به گزارش ایسنا، محمدحسین صفارهرندی، در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران با گرامیداشت سالروز واقعه ۱۷ شهریور و اشاره به زمینههای وقوع آن، گفت: بعد از شروع حرکت عمومی نهضت اسلامی، در ماه مبارک رمضان ۱۳۵۷ نهضت با غلیان احساسات دینی و افزایش معرفت نسبت به حقایق به نقطهای رسید که نماز عید فطر آن سال با حضور گسترده مردم در تپههای قیطریه برگزار شد. بعد از نماز سیل جمعیت به صورت خودجوش حرکت و راهپیمایی تا عصر ادامه پیدا کرد.
صفارهرندی اظهار کرد: سران جریان انقلاب در داخل کشور از جمله شهید بهشتی به این نتیجه رسیدند که این حرکت را دوباره تکرار کنند و جمعیت در مسیر برگشت دوباره قرار گذاشتند که صبح فردا، ۱۷ شهریور در میدان شهدا تجمع کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: روز ۱۷ شهریور جمعیت با خیال آسوده به خیابان و میدان شهدا آمدند اما رژیم پهلوی اعلام حکومت نظامی کرده بود و اغلب مردم از آن اطلاعی نداشتند. مردم در میدان شهدا غافلگیر شدند و نیروهای رژیم پهلوی مردم را که فقط در میدان نشسته بودند به رگبار بستند.
وی ادامه داد: ۱۷ شهریور فصل جدیدی از حیات انقلاب شد و تاریخ انقلاب را به قبل و بعد از خود تقسیم کرد. یک روز بعد از ۱۷ شهریور پیام امام راحل صادر شد و روحیه تازهای به مردم داد. این پیام به گونهای نوشته شده بود که گویا هیچ اتفاقی نیفتاده و همهچیز در مسیر مقدر الهی در حال پیش رفتن است. این یکی از نقاطی بود که مردم طعم شیرین حاکمیت و رهبری ولی فقیه را چشیدند.
صفارهرندی اظهار کرد: دلیل اصلی اعتماد امام راحل به مردم نیز این بود که او باور داشت مردم، متدین، انقلابی و اربعینی هستند و به همین دلیل کلمه «خدا» از کلام رهبر نهضت اسلامی مردم حذف نشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: مردم به دلیل حسینی بودن و دلبستگی به اهل بیت، حامی انقلاب هستند و به آسانی صحنه را ترک نمیکنند. شاهد آن راهپیمایی جاماندگان اربعین در تهران و سراسر کشور است.
انتهای پیام
نظرات