اوج همدلی مردم شیعه و سنی ساکن شهرستان مرزی آستارا در شمال غربی استان گیلان در آئینهای عزاداری ماه محرم تجلی می یابد و شیعه و سنی در سایه پرچم عزای امام حسین(ع) وحدت را به نمایش میگذارند.
شهرستان مرزی آستارا که با کشور جمهوری آذربایجان هم مرز است، حدود ۹۵ هزار نفر جمعیت دارد و ۱۷ درصد آنها را برادران و خواهران اهل سنت نیز تشکیل میدهند و در بررسی وضعیت اجتماعی این شهرستان مرزنشین استان گیلان می توان اشتراکات عقیدتی و یکپارچگی مثال زدنی را در ایام ماه محرم و اربعین حسینی مشاهده کرد.
ماه محرم و مجالس سوگواری امام حسین(ع) در شهرستان مرزی آستارا نماد بارز وحدت اهالی سنت و شیعه این منطقه است که دوشادوش هم در مساجد و در غم امام حسین(ع) و یاران باوفایش عزاداری میکنند و علمای شیعه و سنی نیز در هدایت پیروان و ایجاد وحدت میان آنها نیز نقش مهمی دارند.
بین اهالی شیعه و سنی آستارا نفاق مشاهده نمیشود و آنها بر این عقیده هستند که نباید با ایجاد فاصله بین شیعه و سنی به دشمن اجازه نفوذ داد. وفاق مسلمانان شیعه و سنی در شهرستان مرزی آستارا عمیق و آرامشی خاص بر این شهرستان مهم استان گیلان حاکم است.
اتحاد شیعه و سنی در آستارا فقط به آئینهای دینی و مذهبی محدود نمیشود و در هشت سال دفاع مقدس اهل سنت و شیعه آستارا سینههای خود را در برابر هجوم بیگانگان سپر و جان عزیزان خود را به اسلام و میهن هدیه کردند.
یکی از مناطقی که به عنوان نمادهای وحدت شیعه و سنی در سطح کشور به شمار میآیند، شهرستان مرزی آستارا در استان گیلان است و پیوندهای اجتماعی، فرهنگی اقلیت های مذهبی در این شهرستان بسیار محکم است و این وحدت مؤمنانه، زیر لوای پرچم حسینی بسیار مشهود تر است. مسلمانان شیعه و سنی در شهرستان مرزی آستارا در ایام ماه محرم و همچنین روز اربعین حسینی بیش از هر زمان دیگر به همدیگر احساس وحدت و برادری دارند و همکاری آنها در برپایی مجالس عزای حسینی حکایت از عشق و باوری خلل ناپذیر در روح و جان آنها نسبت به اهل بیت پیامبر اسلام(ص) دارد و ماه محرم و از همه مهمتر اربعین حسینی انسجام شیعه و سنی را در شهرستان مرزنشین آستارا تقویت می کند.
امام جمعه آستارا در این رابطه در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه اربعین حسینی نماد تجلی وحدت در بین تمامی ادیان و مذاهب از جمله شیعه و سنی است و این مراسم معنوی نماد وحدت و قدرت جبهه اسلام میباشد اظهار کرد: اگر صبر، شکیبایی و جهاد تبیین حضرت زینب(س) نبود قطعا تحریفکنندگان و صاحبان زر و زور نمیگذاشتند که روایت درستی از امام حسین(ع) و عاشورای حسینی شود.
حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد باقری ارومی با اشاره به اینکه پیاده وری اربعین حسینی مراسمی بزرگ برای نشان دادن وحدت مسلمانان همانند مراسم حج است، اظهار کرد: این مراسم باشکوه مثل مراسم حج نماد قدرتنمایی جبهه مسلمانان اعم از سنی و شیعه است.
وی تصریح کرد: اربعین حسینی و قیام کربلا واقعه ای است که تمام مرزهای دینی، مذهبی و جغرافیایی را درنوردیده و شیعه و سنی در کنار هم بر مظلومیت حضرت اباعبدالله حسین(ع) عزاداری می کنند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان آستارا نیز در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه کشورهای اسلامی حول محور سیدالشهداء(ع) می توانند در مقابل استکبار جهانی بایستند و باید شکرگزار خداوند متعال باشیم که نهضت اسلام را زنده نگه داشته است اظهار کرد: بزرگترین اجتماع جهان اسلام به مناسبت اربعین حسینی شکل می گیرد و به آن افتخار می کنیم.
حسینعلی رضازاده افزود: مهمترین هدف امام حسین(ع) در مقابله با یزید احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر بود و ماه محرم و اربعین حسینی فرصت ادای جهاد اکبر یا امر به معروف و نهی از منکر است.
وی با بیان اینکه نهضت امام حسین(ع) متعلق به همه ادیان الهی و مذاهب اسلامی است، گفت: امروز جهان اسلام بیش از هر زمانی نیازمند وحدت، انسجام و برادری است.
شیخ عبدالحمید مومنی، امام جمعه اهل سنت شیخ محله شهرستان آستارا نیز در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه رسول خدا(ص) در حدیثی امام حسن و امام حسین(ع) را سید جوانان اهل بهشت خواندهاند، اظهار کرد: بر اساس روایات محبت به حسن و حسین(ع) محبت به پیامبر(ص) و بغض با آن دو بزرگوار بغض با رسول خدا(ص) است.
وی افزود: امام حسین(ع) با جان و اولاد در راه اسلام و برای اصلاح و زنده نگه داشتن دین امت جدش حضرت محمد مصطفی(ص) به میدان آمد و لذا تمامی ادیان، حضرت امام حسین(ع) را انسانی آزادیخواه و یک مبارز شجاع در برابر طاغوت میدانند و از آن الگو میگیرند.
به گزارش ایسنا، وحدت اسلامی بین همه ادیان و اقلیت ها در جمهوری اسلامی ایران همواره در مناسبت های ملی و مذهبی بیشتر تبلور یافته و خودنمایی می کند. ایام اربعین حسینی و پیاده روی دلدادگان حسینی از جمله همین مناسبت ها است که عشق امام حسین و اهل بیت(ع)، شیعه و سنی را دوشادوش و کنار هم قرار داده تا عزاداری و سوگواری شهدای کربلا هر سال باشکوه تر از سال های قبل برگزار شود.
در شهرستان مرزی آستارا در شمال غربی استان گیلان نیز عزاداری شیعه و سنی کنار یکدیگر و در اربعین حسینی به عنوان نمادی پرشکوه از وحدت میان شیعه و سنی جلوه میکند و این وحدت و همدلی را باید قدر بدانیم.
انتهای پیام
نظرات