علی مبارکی درحاشیه بازدید کارشناسان و باغداران نیشابوری از مجموعه کشت و صنعت جوین در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: این بازدید با هدف توانمندسازی باغداران پیشرو و افزایش ضریب نفوذ دانش بین باغداران نیشابوری است.
وی اظهار کرد: باتوجه به تداوم بحران خشکسالی و به منظور تغییر الگوی کشت باغی از درختان با مصرف آب بالا و حرکت به سمت کشت با الگوی مصرف پایین آب، بازدیدی ترویجی - آموزشی از باغات بادام، ارقام مختلف انگور و عناب کشت و صنعت جوین و باغداران پیشرو در شهرستان جوین و فیروزه از مهمترین اهداف بوده است.
مبارکی ادامه داد: انجام بازدیدهای ترویجی راهکاری مناسب برای افزایش سطح آگاهی بهرهبرداران بخشهای کشاورزی در زیر بخش باغی و افزایش تجارب آنان در مقابله با خشکسالی و کاهش اثرات زیانبار آن است.
وی با تاکید به این موضوع که کمبود آب در بخش کشاورزی از مهمترین مشکلات پیش روی توسعه این بخش در شهرستان نیشابور محسوب میشود، افزود: برای مقابله با این مسئله، آگاهی بهرهبرداران از سیستمهای زراعی و باغی، در کاهش اثرات خشکسالی و کمبود آب، بسیار موثر و اثر بخش بوده و در راستای توسعه سطح دانش و آگاهی بهرهبرداران، آموزشهای ترویجی توسط این مدیریت به صورت جدی در حال توسعه و گسترش است.
مدیر جهادکشاورزی نیشابور همچنین افزود: در این بازدید، راهکارهای عملی برای کاهش مصرف آب و نحوه صحیح آبیاری باغات انگور و بادام و نحوه صحیح سمپاشی درختان توسط محققین بخش فنی و مهندسی ارائه شد و به سوالات مطروحه بهرهبرداران نیز پاسخ داده شد.
در این دوره آموزشی از باغ رقم تنو بادام کار نمونه استانی در شهرستان فیروزه نیز بازدید به عمل آمد.
انتهای پیام
نظرات