• دوشنبه / ۱۳ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۶:۴۶
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402061308927
  • خبرنگار : 50283

مدیرکل دفتر بازسازی ذخائر آبزیان شیلات عنوان کرد

تولید ۴۵۰۰ تن گوشت ماهی خاویاری در کشور

تولید ۴۵۰۰ تن گوشت ماهی خاویاری در کشور

ایسنا/گیلان مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخائر ژنتیکی آبزیان شیلات ایران با بیان اینکه در حال حاضر ۲۲ استان کشور درگیر تولید خاویار و محصولات ماهیان خاویاری هستند، گفت: سال گذشته حدود ۴۵۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری و نزدیک ۱۸.۵ تن خاویار پرورشی تولید شد.

به گزارش ایسنا، ناصر کرمی‌راد امروز دوشنبه، ۱۳ شهریورماه در گردهمایی پرورش دهندگان ماهیان خاویاری گیلان که با میزبانی اداره کل شیلات استان در بندرانزلی برگزار شد، اظهار کرد: در کنار تلاش برای ایجاد بازارهای جدید، باید سعی کنیم برند خاویار ایران را با ارتقای کیفیت در تولیدات حفظ کنیم.

وی افزود: طبق شناسایی صورت گرفته تا پایان سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰۰ مزرعه خاویاری در کشور به صورت شناسنامه‌دار فعالیت دارند که از این تعداد حدودا ۳۰ مزرعه خرد و خانگی است و عمدتا این مزارع در گیلان فعالیت دارند.

کرمی‌راد با تاکید بر اینکه علاوه بر پروژه‌های بزرگ، مزارع خرد را هم ندیده نگرفتیم، گفت: بیشترین پرورش دهندگان ماهیان خاویاری کشور در گیلان است و ما سعی کردیم اولین نشستمان بعد از کرونا که به‌ صورت حضوری است را در این استان برگزار کنیم.

مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخائر ژنتیکی آبزیان شیلات ایران با بیان اینکه فعالیت در زمینه ماهی خاویاری سرمایه‌گذاری طولانی مدت می‌خواهد، گفت: اتفاقا مزارع خرد که در گیلان توسعه پیدا کرده، به خاطر بازار محلی بوده و وجود بازار یکی از مزیت‌ها در استان گیلان است.

وی تاکید کرد: برای گام دوم توسعه ماهیان خاویاری در کشور ۲۰ هزار تن گوشت و ۱۴۰ تن خاویار از طریق فعالیت مگاپروژه ها را هدف گذاری کردیم که در استان‌هایی از جمله لرستان، ایلام، گیلان و مازندران گسترش پیدا می‌کند.

تولید ۴۵۰۰ تن گوشت ماهی خاویاری در کشور

کرمی راد با اشاره به تنوع اقلیمی بسیار خوبی که در کشور داریم، افزود: الان ۲۲ استان کشور درگیر تولید خاویار و محصولات ماهیان خاویاری هستند و ماهیان خاویاری در مزارع پرورش هرمزگان سالانه تا چهار و نیم کیلو وزن می‌گیرد و این یک مزیت بسیار خوب در محصولی است که عمر طولانی دارد و دیر به بلوغ می‌رسد.

مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخائر ژنتیکی آبزیان شیلات ایران گفت: سال گذشته حدود ۴۵۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری و نزدیک ۱۸.۵ تن خاویار پرورشی تولید شد.

وی تصریح کرد: در سال ۲۰۲۰ طبق آمار فائو رتبه چهارم تولید گوشت ماهی خاویاری دنیا بعد از چین، ارمنستان و روسیه را داشتیم که البته اختلافمان با جایگاه دوم و سوم چشمگیر نیست؛ این در حالی است که آنها فعالیت در این زمینه را بسیار زودتر از ما شروع کردند.

رشد ۳۳ درصدی پرورش ماهیان خاویاری در گیلان

کوروش خلیلی، مدیرکل شیلات استان گیلان نیز اظهار کرد: گیلان با رشد ۳۳ درصدی در پرورش ماهیان خاویاری، تولید ۱۵۶۱ تن گوشت و تقریبا پنج و نیم تن خاویار صادراتی را با ۹۷ مزرعه کوچک و بزرگ به انجام رسانده است.

وی با بیان اینکه روند تجارت جهانی خاویار در مسیر پنج ساله آتی براساس تحلیل بازار جهانی نشانگر پیش بینی رشد تا ۷.۵ درصد در افق ۲۰۲۷ است، افزود: کیفی سازی و تولید در سطح استاندارد جهانی و حفظ اعتبار نام تجاری خاویار ایران رمز توسعه پرورش ماهیان خاویاری در استان گیلان است.

مدیرکل شیلات گیلان تاکید کرد: حساسیت به کیفیت آب، خوراک ماهی همچنین استفاده از تجهیزات و تکنولوژی برتر تصفیه آب و رعایت دستورالعمل های بهداشتی در سطح عالی، مسیر مناسب فروش محصولات موجود در ماهیان خاویاری را هموارتر کرده و تراز تقاضای بازار جهانی خاویار ایران را بالاتر خواهد برد.

خلیلی در پایان بر اهمیت تشکیل شتابگر و هماهنگ کننده صادرات خاویار تولیدی در گیلان توسط اجماع پرورش دهندگان برای رهایی از واسطه‌گری و همچنین ایجاد شهر و خوشه تولید ماهیان خاویاری تاکید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha