پوریا معصومی در گفتو گو با ایسنا بااشاره به اینکه در اجلاس بریکس در آفریقای جنوبی مشخص شد که ایران به همراه آرژانتین، مصر، امارات، عربستان سعودی و اتیوپی به عضویت این انجمن در می آیند، جمهوری اسلامی از اول ژوئن ۲۰۲۴ به بریکس میپیوندد، اظهار کرد: همکاری ایران و عربستان ضربه بزرگی به غرب خواهد بود زیرا این کشورها با منابع عظیم نفت و گاز خود می توانند در ساختاری کاملا مستقل از آمریکا همکاری کنند.
وی به ظرفیتهای سه بندر در مازندران اشاره کرد و افزود: بنادر سه گانه مازندران به ویژه بندر امیرآباد می تواند سیاست های اقتصادی دولت به خصوص صادرات کالاهای غیرنفتی را پشتیبانی کند.
معصومی تصریح کرد: مازندران با توجه به همسایگی با کشورهای حاشیه دریای خزر به عنوان دروازه تجاری برای ورود به اوراسیا محسوب می شود که بیانگر نقش ویژه این استان در عرصه اقتصادی است.
این تحلیلگر اقتصادی گفت: بهرهبرداری هدفمند و عملیاتیشدن ظرفیتهای استان مازندران با استفاده از پتانسیل دیپلماسی اقتصادی کشورهای حاشیه دریای خزر میتواند منجر به شتاببخشیدن به صادرات محصولات تولیدی مازندران شود.
معصومی با اشاره به عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای و پس از پیوستن به بریکس، تصریح کرد: وزن سیاسی و اقتصادی ایران با این اقدامات اخیر دو برابر خواهد شد. در عین حال، ایران روابط خود را با عربستان سعودی حل و فصل کرده است و اکنون این کشورها به همراه مصر و امارات نقش اصلی را در کل خاورمیانه و رهبری کشورهای محلی خواهند داشت.
وی یادآور شد: بریکس با داشتن چنین اعضای با نفوذی، توانایی های سیاسی، اقتصادی و نظامی خود را چند برابر خواهد کرد و هم در روابط بین الملل و هم در نظم نوظهور جهانی مبتنی بر عدالت دارای اقتدار خواهد بود.
این تحلیلگر اقتصادی با بیان اینکه ایران تمایل روسیه به مقاومت در برابر هژمونی غرب، استعمار نو سیاست آمریکا در آفریقا، از جمله دخالت آنها در امور داخلی و غارت منابع را طبیعی می بیند، خاطرنشان کرد: نقش موثر مسکو به عنوان یک تامین کننده قابل اعتماد و مسئول در بازارهای آفریقا و جهان محصولات غذایی و سایر کالاهای مهم استراتژیک مورد توجه قرار گرفته است.
انتهای پیام
نظرات