مجید درگی درگفتوگو با ایسنا با اشاره به خطر انباشت بیش از هزار تن لجن اسیدی در اشتهارد توضیح داد: از عمدهترین مواد زائد حاصل از بازیابی روغن، لجن اسیدی است که ترکیبی از اسید سولفوریک و فلزاتی است که در داخل روغن وجود دارد که جزو مواد خطرناک بوده و باعث آلودگی هوا، آب و خاک می شود.
درگی تاکید کرد: حجم زیادی از لجنهای اسیدی در اشتهارد انباشت شده و بلاتکلیف ماندهاند و البته برخی لکههایی هم در ماهدشت وجود دارد که مربوط به چهار دهه قبل است.
وی ادامه داد: متاسفانه طی سالهای گذشته اقدامی برای مدیریت این لجنها در استان صورت نگرفته در حالی که میتوان از این پسماندها به عنوان ماده خام اولیه در برخی صنایع بهره برد و از این طریق درآمدزایی داشت.
وی گفت: امیدواریم در این خصوص شرکتهای دانش بنیان وارد میدان شوند تا مشکل انباشت لجنهای اسیدی استان حل شود.
با در ادامه اشاره به این که گاه و بیگاه اخباری از شکار برخی گونههای حیات وحش و قاچاق اعضای بدن آنها به خاطر خرافه پرستی هستیم، اظهار کرد: متاسفانه برخی حیوانات مانند کفتار، خرس، روباه، جغد و حتی پلنگ قربانی این خرافه پرستیها شده و به خاطر جهل و نادانی برخی، جان خود را از دست میدهند.
وی ادامه داد: خوشبختانه تاکنون گزارشی در این خصوص در زیستگاههای البرز نداشتهایم و این نشان دهنده این است که اطلاعات و فرهنگ زیست محیطی البرزنشینان در این خصوص بالا است.
وی توضیح داد: برای جلوگیری از ادامه این روند در کنار فرهنگسازی مناسب، باید قوانین بازدارنده و قرص و محکمی اعمال شود تا کسی به خود جرأت ندهد بر پایه موهومات به اکوسیستم منطقهای آسیب رساند و گونههای از حیات وحش را در خطر انقراض قرار دهد.
این مسئول اضافه کرد: هر کدام از جانوران در محیط طبیعی نقش خاص خود را دارند و حذف هر یک آسیبجدی به اکوسیستم وارد میکند.
انتهای پیام
نظرات