• جمعه / ۱۷ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402061710611
  • خبرنگار : 50040

سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری گیلان:

۱۷ شهریور برآمده از دل اربعین هاست

۱۷ شهریور برآمده از دل اربعین هاست

ایسنا/گیلان سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری گیلان، ۱۷ شهریور را برآمده از دل اربعین ها دانست و بیان کرد: در تبارشناسی ۱۷ شهریور به قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲ می رسیم.

محمد جلائی امروز در مراسم استانی بزرگداشت یاد و خاطره شهدای هفدهم شهریور که در مصلی رشت برگزار شد، با اشاره به پیوست یوم الله ۱۷ شهریور با اربعین حسینی، اظهار کرد: تبارشناسی ۱۷ شهریور در علت پدید آمدن آن مؤثر است.

وی با بیان اینکه ملت ایران در طول تاریخ به ویژه در سده های اخیر و خاصه در ۲۰۰ سال گذشته دنبال خواست و مطالبه حقی به نام آزادی و شکسته شدن قدرت شاهان بوده است، تصریح کرد: استبداد قدرت های مطلقه، جامعه را به دو دسته سلطه پذیر و سلطه گر تقسیم کرده بودند؛ البته قبل از آن در دوران صفویه اتفاقاتی در جامعه ایران افتاده بود، اما قاطبه افرادی که این خواست مردم را دنبال می کردند، در ظاهر یک پیوستگی با علما داشتند، اما در باطن سکولار بودند و اندیشه های برگرفته از فرنگ را الگو می دانستند و فقط برای تایید مردم، پای کار علما می آمدند.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان، نهضت مشروطه را بی نظیر دانست و تصریح کرد: در جریان قیام مشروطه نیز شاهد بودیم که به سادگی از علما عبور کردند و علمای اصیل را به دار آویختند، اما این خواست ادامه پیدا کرد و بعد از اشغال ایران در شهریور ۲۰ توسط متفقین و فضای ایجاد شده به دنبال رفتن رضاخان، آرام آرام مسیر به طرف خواست ملت فراهم شد و چند سال بعد، قیام ملی ایران با حمایت و پشتوانه روحانیت از جمله آیت الله کاشانی به پیروزی فردی به نام دکتر محمد مصدق انجامید. دولت ملی مصدق به واسطه نگاه خوشبینانه به بیگانه، از دست انگلیس خبیث به آمریکای جنایتکار پناه برد و آن شد که نباید می شد.

وی با اشاره به سرکوب قیام امام در سال های ۴۲ و ۴۳، تصریح کرد: این خواست در مردم تداوم پیدا کرد و منتظر جرقه ای بودند تا بنیان شاهان را در ایران برچینند؛ تا جایی که قیام ۱۹ دی ۵۶ مردم قم در حمایت از امام و روحانیت در بیت آیت الله نوری همدانی با سرکوب عمال شاه و شهادت جمعی از مردم همراه شد، اما آن جرقه دیگر به انفجار رسیده بود.

سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری گیلان با بیان اینکه احیای اربعین ریشه در نهضت اسلامی ایران دارد، عنوان کرد: همانطور که امام خمینی دین را، اخلاق را، معنویت را، عقلانیت را و عدالت را در جهان تجدید و احیا کرد، در اربعین هم همین اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به برگزاری اربعین شهدای ۱۹ دی قم در تبریز و سرکوب این حرکت و تداوم اربعین ها در شهرهای دیگر از جمله یزد، خاطرنشان کرد: در خرداد ۵۷ رژیم شاه به این نتیجه رسید که انقلاب مردم ایران را سرکوب کرده، اما ملت از فرصت ماه رمضان و معنویت آن استفاده کرد و پیام هشت ماده ای امام به مساجد و علما و منابر نیز سبب شد، یک قیام دیگر شروع شود.

جلائی با بیان اینکه علیرغم قیام های مردم در جای جای کشور، مردم تهران ساکت بودند، گفت: فشار و خفقان در تهران حاکم بود و تظاهرات مردم بیشتر جنبه اعتصاب داشت، اما در نماز عید فطر همان سال در ۱۶ شهریور که به امامت آیت الله مفتح برپا شد، نهضت ملت مجددا احیا شد و تجمع کنندگان خودشان را به میدان آزادی فعلی رساندند؛ سخنران این مراسم نیز آیت الله بهشتی بود.

وی با اشاره به اعترافات سالیوان، سفیر وقت آمریکا در ایران در کتاب خاطراتش درباره نیروی عظیم مردم در این تظاهرات، ادامه داد: در این تظاهرات پیام تظاهرات ۱۷ شهریور در میدان ژاله رد و بدل شد و در آن روز نیز جنایتی رقم خورد و بیش از هزاران نفر به خاک و خون کشیده شدند.

سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری گیلان، ۱۷ شهریور را برآمده از دل اربعین ها دانست و بیان کرد: در تبارشناسی ۱۷ شهریور به قیام ۱۵ خرداد سال ۴۲ می رسیم؛ امام در آستانه سالگرد جمعه خونین فرمودند که من هیچگاه مأیوس نشدم، زیرا بیش از یک میلیون نفر گرد هم آمدند و نابودی شاه را فریاد زدند و خواستار جمهوری اسلامی بودند؛ امروز نسل جوان باید بداند که ملت ایران قبل از بهمن ۵۷ شعار جمهوری اسلامی را سر می دادند.

وی با اشاره به اعتقاد امام خمینی به امدادهای غیبی در مسیر حرکت انقلاب اسلامی، اضافه کرد: در آن روز، جمعیت ۳۶ میلیون نفری ایران فقط یک خواسته داشت که نشان دهنده هدایت الهی و نقش امام زمان(عج) بود.

جلائی غیب و غیب باوری را در نهضت های الهی و حرکت های انبیا و آرمان های جمهوری اسلامی یک واقعیت دانست و تاکید کرد: در بیانات اخیر رهبر انقلاب نیز این نگاه بلند را در پشت سر گذاشتن حادثه ها و رسیدن به قله ها مشاهده کردیم.

وی رمز پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی را در دو کلیدواژه انگیزه الهی یعنی اسلام و وحدت آحاد ملت حول این انگیزه الهی دانست و متذکر شد: اربعین برای دشمنان ما یک واژه معنادار و برای ما نقطه امید است، زیرا امام حسین(ع) هم در گذشته و هم در حال و هم در آینده پیوست دارد و اگر می خواهیم حسین زمان یعنی حضرت حجت(عج) را بشناسیم، باید اربعین را درست معنا کنیم و نسبت به آن معرفت داشته باشیم؛ همچنین باید پشت سر ولی فقیه، یعنی مسلم زمان حرکت کنیم.

سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری گیلان با بیان اینکه در مسیر انقلاب باید ولی را، زمان را و مکان را بشناسیم و خسته نشویم، گفت: دشمن در تمام زمان ها و در تمام مکان ها و با همه توان ها در میدان است و ما هم باید با تمام قدرت و قوت پشت سر ولی زمان حرکت کنیم و قطعاً پیروزی نصیب ما خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha