مازیا علیپور، با بیان اینکه در هفته دولت امسال ۵۳ طرح آب و فاضلاب استان گیلان در قالب ۱۰ پروژه به بهره برداری رسیده است، اظهار کرد: برای این پروژه ها ۱۹۷ میلیارد تومان اعتبار هزینه شد و شاخص بهره مند آب شرب سالم گیلان را نسبت به سال گذشته دو درصد افزایش داد.
وی با اشاره به اجرای طرح جهاد آبرسانی به روستاهای محروم، افزود: ۱۸۲۷ میلیارد تومان اعتبار در بخش محرومیت زدایی داریم که این پروژه ۳۰.۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد؛ ۷۱۱ روستا را تعریف کردیم که ۸۵ روستا فاقد آب شرب و ۶۲۶ روستا دارای تنش آبی هستند.
مدیرعامل آب و فاضلاب گیلان در گفت وگوی خبری شامگاه گذشته، از تخصیص اعتبار ۱۴۴ میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۰ و اعتبار ۶۲۰ میلیارد تومانی در سال جاری برای پروژه محرومیت زدایی خبر داد و تصریح کرد: در طرح محرومیت زدایی باید ۷۰ هزار مترمربع زمین را جهت احداث مخزن تملک کنیم که ۲۰ هزار مترمربع آن توسط خیرین اهدا شده است.
علیپور، با بیان اینکه تصفیه خانه بزرگ آب گیلان در شهریورماه ۱۳۹۹ اقدام به تصفیه ۱۰۰۰ لیتر در ثانیه آب می کرد، گفت: در اسفندماه همان سال ۳۰۰۰ لیتر در ثانیه دیگر وارد مدار شد که در مجموع به ۶۰۰۰ لیتر در ثانیه رسید و شاخص بهره مندی کیفیت آب شرب در گیلان را دو برابر کرد.
وی ادامه داد: این تصفیه خانه با ۶۰۰۰ لیتر در ثانیه از مهمترین منابع آبی استان بوده و ۶۷۰ چاه و ۵۷۰ چشمه دارد؛ از تابستان گذشته تا تابستان سال جاری ۷۵ میلیون مترمکعب مصرف آب داشتیم و مصرف آب شرب مردم گیلان ۶ لیتر در ثانیه بیشتر از سایر مناطق کشور است.
مدیرعامل آبفای گیلان با تاکید بر لزوم کیفی سازی لوله های فرسوده به ویژه در روستاها، اضافه کرد: از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، روند اصلاح شبکه آبرسانی را افزایش دادیم و لذا سرعت لوله گذاری از فرسودگی پیشی گرفته تا شاخص بهره مندی مردم از آب کیفی افزایش یابد؛ سال گذشته آبرسانی و اصلاح شبکه ۱۰۰ روستا را تمام کردیم و تا پایان امسال حداقل ۷۰ روستای دیگر نیز به اتمام می رسد.
وی به تصفیه خانه فاضلاب شهر رشت با ظرفیت ۶۳ هزار مترمکعب در شبانه روز اشاره کرد و متذکر شد: این پروژه سال ۱۳۶۹ آغاز شده و پیشرفت ۵۷ درصدی دارد و حدود ۴۵۰ کیلومتر از شبکه های اصلی و فرعی آن را لوله گذاری کردیم و سه ایستگاه پمپاژ دارد و پیشرفت فیزیکی ایستگاه چهارم به ۵۱ درصد رسیده است.
علیپور، اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه را ۷۱۵۰ میلیارد تومان اعلام و خاطرنشان کرد: تاکنون ۳۲۰ میلیارد تومان را برای این پروژه هزینه کردیم.
مدیرعامل آبفای گیلان با بیان اینکه اخیرا کلنگ زنی فاز جدید پروژه تصفیه فاضلاب رشت را با اعتبار ۱۱۶۰ میلیارد تومان انجام دادیم و تاکنون ۲۰۰ متر آن اجرا شده است، عنوان کرد: ۱۲۰ میلیون دلار از اعتبارات بانک جهانی استفاده کردیم که ۵۲ میلیون دلار آن فقط برای فاضلاب رشت بود، زیرا پروژه عظیمی است و بعد از ۳۶ ماه، تصفیه فاضلاب ۱۰ هزار مترمکعبی در شبانه روز را به شبکه اضافه می کند که با ۲۸ هزار مترمکعب فعلی، به ۳۸ هزار مترمکعب می رسد.
وی با اشاره به قرارداد ۵۰۰۰ میلیارد تومانی قرارگاه خاتم در حوزه تصفیه فاضلاب استان گیلان، تاکید کرد: علاوه بر رشت، فاضلاب شهرهای آستارا، تالش، فومن، صومعه سرا، انزلی، آستانه اشرفیه، سیاهکل، لاهیجان، لنگرود و رودسر نیز ساماندهی خواهد شد؛ ساماندهی دو رودخانه رشت و احداث تصفیه خانه شهرهای مرتبط با تالاب انزلی نیز در دستور کار است.
مدیرعامل آبفای گیلان با بیان اینکه تصفیه خانه فاضلاب بخش غربی انزلی با ۲۰ هزار مترمکعب در شبانه روز فعال است و در بخش شرقی پیشرفت فیزیکی ۸۱ درصدی دارد، اضافه کرد: تصفیه خانه شرق انزلی هم ۱۲ هزار مترمکعب را تصفیه می کند.
علیپور، از آغاز عملیات اجرایی تصفیه فاضلاب شهرهای صومعه سرا و فومن نیز خبر داد و بیان کرد: مطالعات ۲۸ روستای صومعه سرا که فاضلابشان با تالاب در ارتباط است را نیز آغاز کردیم.
وی اعتبار لازم برای تصفیه فاضلاب این ۱۰ شهر را ۸۶۰۰ میلیارد تومان از محل تهاتر نفت اعلام و تصریح کرد: با اتمام این پروژه ها، فاضلاب ۱۱ شهر بزرگ گیلان جمع آوری و تصفیه خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات