سعید کهنسال امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به تبیین برنامههای حوزه فرهنگی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان، اظهارکرد: اربعین به عنوان رستاخیز عمومی و حرکت مردمی و توحیدی است که توانست تمام توطئههای فرهنگی معاندان نظام را خنثی کند.
وی با اشاره به اینکه رسانهها نقش موثری در نشر و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارند، افزود: تمام اهداف بنیاد شهید به درستی باید تبیین شود و این اقدام فقط با کمک رسانهها امکان پذیر است.
کهنسال با بیان اینکه تمام اقدامات بنیاد شهید باید بنیه و سبقه فرهنگی داشته باشد، تصریح کرد: برخی اقدامات فرهنگی مغفول مانده در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت داریم که بعضا به دلیل نبود شفافیت در قوانین است.
وی ادامه داد: برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در مازندران نگاه قرارگاهی داریم و در این زمینه تمام دستگاههای اجرایی و رسانهها با ما مشارکت دارند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با اظهار اینکه در تبیین فرهنگ ایثار و شهادت مشارکت اقشار را در اجرای برنامههای عملیاتی داریم، بیان کرد: برگزاری برنامههای محله محور، پژوهش محوری با موضوع شهید در مدارس، بازخوانی وصیتنامه شهدا، جمع آوری و بیان خاطرات شفاهی خانوادههای شهدا و بازپیرایی مزار شهدا را شامل میشود.
این مسئول با اعلام اینکه بهزودی سامانه اسناد افتخار شامل تمامی اطلاعات و خاطرات شهدا در مازندران راه اندازی میشود، یادآور شد: سالهاست اطلاعات لازم شهدا از سازمان و نهادهای مختلف جمعآوری شده است اما متمرکز نیست. با راه اندازی سامانه اسناد افتخار تمام اطلاعات در یکجا بارگذاری میشود.
کهنسال با بیان اینکه فضا سازی فرهنگی از موضوعات اولویتدار در دستور کار ما قرار دارد، گفت: ۱۶ برنامه هماهنگ و مشترک در هفته دفاع مقدس امسال در مازندران برگزار میشود. با توجه به خباثت های دشمن؛ خوابهایی که برای شهریورماه امسال دیدند بدون تعبیر خواهد ماند.
وی با اشاره به اینکه تجلیل از خانواده رزمنده، جانباز، شهدا و ایثارگران دوران دفاع مقدس در قالب طرح سپاس از برنامه های ما در هفته دفاع مقدس است، اظهار کرد: بخشی از روایان دفاع مقدس به دستگاه های مختلف اجرایی میروند و به تبیین برنامه های فرهنگی و ترویج فرهنگ و ایثار و شهادت می پردازند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران خاطرنشان کرد: امسال در هفته دفاع مقدس از فیلم "روجا" و مستند۱۳ قسمتی "زیر درخت توت" رونمایی و اکران میشود.
وی گفت: برگزاری یادواره های شهدا، اعزام خانواده های شهدا به عتبات عالیات، روایتگری دفاع مقدس به صورت مدرسه محوری از برنامههای ما در هفته دفاع مقدس است.
این مسئول با اعلام اینکه در قرارگاه فرهنگی بنیاد شهید مازندران کمیته سوژه یابی برای ترویج فرهنگ و ایثار و شهادت تشکیل و در اختیار هنرمندان و اهالی رسانه قرار میگیرد، اظهار کرد: در مازندران ۱۴ هزار ایثارگر شناسایی شدند که ۴۳۰۰ خاطره شفاهی از سال ۱۳۹۰ تاکنون جمع آوری شد امسال هم ۲۵۰۰ خاطره ۵۰ دقیقه ای دیگر هم در حال ضبط است که در دل خود سوژههای زیادی هم به همراه دارد.
کهنسال با اشاره به طرح ابتکاری برگزاری یادواره "شهدای افلاکیون" توسط اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران، بیان کرد: در این یادواره شهدا هیچ سخنرانی به جز صوت شهید در زمان حیات و بیان خاطرات خانواده شهدا نیست.
وی از اجرای برنامه شهدای غریب دراسارت را از دیگر برنامه های فرهنگی قابل اجرا در اداره کل بنیادشهید مازندران دانست و ادامه داد: مازندران ۴۳ شهید غریب در اسارت دارد که در اردوگاه حزب بعث به شهادت رسیدند. این آمار در سطح کشور ۵۵۰ شهید است.
انتهای پیام
نظرات