ملیحه نقدی ظهر امروز (۱۲ شهریورماه) در جلسه جلب مشارکت خیرین در برنامه شیر رایگان مدارس مناطق محروم، ضمن تقدیر از حمایتها و مشارکتهای خیرین در حوزههای مختلف، به تبیین سند ملی امنیت غذا و تغذیه، ابعاد کلیدی امنیت غذایی و تغذیهای، وضعیت امنیت غذایی در جهان، ناامنی غذایی و خطر بیماریهای غیرواگیر، چالشهای سبد غذایی مصرف ایرانیان، مستندات قانونی جایگاه امنیت غذا و تغذیه در ایران، اهداف جهانی برنامه تحول غذا تا سال ۲۰۵۰ و وضعیت الگوی مصرف غذایی و سبد غذایی مطلوب پرداخت.
وی با بیان سوابق اجرای برنامه شیر رایگان در مدارس در دو دهه گذشته، چالشهای پیش رو در اجرای این برنامه را برشمرد و از خیرین برای اجرای برنامه و کمک به حفظ سلامت دانشآموزان دعوت کرد.
این مسئول با اشاره به اینکه تغذیه مناسب و جمعیت مولد سالم بهعنوان پیش نیاز مهمی برای کاهش فقر و توسعه اقتصادی و اجتماعی محسوب می شود؛ گفت: بنابراین بهبود رژیمهای غذایی خانواده و وضعیت تغذیه کودکان در سطح جهانی برای دستیابی به اهداف توسعه ضروری است.
وی به فواید مصرف شیر و لبنیات اشاره کرد و افزود: از جمله فواید مصرف لبنیات میتوان به تاثیرگذاری در پیشگیری از سرطان کولورکتال و تخمدان، تنظیم فشار خون، تامین کلسیم موردنیاز بدن، رشد و استحکام استخوانها به ویژه در دوران کودکی و نوجوانی، جلوگیری از بروز پوکی استخوان در بزرگسالان، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر مانند پوکی استخوان اشاره کرد.
نقدی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت مصرف کلسیم در رشد قدی مطلوب در نوجوانان، توصیه میشود دانشآموزان روزانه دست کم ۳ واحد از شیر یا جایگزینهای آن، مصرف کنند. مصرف شیر به عنوان یک میان وعده سالم در مدرسه، می تواند نقش به سزایی در ایجاد عادت غذایی صحیح در دانشآموزان داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات