قاسم رحیمی نیا، ۱۲ شهریور ماه در نشستی خبری با اشاره با اقدامات انجام شده در راستای جلوگیری از هر گونه تعرض به منابع ملی اظهار کرد: طرح کاداستر در ۹۹ درصد اراضی ملی جنوب کرمان انجام شده و با استقرار پایگاههای اطفا در منطقه ساردوئیه و قلعه گنج از تعرض بیشتر نسبت به منابع ملی جلوگیری میشود.
وی اجرای طرح کشت یک میلیارد نهال را از دیگر اقدامات لازم جهت مقابله با بیابانزدایی عنوان کرد و افزود: یکی از طرحهایی که در سطح ملی مطرح است، کاشت یک میلیارد نهال و سهم جنوب کرمان پنج میلیون نهال است و ۱۰ نهالستان در منطقه داریم که تاکنون سه میلیون و ۸۰۷ هزار اصله نهال تولید شده است.
رحیمی نیا طرح زراعت چوب را نیز مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: در اراضی ملی آب وجود ندارد و زراعت چوب را انجام نمیدهیم و از آبهای نامتعارف استفاده میکنیم و احداث بادشکنهای بیولوژیک نیز در دستور کار قرار دارند که نهال به صورت رایگان در اختیار صاحبان اراضی قرار میگیرد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان از احداث دو کیلومتر بادشکن خبر داد که عملیات قرق نیز در مرتع بزرگ جازموریان انجام شده و گفت: ۳۶۰۰ هکتار حوضه آبخیز داریم که طی تفاهمنامهای با قرارگاه امام حسن (علیه السلام) ۶۰۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری انجام میشود.
رحیمینیا راهاندازی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تازه تاسیس جازموریان را یک ضرورت دانست که تجهیز شده و آماده خدمات رسانی است و افزود: در بحثهای حفاظتی دو پایگاه اطفاء حریق در جنوب راهاندازی خواهد شد و وظیفه اصلی ما حفاظت است و از طرفی شورای حقوقی فعال است و مانور حفاظتی را نیز به صورت تخصصی اجرا کردیم و ۱۵۰۴ آماده دریافت گزارشات مردمی است و اجازه دست درازی به منابع طبیعی را به احدی نخواهیم داد.
وی حفظ تالاب جازموریان را در حوزه محیط زیست دانست و گفت: ما نسبت به مرتع جازموریان حساس هستیم و ممیزی را انجام دادیم و سهم جازموریان از کشت یک میلیارد درخت قابل توجه خواهد بود که دید ما این است که جازموریان با احداث بیشتر بادشکن ها در اطراف روستاهای همجوار کمتر آسیب میبیند و این مهم همچنان در دست اجراست.
رحیمینیا از پنج مرتع درجه سه و چهار خبر داد که متاسفانه با رهاسازی دامها مورد تعرض قرار گرفتهاند و افزود: طی ماههای اخیر ۱۰۰ هکتار احاله مدیریت به اهالی محلی انجام شده و سه طرح مطالعه مناطق بیابانی داریم که در اطراف جازموریان باید ۸۰۰۰ هکتار بادشکن احداث کنیم و برنامههای احیایی داریم که ۳۹۰ هزار هکتار در دستور کار است لذا هم افزایی اداره کل عشایری، محیط زیست و وزارت نیرو ضرورت دارد.
وی تنظیم برگ تشخیص را در شناسایی اراضی ملی مورد تاکید قرار داد که در جلوگیری از تضییع حقوق مردم موثر است و گفت: در مرحله اول باید برگ تشخیص را که شامل استعلامات است، تنظیم شود و بررسیهای لازم صورت بگیرد و اگر آثار تصرف و کشت وجود داشته باشد جزء مستثنیات است و بعد از این نیز شش ماه به مالک مورد نظر فرصت داده میشود و اگر آثار کشت داشته باشد قابل پیگیری خواهد بود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان مالچ پاشی را که آغشته به مواد نفتی هستند، منسوخ شده و غیر قابل استفاده عنوان کرد و گفت: مالچ پاشی با مجوز محیط زیست و در جاهایی انجام میشود که هیچگونه راهکاری جوابگو نباشد و از آنجایی که جنوب کرمان ظرفیت کشت نهال را متناسب با شرایط موجود دارد، استفاده از این روش رد شده است.
به گزارش ایسنا، بعد از نشست خبری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان خبرنگاران از نهالستان شهید سلیمانی بازدید کردند و به سئوالات مطرح شده نسبت به نحوه کشت گونههای متناسب با اقلیم منطقه پاسخ داده شد.
انتهای پیام
نظرات