• دوشنبه / ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۶:۰۵
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402062012777
  • خبرنگار : 50225

پروژه دفع آب‌های سطحی اهواز به کجا رسیده است؟

پروژه دفع آب‌های سطحی اهواز به کجا رسیده است؟
آبگرفتگی در اهواز

ایسنا/خوزستان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان بر لزوم ایجاد آمادگی برای مواجهه با بارندگی‌های آبان‌ماه و آذرماه امسال اهواز و جلوگیری از آبگرفتگی سطح شهر تاکید کرد.

محمدرضا کرمی‌نژاد در یکصد و بیست و هشتمین جلسه شورای شهر اهواز که امروز (۲۰ شهریورماه) برگزار شد، در توضیح دستور کار "بررسی نحوه آمادگی شهرداری و آبفا برای بارندگی‌های پیش رو" اظهار کرد: بر اساس پیش‌بینی‌ها امسال بارندگی‌های قوی‌تر از سال گذشته و بالاتر از نرمال خواهیم داشت.

به گزارش ایسنا، وی افزود: تا مهرماه مشکل خاصی نخواهیم داشت اما در آبان‌ماه و آذرماه تا ۹۰ میلیمتر بارندگی هم رخ خواهد داد که باید آمادگی لازم در این زمینه ایجاد شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: در این خصوص، همکاران در حال آماده‌سازی ایستگاه‌های موجود و تجهیز ایستگاه‌ها به پمپ‌ها هستند و تاکنون حدود ۹۵۰ پمپ آماده شده است. تابلوهای برق نیز در حال سرویس شدن هستند و کارهای بهره‌برداری و لایروبی نیز در حال انجام است. 

کرمی‌نژاد بیان کرد: سومین زمستان است که آمادگی کامل برای مقابله با آبگرفتگی‌ها در اهواز ایجاد می‌شود و هر سال آمادگی نسبت به سال قبل بهتر و بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به اقداماتی که باید برای کاهش آبگرفتگی‌ها انجام می‌شد، عنوان کرد: یکی از نقاط حساس از نظر آبگرفتگی‌ها منطقه کیانپارس است که تقریبا کار در خیابان‌های ۵، ۱۳ و ۱۷ تمام شده است. کار در خیابان ۲ و خیابان خرداد نیز حتما باید انجام شود که تا پایان مهرماه انجام خواهد شد و نباید یک قطره آبگرفتگی در این منطقه داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: در منطقه کیانشهر، خیابان‌های رز و خیابان‌های الحدید را داریم که کار در خیابان‌های رز تا نیمه مهرماه تمام می‌شود و نباید آبگرفتگی در این خیابان‌ها داشته باشیم. شهرداری منطقه ۲ هم باید خط دفع آب‌های سطحی در خیابان‌های الحدید اجرا کند.

کرمی‌نژاد گفت: عمده مشکل ما در منطقه کمپلوی جنوبی و کوی علوی است که بخشی از کارها را در این مناطق توانسته‌ایم انجام دهیم. نتوانستن ما از روی ناکارآمدی نبوده بلکه به دلیل صادر نشدن مجوزهای لازم بود که خوشبختانه اکنون مجوزها صادر شده‌اند و پیمانکارها در حال کار هستند.

وی افزود: در ایستگاه‌های حضرت ولی‌عصر و الهادی، کشش و انتقال آب ضعیف است که اگر تقویت شود، نباید در این منطقه هم آبگرفتگی داشته باشیم. با توجه به اینکه ایستگاه دفع آب‌های سطحی شهرداری در این نقطه تا زمان آغاز بارندگی‌ها تکمیل نمی‌شود، با متصل کردن خط حضرت ولی‌عصر به خط ۱۸۰۰، بخشی از آب این دو ایستگاه از این طریق منتقل می‌شود و نه تنها امسال بلکه سال‌های آینده هم به خوبی پشت سر گذاشته می‌شود.  

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: جایی نباید مشکل آبگرفتگی داشته باشیم مگر خیابان ادهم و خیابان مسجد الرحمن. البته پیمانکاران در حال کار در این دو نقطه هستند اما تکمیل کار به زمان آغاز بارندگی نمی‌رسد.

کرمی‌نژاد بیان کرد: کار اجرای شبکه فاضلاب و دفع آب‌های سطحی اهواز باید به صورت ترکیبی انجام شود که این موضوع مورد علاقه من و دو سه نفر دیگر که با من کار می‌کنند نیز هست. این کار در حال انجام است و در حال پرداخت هزینه‌ها هستیم اما برای صدور مجوز، از ما عوارض می‌خواهند و ما پول نداریم تا بابت اجرای هر خط ۱۳ میلیارد تومان عوارض به شهرداری، پیمانکار و پلیس پرداخت کنیم. این در حالی است که همه باید در تکمیل این پروژه کمک کنند. ما هزینه‌های آن را پرداخت کرده‌ایم.

وی گفت: حالا که در حال افزایش ظرفیت شبکه برای دفع آب‌های سطحی و فاضلاب هستیم باید این اعداد حذف شوند تا بتوانیم کارمان را انجام دهیم. ما نمی‌توانیم هر کاری که میل‌مان است انجام دهیم زیرا ما هم بالاسری، دستگاه‌های نظارتی، بازرسی و مافوق داریم که این اعداد را بررسی می‌کنند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان افزود: در حال حاضر اوضاع‌ کاری‌مان با شهرداری بسیار خوب است اما نمی‌دانیم فردا نیز هم وضعیت خواهد بود یا خیر.

وی در خصوص وضعیت دفع فاضلاب نیز گفت: در گذشته حدود ۴ هزار نقطه بالازدگی فاضلاب در تابستان در اهواز داشتیم اما در حال حاضر در هیچ نقطه‌ای از اهواز بالازدگی فاضلاب وجود ندارد.

کرمی‌نژاد گفت: باید توجه شود تاکنون ۶۰ درصد پروژه فاضلاب اهواز اجرا شده و هنوز تکمیل نشده است؛ فاضلاب یک سیستم زنده است و اگر وسیله‌ای در شبکه انداخته شود، مشکل بالازدگی فاضلاب در شبکه رخ می‌دهد. همان گونه که شکستگی خط آب رخ می‌دهد، در شبکه فاضلاب نیز این مشکلات وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان در خصوص اقدامات در زمینه حذف نقاط ورودی فاضلاب به رودخانه کارون در مقطع اهواز گفت: تا پایان امسال ۱۲ نقطه ورودی فاضلاب در غرب اهواز حذف می‌شوند و سال آینده هم ۱۲ نقطه در شرق اهواز حذف خواهند شد.

کرمی‌نژاد با تاکید بر لزوم تسریع در صدور مجوزها، بیان کرد: برخی شهرداران مناطق مشکل ایجاد می‌کنند و باید روابط نرم‌تری با عوامل آبفا داشته باشند.

وی عنوان کرد: پروژه فاضلاب اهواز باید مستمر اجرا شود و از دست دادن زمان به ضرر همه است. تکمیل این پروژه آبروی همه ماست و قول داده‌ایم تا پایان سال آینده، این پروژه تکمیل شود.

وی با بیان اینکه مشکلات سال گذشته به یک‌چهارم رسیده است، گفت: در دی‌ماه سال گذشته ۹۶ خیابان اهواز دچار مشکل بودند که اکنون تنها ۲۲ خیابان بدون آسفالت داریم که در حال کار هستیم اما واقعا دست‌مان خالی است. هر چند به سازمان عمران شهرداری بدهی داریم اما امیدوارم باز هم به ما کمک کنند. قطعا پول به دست‌مان می‌رسد و بدهی خود را پرداخت می‌کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha