماموریت «آرتمیس ۳» اولین ماموریت قمری سرنشین‌دار در این برنامه خواهد بود که قرار است اواخر سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ پرتاب شود.

کشورهای متعددی از جمله هند، قطب جنوبی ماه را هدف قرار داده‌اند تا در مورد ذخایر یخ‌آبی که در آنجا واقع شده‌اند، بیشتر شناخت پیدا کنند. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، ناسا قصد دارد یک یا چند پایگاه در این منطقه ایجاد کند تا از یخ‌آب‌های ماه برای پشتیبانی از فضانوردان و ماشین آلات خود استفاده کند.

هند اولین کشوری نیست که اخیراً سعی کرده روی ماه فرود بیاید. به عنوان مثال، روسیه ماه گذشته تلاش کرد فرودگر خود را به سطح زمین بفرستد، اما کاوشگر آن موسوم به «لونا-۲۵» در حین مانور فرود روی سطح ماه سقوط کرد.

همچنین اخیراً تلاش‌هایی توسط شرکت‌های خصوصی اسرائیلی و ژاپنی انجام شده است و آژانس فضایی ژاپن به تازگی یک فرودگر ماه به نام SLIM را به فضا پرتاب کرده است که تا چند ماه دیگر اقدام به فرود روی ماه می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha