به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس در مصاحبه با شبکههای انگلیسی در دهلی نو گفت که این موضوع را خطاب به "لی چیانگ"، نخست وزیر چین هنگام دیدارش با او در محل اجلاس گروه ۲۰ در هند مطرح کرده است.
او مدعی شد: "من نگرانیهای شدید خود نسبت به هرگونه مداخله در دموکراسی پارلمانی کشورمان را ابراز کردم؛ مسالهای که به وضوح غیرقابل قبول است."
به نوشته آسوشیتدپرس، دیدار سوناک و چیانگ بعد از آن صورت گرفته که پلیس شهر لندن تایید کرد، دو مرد که یکی بین ۲۰ تا ۳۰ و دیگری بین ۳۰ تا ۴۰ سال سن دارند را در ماه مارس به ظن جاسوسی با استناد به قانون اسرار رسمی انگلیس دستگیر کرده است. هیچ یک از این دو نفر هنوز طرح اتهام رسمی نشدهاند و هر دو تا ماه اکتبر به قید وثیقه در ضمن انجام تحقیقات قضایی درباره آنها آزاد هستند.
نشریه ساندی تایمز گزارش داد، فرد جوانتر یک پژوهشگر پارلمان انگلیس بوده که با چند قانونگذار ارشد حزب حاکم محافظهکار شامل آلیشیا کرنز، رئیس فعلی کمیته قدرتمند امور خارجی پارلمان، و تام توجندهات، رئیس قبلی این کمیته که هم اکنون وزیر امنیت انگلیس است همکاری میکرده است.
طبق گزارش این نشریه، این پژوهشگر مجوز دسترسی کامل به ساختمانهای پارلمان انگلیس که برای قانونگذاران، کارمندان و خبرنگاران بعد از بررسی سوابق امنیتی صادر میشود را داشته است.
نشریات انگلیس گزارش دادند، اخیرا اعضای حزب محافظه کار این کشور بر سر اتخاذ خط مشی سخت گیرانه در رابطه با پکن و میزان دسترسی که شرکتهای چینی به اقتصاد انگلیس داشته باشند دچار اختلاف نظر شده اند.
برخی اعضای تندروی این حزب میخواهند انگلیس پکن را یک تهدید اعلام کند اما سوناک از قدرت فزاینده چین به عنوان یک "چالش" یاد کرده است.
چین مکررا از مداخله انگلیس در امور داخلی خود انتقاد و اتهام لندن به خود در خصوص مداخله در سیاست کشورهای خارجی را رد کرده است.
چند روز پیش جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه انگیس سفری به شهر پکن داشت و تبدیل به بلندپایه ترین سیاستمدار انگلیسی شد که در چند سال گذشته به چین سفر کرده است.
انتهای پیام
نظرات