به گزارش ایسنا، هزاران نفر از مردم استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی صبح امروز (دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۲) در حسینیه امام خمینی (ره) به دیدار رهبر انقلاب اسلامی رفتند. حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار علاوه بر اشاره به برخی اقداماتی که در استان سیستان و بوچستان شده، یادآور شدند: «کارهای زیادی هم پیشروی ما هست که باید انجام بگیرد. اگر آن مصوباتی که در اوائل دههی ۸۰، که بنده آمدم بلوچستان، تصمیمگیری شد اگر دولتها آن مصوبات را عمل میکردند امروز چهرهی استان فرق میکرد. تنبلی شد، بیتوجهی شد از طرف بعضی از دولتها. امروز بحمدالله مشغولند، کار میکنند، تلاش میکنند. بنده امیدوارم و انشاءالله که این امید به نتیجه برسد.»
در ۱۸ اسفند ۱۳۸۱ و در جریان سفر رهبر انقلاب اسلامی به سیستان و بلوچستان، جلسه جمعی از مسئولان نظام در حضور رهبر انقلاب برای بررسی راههای تسریع محرومیتزدایی سیستان و بلوچستان برگزار شد. مسئولان وقت کشور از جمله رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور، ۱۳ نفر از وزیران، دبیر شورای عالی امنیت ملی، رئیس سازمان صدا و سیما، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، فرماندهان عالیرتبه نظامی و انتظامی و مسئولان دستگاههای مختلف و استاندار و نمایندگان ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان در این جلسه حضور داشتند.
بخشهایی از بیانات رهبر انقلاب در نشست هیأت دولت وقت در خصوص سیستان و بلوچستان؛ شش روز پس از سفر حضرت آیتالله خامنهای در اسفندماه ۸۱ به استان سیستان و بلوچستان در این فیلم ببینید.
اما مصوبات مورد اشاره رهبری چیست؟
-در ۳ سال آینده (تا پایان سال ۱۳۸۴) هزار و ۴۰ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای مختلف برای حل مشکلات مردم و رفع محرومیتهای سیستان و بلوچستان.
-طرح مقابله با خشکسالی و تسریع در احداث چاه نیمه چهارم.
-اجرای طرح آبیاری تحت فشار.
-ایجاد و اصلاح شبکههای آبرسانی.
-توجه ویژه و نگاهی جدید و از زاویه اهمیت فراوان این منطقه در ارتباط ایران با اقتصاد و تجارت جهانی به عنوان دروازه تجارت کشور با مناطق شرقی جهان و قاره آسیا.
-استفاده از طرفیت بندر چابهار در دریای عمان.
-ایجاد منطقه ویژه تجاری در زابل.
-سرمایهگذاری روی مرز دریایی طولانی و همجواری با دو کشور پاکستان و افغانستان و استفاده از ظرفیت ترانزیتی استان.
-احداث بازارچههای مرزی.
-پیگیری ستاد توسعه محور شرق، رفع نواقص احتمالی آن و گزارش مستمر فعالیتهای انجام شده.
-فعال شدن سازمان عمران سیستان.
-بهبود راههای استان از جمله راه زابل به نهبندان و بیرجند.
-آغاز طرح گازرسانی به استان.
-خانهسازی برای محرومان.
-برقرسانی به روستاها.
-بهبود وضع بهداشت عمومی.
-توجه جدی به معادن استان.
-حمایت از صنایع دستی سیستان و بلوچستان و ایجاد صنایع کوچک در منطقه.
-رسیدگی به مسئله آبزیان و احداث بنادر صیادی.
-ایجاد استخرهای پرورش میگو.
-رسیدگی به دامداری منطقه.
-احداث کارخانه سیمان.
-احداث کتابخانه مرکزی دانشگاه.
-راهاندازی شبکه استانی سیما.
-احداث زمینهای ورزشی.
-توجه ویژه به مسئله امنیت عمومی و مرزها را در استان و برخورد جدی با باندهای قاچاق.
-مبارزه با هرگونه تلاش تفرقهافکنانه برای ایجاد دو دستگی در میان شیعه و سنی.
در این جلسه محمد ستاریفر رئیس وقت سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: «در سه سال آینده در مجموع هزار و ۴۰ میلیارد ریال صرف رفع محرومیتها و اجرای طرحهای عمرانی، اقتصادی، بهداشتی، فرهنگی این استان خواهد شد. ۵۵۰ میلیارد ریال از این مبلغ از بودجه عمومی دولت، ۳۸ میلیارد ریال از بودجه دفتر مناطق محروم، ۲۸۰ میلیارد ریال از محل تسهیلات بانکی و ۸۰ میلیارد ریال آن از بودجه دستگاههای اجرایی تأمین خواهد شد. ضمن آنکه دفتر مقام معظم رهبری نیز مبلغ ۹۰ میلیارد ریال به اجرای طرحهای محرومیت زدایی در استان اختصاص داده است.»
انتهای پیام
نظرات