به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز نوشت همزمان با اینکه «ژاپن با افزایش اقدامات تهاجمی چین و رفتارهای غیرقابل پیشبینی کره شمالی» روبروست، برنامه «فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن که سال گذشته اعلام شد، قصد دارد بودجه دفاعی را ۲ برابر کرده و آن را تا سال ۲۰۲۷ میلادی به ۲ درصد از میزان تولید ناخالص داخلی برساند.
این درخواست در حالی مطرح میشود که روابط ژاپن با چین به شدت خدشهدار شده است. ژاپن هفته گذشته در اقدامی جنجالی دست به رهاسازی آب از نیروگاه برق اتمی فوکوشیما به اقیانوس آرام زد. چین این اقدام را محکوم و ژاپن را از واردات غذاهای دریایی منع کرد.
این درخواست جدید بودجه دفاعی برای سال مالی ۲۰۲۴ میلادی که به وزارت دارایی تقدیم شده، حدود یک تریلیون ین به بودجه سال گذشته که ۶.۸ تریلیون ین بود، اضافه میکند؛ رقمی که حاکی از یک افزایش ۱۳ درصدی است. اگر این درخواست تایید شود، بودجه برای دو سال متوالی بیسابقه هزینهها را حدود یک تریلیون ین نسبت به سال گذشته افزایش میدهد.
طبق این درخواست بودجه، وزارت دفاع ژاپن قصد دارد بیش از ۹۰۰ میلیارد ین را برای تامین مهمات و تسلیحات از جمله موشکهای دفاع هوایی مستقر بر روی کشتی اختصاص دهد.
حدود ۶۰۰ میلیارد ین برای تقویت تواناییهای لجستیکی برای استقرار تسلحات و منابع در جزایر جنوب غربی در شرایط اضطراری اختصاص خواهد یافت.
وزارت دفاع ژاپن در این درخواست اعلام کرد، این بودجه شامل تخصیص مبلغ ۱۷ میلیارد ین برای کشتیهای پایگاه، بیش از ۳۰۰ میلیارد ین برای ۱۷ هلیکوپتر ترابری، و یک تیم ترابری ویژه برای ارتقا تواناییها و ظرفیتهای استقرار خواهد بود.
ژاپن همچنین ۷۵ میلیارد ین برای تولید مشترک موشکهای رهگیر با آمریکا برای مقابله با کلاهکهای مافوقصوت و ۶۴ میلیارد ین برای ساخت نسل جدید جنگندهها با انگلیس و ایتالیا اختصاص خواهد داد.
اقدامات تهاجمی ژاپن قبل از جنگ جهانی دوم و در طول آن، همچنان باعث تنش در روابط با برخی کشورها در آسیاست. این در حالی است که ژاپن اطمینان داده که رشد قدرت نظامیاش برای تهدید هیچ کشور دیگری استفاده نخواهد شد.
ژاپن اعلام کرده که برای جلوگیری از سوءتفاهمها همچنان گفت وگو و تلاشهای دیپلماتیک را اولویت قرار خواهد داد.
انتهای پیام
نظرات