به گزارش ایسنا، بن کسبیت، نویسنده سیاسی رژیم صهیونیستی در مقالهای برای سایت المانیتور آمریکا نوشت، اگر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنان مانع دیدار یوآو گالانت، وزیر جنگ این رژیم با مقامات در واشنگتن شود، روابط میان دستگاههای امنیتی تلآویو و آمریکا با آسیب جدی مواجه خواهد شد.
او گفت، کانالهای ارتباطی میان نتانیاهو و دولت جو بایدن شاهد فروپاشی بزرگی است. وزرای دولت تلآویو همچنان نمیتوانند با همتایان آمریکایی در واشنگتن دیدار کنند. سفر اخیر گالانت به نیویورک کاملا واضح این مسئله را منعکس کرد. براساس دستورات جدی نتانیاهو، گالانت طی سفر خود به آمریکا به هیچ مکانی نزدیک به واشنگتن یا مقر وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نرفت. وی با لوید آستن، وزیر دفاع آمریکا یا جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا یا هیچ کدام از مسئولان آمریکایی که ائتلاف "استراتژیک" میان دو طرف را اداره میکنند، دیدار نکرد.
بن کسبیت گفت: سفر گالانت به آمریکا که شامل دیداری با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و دیدار شخصی با پسرش در آمریکا بود، تنها موجب ایجاد تنش بیشتر شد. دولت جو بایدن باربارا لیو، دستیار وزیر خارجه در امور خاور نزدیک و برت مکگورک، هماهنگکننده شورای امنیت ملی آمریکا در امور خاورمیانه را به دیدار گالانت در نیویورک فرستاد. مذاکرات آنها درباره تنشهای روزافزون با حزبالله لبنان در طول مرزها بود. گالانت گفت که با گوترش نیز در این باره صحبت کرده است.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد: گالانت به آمریکا رفت و آنچه که اتفاق افتاد غیر عاقلانه بود. نتانیاهو همچنان اصرار دارد تا زمانی که به واشنگتن دعوت نشده، هیچ کدام از وزرایش نباید با مسئولان ارشد آمریکایی دیدار کنند. این شرط نتانیاهو منجر به آسیب رسیدن به امنیت اسرائیل میشود. آیا واقعا امنیت داخلی اسرائیل در رأس اولویتهای نتانیاهو است یا خیر؟
نتانیاهو پیشتر اعلام کرده بود که درباره عدم سفرش به واشنگتن باید از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا سوال کرد چرا که وی مانع ارتباط "مستحکم و همکاری" میان دو طرف نشده است.
بایدن در ماه مارس اعلام کرد که قصد دعوت از نتانیاهو برای سفر به کاخ سفید را در آینده نزدیک ندارد. وی نسبت به تغییرات قضایی جنجالی رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی کرد که منجر به اعتراضات گسترده در اراضی اشغالی شده است. نتانیاهو در آن زمان به بایدن جواب داد که این رژیم تصمیمات خود را بر اساس خواست شهرکنشینانش اتخاذ میکند، نه بر اساس فشارهای خارجی از جمله "فشارهای بهترین دوستانش".
ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی رژیم صهیونیستی نیز مثل نتانیاهو گفت: آمریکاییها باید بفهمند که اسرائیل یک طرف مستقل است نه یک ستاره دیگر در پرچم آمریکا.
در ماه فوریه نیز یائیر لاپید، رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی هشدار داد که این رژیم احتمالا به دلیل تغییرات قضایی و اقدامات کابینه رژیم صهیونیستی آمریکا را از دست میدهد.
انتهای پیام
نظرات