به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، نارندرا مودی، نخست وزیر هند، به دنبال ورود رهبران جهان به دهلینو در اولین روز برگزاری هجدهمین اجلاس سران گروه ۲۰ که به میزبانی کشورش برگزار میشود، از آنها استقبال کرد و با آنها مشترکا در مقابل دوربین عکاسان ایستاد.
این اجلاس دو روزه در محل مرکز کنفرانس "پراگاتی میدان" واقع در کریدور فرهنگی "بهارات مانداپام" که به تازگی افتتاح شده، برگزار میشود.
رهبران گروه ۲۰ در غیاب شی جینپینگ، رئیس جمهور چین و ولادیمیر پوتین، همتای روسی او، در قالب سه نشست در بازه زمانی نهم تا یازدهم سپتامبر به تبادل نظر پرداخته و امیدوار هستند که در قبال مسائل جهانی از جمله تجارت و آب و هوا پیشرفت حاصل کنند.
سه نشستی که برای کلیت این اجلاس سه روزه برنامهریزی شده مطابق با سه بخش شعار این اجلاس نامگذاری شدهاند.
اولین نشست تحت عنوان "یک زمین" و نشست دوم تحت عنوان "یک خانواده" با حضور شرکت کنندگان برگزار میشود.
سران گروه ۲۰ روز یکشنبه در محل مقبره مهاتما گاندی، رهبر سیاسی و معنوی استقلال هند در شهر دهلینو حلقه گل گذاشته و سپس در مراسم درخت کاری شرکت خواهند کرد.
انتظار میرود در پایان نشست سوم با نام "یک آینده" رهبران گروه ۲۰ اعلامیه رهبران دهلینو با مضمون تعهد به اولویتهایی که در جریان نشستهای کارگروهی و وزیران مربوطه مورد بحث و موافقت قرار گرفتهاند را تصویب کنند.
در جدیدترین تحول مربوط به اجلاس سران گروه ۲۰، نارندرا مودی امروز شنبه در اجلاس این بلوک در دهلینو اعلام کرد اتحادیه آفریقا که متشکل از ۵۵ کشور عضو است، تبدیل به یکی از اعضای دائم گروه ۲۰ شده است.
گروه ۲۰ اساسا یک مجمع بین دولتی با تمرکز عمده بر مسائل اقتصادی و متشکل از ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان – ۱۹ کشور به همراه اتحادیه اروپا – است. این گروه نقشی مهم را در شکل دهی و تقویت معماری و حاکمیت جهانی بر مبنای تمامی مسائل اقتصادی بینالمللی مهم ایفا میکند.
کشورهایی که عضو گروه ۲۰ هستند شامل آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، مکزیک، روسیه، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، ترکیه، انگلیس و آمریکا هستند.
هند که ریاست دورهای گروه ۲۰ را بر عهده دارد علاوه بر کشورهای عضو، از رهبران بنگلادش، هلند، نیجریه، مصر، جمهوری موریس، عمان، سنگاپور، اسپانیا و امارات متحده عربی هم برای شرکت در این اجلاس دعوت کرده است.
هند همچنین در کنار سازمانهای بینالمللی همچون سازمان ملل، صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی از اعضای ائتلاف بینالمللی انرژی خورشیدی، ائتلاف حامی زیرساختهای منعطف در فجایع و بانک توسعه آسیایی نیز به عنوان مهمان این اجلاس دعوت کرده است.
برزیل قرار است ریاست دورهای گروه ۲۰ را در سال ۲۰۲۴ و همچنین آفریقای جنوبی ریاست این گروه را برای سال ۲۰۲۵ بر عهده داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات