هندبال یکی از رشتههایی ورزشی است که در سالهای اخیر به یکی رشتههای توپی و تیمی پرطرفدار و پرهیجان تبدیل شده و علایق ورزشکاران و بهویژه بانوان را به خود جذب کرده است.
اصفهان همواره مهد هندبال کشور بوده و استعدادهای بسیاری را به خانواده هندبال کشور معرفی کرده است. راضیه سهرابی بازیکن باتجربه، خوشفکر و حرفهای هندبال بانوان یکی از استعدادهایی است که از اصفهان به هندبال کشور معرفی شد و راه موفقیت را در میان همه کموکاستیها پشت سر گذاشت و اکنون در آستانه سن ۳۳ سالگی همچنان با آمادگی کامل در میانبرترینهای این عرصه در لیگ برتر رقابت میکند.
سهرابی در اوج نوجوانی با توصیه سرمربیان بین دوراهی فوتسال یا هندبال، با وجوداینکه برخورد و تنش در هندبال زیاد است، آن را به فوتسال ترجیح داد و در ادامه به یکی از ستارههای باسابقه تیم ملی هندبال بانوان کشور و باشگاههای لیگ برتری تبدیل شد.
وی در گفتوگویی با خبرنگار ایسنا، با اشاره به وضعیت کنونی خود در لیگ برتر، از شرایط حضور حرفهای در هندبال کشور میگوید. متن این این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
ایسنا: شما در لیگ برتر ۱۴۰۲-۱۴۰۱ در تجربهای متفاوت به همراه تیم فولاد هرمزگان در مقام پنجمی ایستادید، درباره تجربه حضور در این تیم بگویید.
تیم فولاد هرمزگان سال گذشته برای اولینبار در لیگ هندبال بانوان تصمیم به تیمداری کرد، و به همراه جمعی از بازیکنان ملیپوش و باتجربه در لیگ برتر رقابت کرد، اما متأسفانه به دلیل اینکه شاکله تیم در ۹۰ روز تشکیل شد، حدود ۱۰ روز مانده به مسابقات بازیکنان به هرمزگان اعزام شدند و تمرینات خود را آغاز کردند، در این راستا باتوجهبه زمان بسیار کمی که برای هماهنگی وجود داشت، نتایج مطلوبی در از آغاز بازیها به دست نیاوردیم، اما بهمرور سعی کردیم عملکرد خوبی به جا بگذاریم و با توجه به اضافهشدن دروازهبان ازبکستانی تیم در نیمفصل دوم موفق شدیم فرصتهای ازدسترفته نیمفصل اول را جبران کنیم.
اما متأسفانه بهخاطر امتیازهایی که در نیمفصل اول از دستداده بودیم، در آخر لیگ منتظر نتیجه تیم سپاهان مقابل لارستان شدیم که در صورت برد سپاهان مقابل لارستان تیم هرمزگان مقام سومی را کسب میکرد و در صورت باخت سپاهان به رتبة پنجم لیگ پایان میدادیم که متأسفانه با باخت سپاهان تیم هرمزگان جایگاه پنجم هجدهمین دوره لیگ برتر هندبال بانوان ایستاد.
ایسنا: فصل آینده قرار است با بازگشت به تیم سپاهان با مربی اسبق خود، در مسابقات حاضر شوید و رقابت کنید، در حال حاضر وضعیت تیم سپاهان چگونه است؟
بله فصل جدید را بعد از ۶ سال دوری از اصفهان با تیم ریشهدار سپاهان شروع خواهم کرد. سپاهان در فصل جدید، با ترکیبی کاملاً بومی از بازیکنان جوانان و بزرگسال وارد مسابقات خواهد شد، تمرینات تیم از یک ماه پیش آغاز شده است و به دلیل اینکه زمان زیادی به شروع مسابقات باقی نمانده تمرینات فشردهای را پشت سر میگذاریم تا بتونیم شروع خوبی را در لیگ برتر داشته باشیم، بنابراین امیدوارم باتوجهبه زمان بسیار کمی که باقیمانده، تیم به شرایط ایدهآل خود برسد.
ایسنا: نظر شما در رابطهبا حمایتهایی که فدراسیون از بانوان هندبالیست و باشگاهها انجام میدهد، چیست؟
فدراسیون هندبال تمام تلاش خود را برای دیدهشدن بانوان و آقایان در سطح آسیایی و جهانی انجام میدهد و کارنامه قابلقبولی از سطح بالای خود ارائه داده است، اما متأسفانه در بخش بانوان اسپانسرها بهسختی جذب میشوند و حتی اسپانسرهایی هم که در حال تیمداری هستند گاهی بعد از چند دوره کنارهگیری میکنند.
در سالهای اخیر باشگاههای خوبی همچون اشتاد سازه مشهد، تأسیسات دریایی تهران در لیگ برتر بانوان حاضر بودند که سالها جزو مدعیان محسوب میشدند، اما بهیکباره از تیم داری در بخش بانوان کنارهگیری کردند و امسال هم باشگاه شهید شاملی کازرون کنارهگیری کرد، متأسفانه این منحلشدنها و نبود اسپانسر خیلی به ضرر هندبال و بازیکنان شده و خواهد شد.
ایسنا: لیگ هندبال بانوان و بازیکنان جوان را حداقل پنج سال آینده، در چه سطح و کیفیتی میبینید؟
در حال حاضر بازیکنان جوان در کنار بازیکنان باتجربه بزرگسال از پتانسیلهای بالایی برخوردار هستند و این سرمایهها میتوانند سالها در میدان هندبال یکهتازی کنند و نامهای بزرگی از خود به جا بگذارند، هندبال ایران به همراه جوانان در سالهای پیشرو آیندهای درخشانی خواهد داشت.
ایسنا: در خصوص دستاورد گسترش حضور نوجوانان و جوانان در هندبال، توضیح بدید.
خوشبختانه برای نخستینبار در سطح آسیایی تیمهای جوانان و نوجوان هندبال ایران مقامهای قهرمانی و نایبقهرمانی کسب کردند و جواز حضور در مسابقات جهانی رو به دست آوردند، قطعاً این شایستگیها اتفاقات تاریخی محسوب میشود. اما متأسفانه امسال در عین ناباوری تیم نوجوان بانوان به مسابقات اعزام نشد و تنها تیم جوانان راهی مسابقات شد و با وجود جایگاه قهرمانی دوره گذشته، این دوره به مقام پنجمی رضایت داد و فقط موفق به گرفتن جواز حضور در مسابقات جهانی شد.
ایسنا: زیرساختهای باشگاهها و حتی فدراسیون را برای ارتقا هندبال بانوان چگونه ارزیابی میکنید؟
هندبال ایران از سرمایههای خوبی برخوردار است، اما این جوانان برای سالهای آینده نیاز به داشتن باشگاهی خوب و اسپانسرهای خوب هستند تا بتوانند با خیال راحت سالهای متوالی بدون دغدغه مالی و داشتن امکانات کامل با آرامش هندبال بازی کنند. یک ورزشکار وقتی با تمام وجود بهصورت حرفهای وقتش را در این مسیر میگذارد و مشغول بازیکردن است، این حرفه شغل و منبع در آمد آن ورزشکار حساب میشود. به امید روزی که هیچ ورزشکاری دغدغه مالی نداشته باشد.
انتهای پیام
نظرات