به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، شرکت کشتیرانی یونانی Empire Navigation به دلیل آنچه قاچاق محموله نفتی ایران عنوان شده است، مجرم شناخته شده و توافق کرده است که ۲.۴ میلیون دلار جریمه پرداخت کند.
پرونده علیه Empire Navigation که به تازگی از حالت مهر و موم درآمده است، در واقع اولین اعتراف آشکار دادستانهای ایالات متحده به توقیف حدود یک میلیون بشکه نفت ایران در نفتکش سوئز راجان (متعلق به شرکت یونانی) است.
توقیف این کشتی که گفته میشود حامل نفت ایران به چین بوده است، تنشها را بیش از گذشته میان واشنگتن و ایران در شرایطی تشدید کرده که آنها برای آزادسازی میلیاردها دلاری داراییهای مسدود شده ایران در کره جنوبی در ازای آزادی پنج شهروند ایرانی-آمریکایی در تهران تلاش میکنند.
ایالات متحده و متحدانش از سال 2019 تاکنون محمولههای نفتی ایران را توقیف کردهاند. نفتکش سوئز راجان نیز از زمانی در مرکز توجهات قرار گرفت که گروه اتحاد علیه ایران هستهای، متشکل از مقامات امنیتی سابق ایالات متحده و دولتهای خارجی برای اولین بار در فوریه ۲۰۲۲ با استناد به تصاویر ماهوارهای مدعی شد که این کشتی در حال حمل غیرقانونی محموله نفتی ایران است.
این کشتی برای ماهها در دریای چین جنوبی در سواحل شمال شرقی سنگاپور پهلو گرفته بود و سپس بدون هیچ توضیحی به سمت سواحل تگزاس حرکت کرد. این کشتی محموله خود را به یک نفتکش دیگر تحویل داد که نفت خود را در روزهای اخیر در هیوستون (در نزدیکی تگزاس) تخلیه کرد. اسناد دادگاهی که روز پنجشنبه (امروز) منتشر شده است، تأیید میکند که دولت ایالات متحده این نفت را ضبط کرده است.
آپوستولوس تورکانتونیس، وکیل Empire Navigation، مستقر در آتن، پایتخت یونان در ماه آوریل اتهام نقض تحریمهای آمریکا علیه ایران را پذیرفت اما اکنون به درخواست برای اظهار نظر درباره این اسناد دادگاهی پاسخ نداده است.
بنابر گزارش آسوشیتدپرس، تاخیر در تخلیه محموله سوئز راجان به یک موضوع سیاسی برای دولت بایدن تبدیل شده بود، زیرا این کشتی احتمالاً به دلیل نگرانی شرکتها از انتقام ایران ماهها در خلیج مکزیک متوقف شده بود.
گروهی از سناتورهای دموکرات و جمهوریخواه آمریکا طی یک نامه از کاخ سفید خواستند تا در مورد آنچه که در مورد محموله این کشتی که ارزش آن حدود ۵۶ میلیون دلار تخمین زده میشود، اطلاعرسانی کند. آنها گفتند که این پول میتواند به صندوق حمایت ایالات متحده برای حمایت از قربانیان تروریسم اختصاص یابد که به کسانی که از حملات ۱۱ سپتامبر و سایر حملات مشابه آسیب دیده اند، غرامت میدهد.
ایران از آن زمان به تهدیدهای خود در رابطه با توقیف این نفتکش ادامه داد و دیپلمات ارشد سوئیس در تهران را نیز برای ابراز خشم و اعتراض شدید خود احضار کرد. سوئیس از زمان تسخیر سفارت واشنگتن در تهران در سال 1979 حافظ منافع ایالات متحده در ایران بوده است.
آسوشیتدپرس پیش از این در اواخر مردادماه گزارش داد که دادههای ردیابی نشان میدهد، یک نفتکش که مدتها مظنون به حمل نفت خام تحریم شده ایران بود، تخلیه محموله خود را در نزدیکی تگزاس آغاز کرده است.
این خبرگزاری افزود: سرنوشت این نفتکش با نام «سوئز راجان» که پرچم جزایر مارشال را حمل میکرد به دلیل تنشها میان تهران و واشنگتن در وضعیت نامعلومی قرار داشت اما اکنون این خبرگزاری با تحلیل دادههای ردیابی دریافته است که این کشتی در حال تخلیه و انتقال محموله خود به یک کشتی دیگر به نام " Mr Euphrates" در نزدیکی گالوستون در ایالت تگزاس (حدود ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی هیوستون) است.
به گزارش ایسنا، علی فدوی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در رابطه با نفت ایرانی توقیف شده توسط آمریکا گفت: واشنگتن بارها مرتکب اشتباهات محاسباتی شده و بارها هم به اشتباهات خود پی برده است. اگر دشمنان حماقت کرده و نفتکش ایران را تخلیه کنند مقابله به مثل خواهیم کرد، یکی از سیاستهای کشور از زمان جنگ تحمیلی تاکنون مقابله به مثل بوده است.
انتهای پیام
نظرات