• شنبه / ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۵:۳۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402061811279
  • خبرنگار : 50071

دانش‌آموز روشندل خراسان رضوی بر سکوی سوم جهان ایستاد

دانش‌آموز روشندل خراسان رضوی بر سکوی سوم جهان ایستاد

ایسنا/خراسان رضوی سید علیرضا سید موسوی دانش‌آموز روشندل خراسان رضوی در بخش دیداری مسابقه UCMAS  با حضور بیش از ۸۰  کشور، مقام سوم جهان را کسب کرد.

به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان رضوی این مسابقات در دو بخش دیداری و فلش کارت در سطح جهان با حضور دانش‌آموزان از بیش از ۸۰ کشور جهان برگزار شد و سید علیرضا سید موسوی تنها دانش‌آموز شرکت‌کننده  نابینا از کشور ایران بود که توانست در این مسابقات در رقابتی تنگاتنگ مقام سوم در سطح Higher B (G) را از آن خود نماید.

 امیر عباس سلیمانی و سید حسن سید موسوی دو دانش آموز نابینای دیگر علیرغم جواز حضور در مسابقات جهانی به دلیل فشردگی دروس مدرسه و نیاز به ممارست فراوان، از شرکت در این مسابقات انصراف دادند.

سید علیرضا سید موسوی دارنده مقام سوم جهان و دانش آموز پایه نهم دبیرستان نابینایان امید مشهد درباره مسابقات می‌گوید: مسابقات UCMAS (Universal Concept of Mental Arithmetic System) در سال ۱۹۹۳، در کشور مالزی توسط پروفسور دینو ایجاد شد که از سال ۱۳۹۱ این مسابقات توسط موسسه نواندیشان پرتو راه ابریشم در ایران و از سال ۱۳۹۴ به همت خانه ریاضیات نیشابور در سه سطح استانی، کشوری و جهانی برگزار می‌شود. در سطح استانی و کشوری، دانش آموزان در سه رشته دیداری، شنیداری و فلش کارت با یکدیگر رقابت می‌کنند که این رقابت در سطح جهان فقط در دو رشته دیداری و فلش کارت است.

سید علیرضا سیدموسوی در خصوص مقام‌ها و افتخارهایش می‌گوید: درحال حاضر ۵ مقام اول کشوری، ۱ مقام دوم کشوری و ۲ مقام سوم جهانی را در رشته UCMAS  را کسب نمودم. در هجدهمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز که در مردادماه امسال برگزار شد، مقام اول را در رشته انشای نماز به دست آوردم؛ علاوه بر این‌ها، چندین مقام نیز در رشته های حفظ و قرائت قرآن در سطح استان داشته‌ام.

وی بیان می‌کند: مسابقات UCMAS تا قبل از سال ۱۳۹۹، فقط به صورت حضوری برگزار می‌شد اما از سال ۱۳۹۹ تا کنون، به علت ویروس کرونا، مسابقات فقط به صورت آنلاین برگزار می‌شود که مسیر همواری هم نیست؛ به عنوان مثال، فیلتر بودن سایت مسابقات جهانی و به‌روز نبودن سایت مسابقات کشوری از جمله مشکلاتی است که دانش‌آموزان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

برادر وی سید حسن سید موسوی نیز در پایه دوازدهم دبیرستان نابینایان امید مشهد تحصیل می‌کند. وی در تیرماه سال جاری توانسته بود در مسابقات محاسبات سریع ذهنی در بخش شنیداری حائز مقام اول کشور و در بخش دیداری مقام دوم کشور را کسب نماید.

وی می‌گوید: همواره سعی کرده‌ام که  محرومیت از نعمت بینایی باعث محدودیت در زندگی‌ام نشود از این رو از کلاس سوم ابتدایی وارد رشته یوسیمس (UCMAS)  شدم و در حال حاضر فارغ‌التحصیل این رشته می‌باشم.

سید حسن سید موسوی در خصوص مقام‌ها و افتخارهایش می‌گوید: در رشته یوسیمس (محاسبات ریاضی سریع ذهنی) ۸ مقام اول استانی، ۸ مقام اول کشوری، یک مقام دوم کشوری، یک مقام اول جهانی، یک مقام دوم جهانی و دو مقام سوم جهانی را کسب کردم و مدرک بین المللی IGE  را در این رشته  از کشور مالزی دریافت کردم. همچنین در سال ۹۵ در سی و سومین جشنواره فرهنگی آموزشی قرآن و عترت ویژه نابینایان معلولان جسمی حرکتی و ناشنوایان سازمان بهزیستی رتبه اول استان، درمسابقات فرهنگی و هنری شهرستان نیشابور رتبه دوم، در مسابقات قرآن، عترت و نماز در رشته حفظ ۵ جزء رتبه اول استانی و در هجدهمین دوره از مسابقات قرآن، عترت و نماز رشته نهج البلاغه  مقام سوم کشوری را نیز در کارنامه خود دارم و در مسابقه پژوهشگری دانش‌آموزی سال ۱۴۰۰ با معرفی طرح یوسیمس موفق به کسب مقام اول کشوری شدم.

وی می‌گوید: مسیری که تاکنون پیموده‌ام بسیار سخت، دشوار و با موانع بسیار زیاد همراه بود اما با امید و خود باوری توانستم بر مشکلات غلبه نمایم و به جامعه ثابت کنم که درست است معلولیت محدودیت است، ولی با تلاش، پشتکار و اعتماد کردن به خود، می‌توان آن را به محبوبیت تبدیل کرد.

او  ادامه می‌دهد: از مسئولین تقاضا دارم که از معلولین، مخصوصا نابینایان و استعدادهایشان بیشتر حمایت کنند و حمایت‌ها به گونه‌ای باشد که باعث ایجاد انگیزه شود و افراد را  از ادامه راه  ناامید نکند. دانشگاه فرهنگیان یکی از امیدهای نه تنها من، بلکه امید بسیاری از افراد نابینا برای ادامه تحصیل است، از مسئولین درخواست دارم موانع را برای  ورود نابینایان به دانشگاه فرهنگیان بردارند. همچنین جهت دسترس پذیر شدن اماکن برای نابینایان و وسایل تولید داخل توجه بیشتری کنند، از استعدادها حمایت کنند تا معلولین عزیز کشورمان  بتوانند  زندگی بهتری داشته باشند. به امید روزی که تبعیض بین من و همنوعانم و افراد عادی در سراسر دنیا وجود نداشته باشد.

 سید موسوی خطاب به معلولان و هم نوعان خود می‌گوید: می‌خواهم که شعار« خواستن توانستن است» را سرلوحه زندگی‌شان قرار دهند، خود را باور کنند، هیچ وقت فکر نکنند که چون دچار معلولیت هستند  نمی‌توانند زندگی بهتری داشته باشند و فرد موفق و مفیدی برای جامعه باشند، باید با قدرت و باور قلبی کاری را که واقعا دوست دارند و یقین دارند که برای خود و جامعه مفید است، هرچند خیلی سخت  انجام دهند و از موانع سر راه اصلا نترسند، به خدا ایمان داشته باشند و مطمئن باشند که خداوند یاری‌شان می‌کند، اگر به این خودباوری برسیم در نهایت به نتیجه دلخواه خواهیم رسید و به همگان ثابت خواهیم کرد که معلولیت محدودیت نیست، بلکه فرصتی برای خودشناسی بهتر و شکوفا شدن استعدادهاست .

این دو برادر موفق ضمن تشکر از حمایت‌های خانواده خود می‌گویند:  خانواده مهربان و دلسوزمان علیرغم شرایط سخت اقتصادی بابت هزینه‌های شرکت در کلاس، مسابقات و ... همراه همیشگی ما  بودند. همچنین تشکر می‌کنیم از معلم بسیار خوبمان سرکار خانم انتظاری که در پیمودن راه همراه و پشتیبانمان بودند و از تمامی عواملی که ما را در این راه پر فراز و نشیب و ناهموار یاری نمودند همچون خانه ریاضیات نیشابور، موسسه نواندیشان پرتو راه ابریشم تهران، دبیرستان امید نابینایان مشهد و اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی.

موسوی در پایان می‌گوید: ماه را نشانه بگیر که حتی اگر تیرت به ماه اصابت نکرد، در جایی میان ستاره‌ها فرود خواهد آمد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha