تور دوچرخهسواری ایران-آذربایجان معتبرترین تور دوچرخهسواری ایران و قدیمیترین تور دوچرخه سواری در قاره آسیا بهشمار میآید که همه ساله در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل زیر نظارت فدراسیون بینالمللی دوچرخهسواری (UCI) برگزار میشود. نخستین دوره این رقابتها در سال ۱۳۶۵ در سطح ملی و با حضور تیمهای ایرانی برگزار شده است.
سیوششمین دوره این تور نیز، ۵ لغایت ۹ شهریورماه با حضور ۱۵ تیم داخلی و خارجی به میزبانی سه استان، آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی و اردبیل نیز برگزار شد.
اما نکته قابل توجه این دوره از تور، حضور بانوان داور برای قضاوت مسابقات بود.
این موضوع در شرایطی رقم خورد که در طول ۳۶ سال برگزاری تور دوچرخهسواری ایران-آذربایجان، تاکنون هیچ داور زن در این تور حضور نداشت و همین موضوع باعث شد تا اتفاقی مثبت و جدید در تور امسال به ارمغان آید.
بر اساس این گزارش، سودابه هشترودی، فرشته چلانی، ژینا پورمحمد و ترلان بحری، چهار داور زن سیوششمین دوره تور دوچرخهسواری ایران-آذربایجان بودند.
سودابه حق هشترودی، یکی از داوران زن حاضر در این تور با بیان اینکه تور دوچرخهسواری ایران-آذربایجان، افتخار آذربایجان است به ایسنا گفت: این رویداد به معنای واقعی لذت بخش است، خوشحالم که در کنار دیگر اساتید مشغول قضاوت هستم.
وی افزود: حدوداً هفت سال است که در امر قضاوت درحال فعالیتم، در تورنمت های مختلف اعم از لیگ، پیست و دیگر مسابقات حضور داشتم و اکنون به همراه سه داور دیگر، برای اولین بار در این تور حضور پیدا کردهام و از این حضور نهایت لذت را میبرم.
ترلان بحری، دیگر داور زن حاضر در این تور نیز در این خصوص به ایسنا گفت: حضور بانوان در امر قضاوت تور ایران-آذربایجان، پس از ۳۶ سال برگزاری این تور بسیار خوشحال کننده است.
وی ادامه داد: تور ایران-آذربایجان را میتوان شناسنامه دیار آذربایجان تلقی کرد و برگزاریاش مایه سرافرازی و افتخار است.
داور زن حاضر در سیوششمین دوره تور دوچرخهسواری ایران-آذربایجان گفت: چهار سال است که در امر قصاوت رشته دوچرخهسواری درحال فعالیت هستم، اما تور ایران-آذربایجان با تمام تورنمت هایی که در آنها حضور داشتم متفاوت بود، داوری در دیگر رقابتهای دوچرخهسواری با قضاوت در تور ایران-آذربایجان مقولهای کاملا جداگانه است و این تور گستردگی بسیاری دارد.
مجید ناصری، سرداور سیوششمین دوره تور دوچرخهسواری ایران-آذربایجان در رابطه با حضور داوران زن در این تورنمت گفت: این داوران در طی چند سال اخیر دورههای خیلی خوبی را گذرانده اند اما با این حال نیاز به تجربه بیشتری دارند، من فکر میکنم محدودیتی وجود ندارد و میتوان در آینده حضور بیشتری را از بانوان در تورنمتهای مختلف دید.
در پایان این تور پنج روزه در بخش انفرادی، سعید صفرزاده رکابزن ایرانی تیم تیام هتل چین به عنوان قهرمانی دست پیدا کرد، آناتولی بودیاک اهل قزاقستان از ترانگاتو مالزی نائب قهرمان شد و آنتوان کوزمین از آلماتی قزاقستان بر سکوی سوم ایستاد.
به گزارش ایسنا، در بخش تیمی نیز، ترانگو مالزی قهرمان شد، آلماتی قزاقستان به عنوان نایب قهرمانی رسید و روجای تایلند سوم شد.
انتهای پیام
نظرات