اگر نگاهی به آمار و ارقام پروژههای هفته دولت در سال ۱۴۰۰ داشته باشیم؛ در این سال در شهرستان ملایر ۱۶۰ پروژه با اعتبار ۵۳۰ میلیارد تومان افتتاح یا کلنگزنی شد. این در حالیست که سال قبل از آن یعنی ۱۳۹۹، اعتبار کل پروژههای قابل افتتاح یا کلنگزنی شهرستان به مبلغ ۸۹۱ میلیارد تومان، بیش از یک و نیم برابر اعتبار پروژههای سال ۱۴۰۰ بوده و پس از گذشت یک سال، ملایر با روندی کاهشی در حوزه جذب سرمایهگذار و افتتاح و کلنگزنی پروژهها مواجه شده است.
در سال گذشته، همزمان با هفته دولت سیزدهم ۱۴۶ پروژه با اعتبار ۲۲۰۰ میلیارد تومان در ملایر به بهرهبرداری رسید یا عملیات اجرایی آن آغاز شد که در مقایسه با سال ۱۴۰۰، تعداد پروژهها کمتر بود اما از نظر اعتباری بیش از چهار برابر نسبت به ۱۴۰۰ رشد کرد.
امسال نیز شهرستان ملایر در حوزه پروژههای قابل افتتاح یا کلنگزنی شاهد جهشی چند برابری بود که با یک مقایسه ساده میتوان نتیجه گرفت شهرستان ملایر با جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار نفری، نه تنها از شهرستان همدان بلکه از استانهای همجوار خود پیشی گرفت و ۱۴ هزار میلیارد پروژه را به نام خود ثبت کرد.
پروژههایی که به گفته سلمان اسماعیلی فرماندار ملایر، دارای برنامه زمانبندی بوده و پس از تکمیل و بهرهبرداری، زمینه اشتغال پایدار برای ۹۲۸۰ نفر را فراهم میکنند.
استان لرستان با افتتاح و کلنگزنی ۱۰۰۰ پروژه به اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومان، استان مرکزی با ۱۱۸۰ پروژه به اعتبار ۶۸۲۶ میلیارد تومان و استان کرمانشاه با ۵۱۵۱ پروژه به اعتبار ۳۱۶۶ میلیارد تومان به ترتیب میزان اعتبار، در ردههای پایینتر از شهرستان ملایر قرار گرفتند. ضمن اینکه در شهرستان همدان نیز در مجموع ۱۰۶ پروژه با اعتبار ۱۷۱۶ میلیارد تومان افتتاح یا کلنگزنی شد.
افتتاح فاز اول کارخانه تولید دستکشهای پزشکی، افتتاح مرکز ناباروری و اورژانس بیمارستان مهر، افتتاح فاز اول کارخانه تولید آجر فشاری، کلنگزنی یک شرکت دانش بنیان در زمینه تولید کروسین از زعفران، کلنگزنی بزرگترین کارخانه شیشه خودرو در خاورمیانه و آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه زنجیره تأمین و تولید انواع پوشک و پد بهداشتی شرکت بافتسان ملایر از جمله پروژههای شاخصی بود که همزمان با هفته دولت در ملایر رقم خورد.
در حوزه نهضت ملی مسکن نیز به علت روند کُند پیشروی این پروژه، انتقاداتی به استان و شهرستان وارد است اما الحاق ۱۵۰۰ هکتار زمین برای اجرای این پروژه در ملایر و تأمین ۵۱۵ هکتار از اراضی گلدره و قیاسآباد در فاز اول، یکی از خبرهای امیدبخش اسماعیلی برای مردم در هفته دولت بود.
خوشبختانه شهرستان ملایر جزو ۱۲۰۰ شهری بود که قرار است زمینهای ۲۰۰ متری برای ساخت مسکن ویلایی به مردم واگذار شود و امید است با سرعت گرفتن روند تقسیمات اراضی و واگذاری به مردم، حوزه مسکن شهرستان جان تازهای بگیرد.
به گفته استاندار همدان، از ابتدای دولت سیزدهم بیش از ۲۵۰ واحد صنعتی راکد، بلاتکلیف و نیمهتعطیل در استان وجود داشت که از این تعداد، ۱۵۰ واحد تولیدی تعطیل شده احیاء شدند.
احیای شرکت ذوب آهن آلیاژی ملایر با نارضایتی و اعتراضات چند ماهه کارگران و بدهی ۴۰۰ میلیارد تومانی، یکی دیگر از اقدامات شاخص دولت در سطح شهرستان بود.
شاید برخی بگویند که این شرکت تاکنون چندین بار در دولتهای قبل احیاء شده است اما باید گفت اوایل سال ۹۰ صنعت فولاد ملایر به علت بدهیهای بانکی رو به تعطیلی گذاشت و تا سال ۱۳۹۶ با رکودی پنج ساله مواجه بود.
پس از آن یک تیم مدیریتی جدید در یک دوره سه ساله تا سال ۱۳۹۹ شرکت را نه به ظرفیت اسمی خود بلکه بسیار کمتر از آن سرپا نگه داشتند اما به علت اجرایی نشدن تعهداتی که به مالک اصلی شرکت داده بودند، استعفا کرده و کنار رفتند. از آن وقت تاکنون این شرکت با بدهیهای مالی بسیاری مواجه بود که چرخ تولید کارخانه را کُند کرده و عده بسیاری از کارگران بیکار شده یا با تأخیر چند ماهه در پرداخت حقوق مواجه بودند. مثل این بود که به جای خشک کردن عفونت کهنه یک زخم، مدام مرهم روی آن بگذاریم.
خوشبختانه با تغییر مدیریت، ورود سرمایهگذار جدید و پرداخت بدهیها این بار شرکت ذوب آهن آلیاژی ملایر به معنای واقعی احیاء شد و به گفته سرمایهگذار جدید شرکت، تاکنون ۱۰۵ نفر مجدد مشغول به کار شدند. امید است با تداوم حمایت و پیگیریهای دولت، تولیدات این شرکت به ظرفیت اسمی خود رسیده و زمینه اشتغال پایداری برای جوانان شهرستان ایجاد کند.
انتهای پیام
نظرات