• یکشنبه / ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۷:۳۲
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402061207629
  • منبع : نمایندگی گلستان

شهردار گرگان خبر داد:

آغاز احیای بافت تاریخی گرگان/ انسان‌محور شدن محله «دربنو»

آغاز احیای بافت تاریخی گرگان/ انسان‌محور شدن محله «دربنو»

ایسنا/گلستان شهردار گرگان از آغاز فاز نخست عملیات احیای بافت تاریخی مرکز استان گلستان «گرگان»، با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و شهرداری خبر داد.

سیدمحمدرضا سیدالنگی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص آخرین وضعیت مرمت بافت‌های تاریخی شهر گرگان، اظهار کرد: آنچه که این شهر را با سایر شهرهای شمال کشور متمایز کرده، وجود بافت‌های تاریخی بوده که اغلب به همان شکل و ظاهر گذشته برقرار و استوار مانده است.

وی با بیان اینکه خانه‌هایی با معماری منحصر بفرد، بازار، کوچه‌ها و معابر تاریخی و سنتی که در محلات قدیمی با همان سبک گذشته قرار دارند، فضایی آرامش بخش و دلنشین از گذشته صدها ساله گرگان دارد که باید مدنظر قرار گیرد، ادامه داد: طی تصمیم اتخاذ شده فاز نخست عملیات اجرایی احیای بافت تاریخی آغاز و مرحله به مرحله اجرایی می‌شود.

آغاز احیای بافت تاریخی گرگان/ انسان محور شدن محله «دربنو»

شهردار گرگان با تأکید بر اینکه این عملیات از «امامزاده نور(ع)» آغاز و به سمت «کوی دربنو و مسجد گلشن» ادامه می‌یابد، افزود: در راستای انسان محور شدن این معابر تاریخی و فاصله گرفتن از سبک زندگی ماشینی، کف‌سازی و جداره‌سازی این محور در دستور کار شهرداری گرگان قرار گرفته و بخش مدنظر تا پایان سال ۱۴۰۲ بهسازی و تقدیم شهروندان عزیز خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه بافت تاریخی گرگان در سال ۱۳۱۰ به ثبت ملی رسیده است، خاطرنشان کرد: در نظر داریم هویت شهری و محلات را احیا کنیم زیرا در جذب گردشگر و تبدیل شدن گرگان به مقصد گردشگری مؤثر است.

سیدالنگی از مشارکت و نظارت برخی دستگاه‌های اجرایی در عملیات احیای بافت تاریخی گرگان خبر داد و اضافه کرد: آنچه که توسط کارشناسان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیش‌بینی گردیده، مرمت احیای این فاز مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال برآورد هزینه شده است.

وی صنعت گردشگری را صنعتی درآمدزا در عصر حاضر دانست و تصریح کرد: باید برای تقویت این صنعت در استان گلستان به خصوص شهر گرگان از همه توان و پتانسیل استفاده کنیم تا در دوران پساکرونا بتوانیم بهره کافی را در این زمینه ببریم.

آغاز احیای بافت تاریخی گرگان/ انسان محور شدن محله «دربنو»

گفتنی است، استان گلستان با دارا بودن ۱۶۲ هکتار، پهناورترین بافت فرسوده شمال کشور را دارد و از نظر ارزشمند بودن بافت نیز پس از اصفهان و یزد سومین شهر برتر کشور هستیم.

به گزارش ایسنا، محله «دربنو» یکی از محلات قدیمی شهر گرگان بوده که در بخش غربی بافت تاریخی قرار گرفته و برخی از بناهای آن مرمت و بهسازی شده است.

در مرکز محله تکایای مختلفی واقع گردیده که تکیه دربنو دارای نقشه ساختمانی ذوزنقه‌ای شکل و در ۲ طبقه ساخته شده و قدمت حمام محله دربنو به دوره صفوی می‌رسد که مردم در ایام محرم و بعد از آیین سنتی طوق بندان در این حمام استحمام می‌کردند.

مدرسه عمادیه از آثار شاخص دوره صفوی این محله است و از محدود آثار این دوره که هنوز کاربری اصلی خود را حفظ کرده و کتابخانه بسیار ارزشمندی در این مدرسه وجود داشت. این مدرسه که در آن علمای مشهور دوران صفوی به تدریس می‌پرداختند، محل زندگی طلاب و علما نیز بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha