عبدالله عذاری اهوازی در نشست خبری که امروز ۶ شهریورماه در اهواز برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته دولت و مقام شامخ شهدا به ویژه شهیدان رجایی و باهنر، اظهار کرد: شعار سال "رشد تولید و کاهش تورم" است و شرکت نفت و گاز اروندان ضمن نگهداشت و حفظ تولید تلاش کرده است تا تا تولید را افزایش دهد.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف شرکتهای نفتی بعد از بحث توسعه میادین، نگهداشت تولید است، افزود: این کار یک فعالیت مستمر و بسیار مهم است. همچنین اقداماتی نیز در راستای افزایش تولید انجام میشود تا براساس برنامههای چاه محور و خطوط لوله جریانی و تغییرات عملیاتی بتوانیم تولید را افزایش دهیم.
افزایش ۲۵ درصدی تولید در میدان آزادگان جنوبی
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان گفت: تولید شرکتهای نفتی براساس برنامهریزی انجامشده در شرکت ملی نفت ایران انجام میشود و بر این اساس برنامه سالانه تولید در شرکتهای نفتی تدوین میشود. براساس این برنامه خوشبختانه نفت و گاز اروندان تنها شرکتی بوده که بیشتر از برنامه مشخصشده تولید داشته و در این زمینه ۱۰۱ درصد از برنامه تولیدی را محقق کرده است.
عذاری اهوازی عنوان کرد: در میدان آزادگان جنوبی به عنوان یکی از میادین مهم مشترک نفتی توانستهایم ۲۵ درصد به تولید اضافه کنیم و با جابجایی خطوط لوله و افزایش بازدهی چاههای تولیدی توانستیم این مهم را محقق کنیم.
وی افزود: در زمان تحویل شرکت نفت و گاز اروندان به دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۰ میدان آزادگان جنوبی حدود ۸۲ هزار بشکه تولید داشت که این میزان در انتهای سال ۱۴۰۱ به حدود ۹۲ هزار بشکه رسید و اکنون ظرفیت تولید این میدان به حدود ۱۱۵ هزار بشکه در روز رسیده است که حدود ۲۵ درصد افزایش ظرفیت تولید در این میدان داشتیم.
اولویت تولید شرکت ملی نفت ایران تولید از میادین مشترک است
عذاری اهوازی عنوان کرد: حدود ۸۶ درصد از ذخایر نفت میادین مشترک در استان خوزستان، در حوزه غرب کارون و در شرکت نفت و گاز اروندان است و اکنون نسبت تولید آنها در مقایسه با میادین مستقل آن حوزه، نسبت سه به یک است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان گفت: میدان نفتی آزادگان جنوبی به عنوان یک میدان مشترک یکی از بزرگترین میادین مشترک ایران است و برداشت از آن بسیار حایز اهمیت است و در این زمینه افزایش ۲۵ درصدی ظرفیت تولید اقدامی بسیار مهم و انقلابی بوده است.
وی با بیان اینکه اولویت تولید شرکت ملی نفت ایران تولید از میادین مشترک است، گفت: با اقدامات انجامشده در بحث کارخانههای پیشساخته فرآورشی تولیدی و خرید این کارخانه از خارجیها، حدود ۸ میلیون دلار صرفهجویی اقتصادی در ظرف چند ماه انجام شد. در این زمینه بدون اینکه پولی بابت تولید نفت داده شود با خریداری این کارخانه پیشساخته تولیدی، صرفهجویی بسیار خوبی در شرکت نفت و گاز اروندان رخ داد.
برنامههای توسعه میادین مشترک در شرکت نفت اروندان
عذاری اهوازی با اشاره به برنامههای توسعه میادین مشترک در شرکت نفت و گاز اروندان عنوان کرد: توسعه میدان اروند یکی از این برنامهها است که به مناقصه رفته است و به زودی با مشخص شدن پیمانکار وارد فاز توسعه خواهد شد. این میدان در جنوبیترین بخش جنوب غربی ایران و جز شهرستان آبادان و یکی از میادین مشترک است. میدان مینو نیز در حال آمادهسازی برای مناقصه به منظور توسعه است. میدان خرمشهر نیز برای توسعه آماده واگذاری در مناقصه است.
وی اافزود: توسعه فاز سوم میدان نفتی دارخوین را نیز شرکت نفت و گاز اروندان بر عهده خواهد گرفت. البته هنوز این کار نهایی نشده اما شرکت نفت و گاز اروندان متولی توسعه این میدان خواهد بود و با توسعه این میدان، زمینه اشتغالزایی بیشتری در منطقه فراهم خواهد شد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان گفت: در تلاش هستیم تا پایان سال بتوانیم میزان تولید را در شرکت نفت و گاز اروندان بیشتر کنیم. در این زمینه با تولیدی شدن میادین سپهر و جفیر حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار بشکه ظرفیت تولید افزایش خواهد یافت. در حال حاضر در غرب کارون در مجموع ظرفیت تولید بیش از ۴۰۰ هزار بشکه در روز است.
۹۳ میلیارد تومان قرارداد با دانشبنیانها
عذاری اهوازی عنوان کرد: در بحث ساخت داخل و حمایت از شرکتهای دانش بنیان اقدامات بسیار خوبی انجام شده است. در سال ۱۴۰۰ در بحث دانش بنیانها تعداد قراردادهای منعقد شده با دانش بنیانها ۱۱ قرارداد و مبلغ این قراردادها ۲۸ میلیارد تومان بود اما در سال ۱۴۰۱ میزان قراردادها با دانش بنیانها در بحث ساخت داخل به ۹۳ میلیارد تومان رسید.
وی ادامه داد: در زمینه تولید بار اول در سال ۱۴۰۰ مجموع قراردادها ۷ میلیارد تومان بود اما اکنون ۱۵۴ میلیارد تومان در این حوزه قرارداد داریم و باید گفت که در دولت سیزدهم تحولی عظیم در حوزه ارتباط با دانشبنیانها به وقوع پیوسته است.
ساخت دستگاه جریان سنج چند فازی توسط یک شرکت دانشبنیان داخلی
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان گفت: ساخت دستگاه MPFM به عنوان یک دستگاه جریان سنج چند فازی، یکی از دستگاههایی بسیار جدیدی است که در اوج تحریمها توسط یک شرکت دانش بنیان داخلی با حمایت نفت و گاز اروندان و با رقمی بسیار ناچیز ساخته شده است و در این زمینه ۷ میلیون دلار صرفهجویی ارزی داشتهایم.
عذاری اهوازی عنوان کرد: انجام تست میدانی ردیاب گازی در بحث ازدیاد برداشت در میادین نفتی نیز یکی دیگر از اقداماتی است که برای اولین بار در کشور در شرکت نفت و گاز اروندان و در میدان نفتی دارخوین انجام شده است که به بهرهدهی چاهها کمک شایانی میکند.
وی افزود: ساخت پایلوت سبکسازی نفت فوق سنگین نیز یکی از اقدامات بسیار مهم در شرکت نفت و گاز اروندان بوده زیرا نفت در غرب کارون عمدتا سنگین است و اجرای طرحهای سبکسازی به بحث تولید و جابجایی نفت کمک بسیار خوبی میکند و همچنین محصولات جانبی در قبال این کار نیز تولید میشود که دارای ارزش اقتصادی بسیار بالایی هستند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان در بحث محیط زیست و جمع آوری گازهای همراه گفت: در غرب کارون با راهاندازی ان جی ال ۳۲۰۰ که در فاز اول آن راهاندازی شده، شاهد جمعآوری بخشی از گازها هستیم. در این زمینه برنامهریزیهایی انجام و قراردادی به ارزش ۷۰ میلیون دلار منعقد شده است تا در سال آینده گازی در غرب کارون سوزانده نشود و این حرکت در جهت حفظ محیط زیست و ایجاد ارزش افزوده از گازها است.
عذاری اهوازی تصریح کرد: در بحث اشتغال بومیها، باید گفت که ۹۹ درصد از اشتغال شرکت نفت و گاز اروندان بومی شده است. در این زمینه بیش از ۹۸ درصد از این میزان شامل اشتغال بومیان همان مناطق نفتی است.
آخرین وضعیت بررسی حادثه منجر به فوت سه کارگر در غرب کارون
وی در خصوص بحث مسئولیتهای اجتماعی این شرکت گفت: شرکت نفت و گاز اروندان در بحث مسئولیتهای اجتماعی عملکرد خوبی داشته است. کمک رسانی در رفع مشکلات برق روستاهای بخش اسماعیلیه یکی از این اقدامات بوده است. کمک رسانی به واحدهای آتش نشانی شهرهای همجوار، میزبانی از زوار اربعین با برپایی مواکب و در اختیار قرار دادن تجهیزات و لجستیک و کانکسها و... از جمله این اقدامات بوده است.
عذاری اهوازی گفت: کمک به ساخت و بازسازی مدارس در برخی از مناطق و همچنین کمک به حل مشکلات تنش آبی در روستاهای دشت آزادگان و... از دیگر اقدامات در حوزه مسئولیتهای اجتماعی بوده است.
وی در خصوص حادثه فوت ۳ کارگر در غرب کارون گفت: کمیته تحقیق از لحظه اول حادثه تشکیل شده و همچنان در حال بررسی موضوع است. در این زمینه حدود ۱۸ سناریوی مطرحشده در حال بررسی است و علت قطعی حادثه مشخص نیست اما باید گفت که مجموع یکسری علل و غفلتهای انجام شده باعث چنین عاملی شده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان خاطرنشان کرد: حقوق خانوادههای این افراد قطع نشده و حمایتهایی از خانوادههای داغدار در حال انجام است. همچنین جلوگیری از تکرار این چنین اتفاقات نیز از دیگر مواردی است که در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات