• چهارشنبه / ۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402060805372
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

به بهانه روز مبارزه با تروریسم؛

صلح و آرامش با چه فاکتورهایی عملیاتی می‌شود؟

صلح و آرامش با چه فاکتورهایی عملیاتی می‌شود؟

ایسنا/خراسان جنوبی مدرس حوزه علمیه و دبیر بیانیه گام دوم انقلاب دفتر نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی با تاکید بر سنجیده شدن مفهوم صلح و آرامش جهانی بنا به اقتضائات زمان، اظهارکرد: صلح در زمانه ما با توجه به تمام مذاهب و سلایق و احترام گذاشتن به اصول و ارزش‌های اسلامی و نیز در سایه وحدت معنا می‌یابد.

حجت‌الاسلام سیدرضا هاشمی، مدرس حوزه علمیه و دبیر بیانیه گام دوم انقلاب دفتر نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: تحقق بیانیه گام دوم انقلاب از عوامل و راه‌های ایجاد آرامش و صلح در جامعه است که الزاماتی دارد.

وی با بیان اینکه باید دید چگونه می‌توانیم به عملیاتی کردن بندهای بیانیه برسیم، افزود: وحدت حوزه و دانشگاه از راه‌های تحقق این بیانیه است و اگر به این امر برسیم خواهیم توانست اصول اساسی را اجرایی کنیم.

دبیر بیانیه گام دوم انقلاب دفتر نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌جنوبی تصریح کرد: وقتی یک طلبه مجهز به ابزار علم شد و از طرفی یک دانشجو و استاد دانشگاه به علوم رفتاری اسلامی احاطه پیدا کرد، آن‌گاه خواهیم توانست به اصل کار تحقق و سپس صلح دست یابیم.

هاشمی با بیان اینکه وقتی طلبه مجهز به قدرت علم روز شد خواهد توانست آموزه‌های دینی را بهتر و بیشتر ترویج کند و حتی در عرصه بین‌المللی بدرخشد، تصریح کرد: وحدت حوزه و دانشگاه از اصول اساسی در رسیدن به هدف است؛ در انقلاب اسلامی تحقق وحدت بین مذاهب و اقوام مختلف را شاهد هستیم.

دبیر بیانیه گام دوم انقلاب دفتر نماینده ولی‌فقیه در خراسان ‌جنوبی با بیان اینکه صلح بین‌المللی در سایه وحدت عملیاتی می‌شود، گفت: حضور نمایندگانی از تمام اقوام و مذاهب در مجلس شورای اسلامی و همچنین توجه به اصول وحدت همگانی در تمام ارکان از عوامل صلح است.

هاشمی با تأکید بر تولید علم نافع در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی، افزود: این علم تنها با وحدت بین حوزه و دانشگاه عملیاتی می‌شود، چرا که با این وحدت هم آموزه‌های دینی و الهی و هم علم در کنار یکدیگر بوده و به منصه ظهور می‌رسد؛ از طرفی به آنچه مدنظر اسلام است یعنی صلح جهانی و وحدت عملی دست می‌یابیم.

وی با بیان اینکه همان‌گونه که انقلاب ما در سایه وحدت بین مذاهب شکل گرفت، ادامه راه این انقلاب و دست یافتن به آرمان‌های آن نیز از دریچه همین وحدت و آموزه‌های دینی می‌گذرد که همه آن در اصول بیانیه گام دوم انقلاب ذکر شده که باید مورد مطالعه بزرگان و اندیشمندان قرار گیرد، بیان کرد: در رابطه با صلح مجامع متعددی در دنیا تشکیل شده‌اند، اما به دلیل اینکه این مجامع همچون سازمان ملل متحد با امیال مادی به جوامع نگریسته و الزامات صلح جهانی را رعایت نمی‌کنند، هنوز کاری نتوانسته در حوزه انسجام انجام دهد و همچنان شکاف‌های اجتماعی را در دنیا شاهد هستیم.

هاشمی ادامه داد: در اهمیت وحدت و انسجام اجتماع برخی پژوهشگران علوم اجتماعی معتقدند:«همبستگی وفاق، اساس یک زندگی اجتماعی است و زوال آن موجب فروریزی جامعه و از هم‌ پاشیدگی حیات اجتماعی است». از طرفی جامعه از کنار هم قرار گرفتن افراد با سلیقه و روحیات مختلف تشکیل می‌شود، از تنوع اقوام، ملیت‌ها و گویش‌های مختلف گرفته، تا اختلافات فرقه‌ای و مذهبی و طبیعی است که در چنین شرایطی وحدت و انسجام اجتماعی نقش بسیار مهمی داشته باشد.

این مدرس حوزه علمیه با اشاره به اینکه در دنیا قوانین و مجامع متعددی برای این هدف نوشته و تأسیس‌ شده‌اند، تصریح کرد: مهم‌ترین و بزرگ‌ترین آن‌ها سازمان ملل متحد متشکل از ۱۹۰ کشور جهان است، اما با توجه به مادی و تک‌بعدی بودن این مجامع و قوانین همچنان شاهد اختلافات و گسست‌های عمیق اجتماعی هستیم و آنچه می‌تواند به این شرایط خاتمه دهد تحقق اسلام ناب است.

هاشمی افزود: پیوسته شاهد بروز حوادث طبیعی هستیم که حیات فردی و اجتماعی انسان‌ها را با مخاطرات زیادی تهدید می‌کند، در این میان اگر انسان‌ها نیز با یکدیگر به اختلاف و درگیری بپردازند دیگر عملاً حیات بشر از بین خواهد رفت و ضروری است تا در زندگی اجتماعی باهم وحدت و انسجام داشته باشند.

وی تصریح کرد: در انقلاب اسلامی که محصول دیدگاه امام خمینی(ره) و برگرفته از دین و معارف الهی است، تحقق وحدت و انسجام اجتماعی میان تمام اقوام و اقلیت‌های دینی را شاهد هستیم، همانگونه که می‌بینیم حتی در بالاترین رده‌های نظامی کشور، اهل سنت حضور دارند؛ حضور نمایندگان اهل سنت در مجلس شورای اسلامی و از طرفی وجود شهدای اهل سنت و سایر اقوام در دفاع مقدس، دلایل روشنی بر اعتقاد و باور عمیق نظام اسلامی بر وحدت و انسجام اجتماعی و همراهی اقوام با نظام اسلامی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha