• یکشنبه / ۵ شهریور ۱۴۰۲ / ۲۲:۱۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402060503406
  • خبرنگار : 50037

در چهارمین روز از هفته دولت انجام شد

افتتاح بزرگترین مزرعه طرح فراز استان همدان در روستای «خورونده»

افتتاح بزرگترین مزرعه طرح فراز استان همدان در روستای «خورونده»

ایسنا/همدان در چهارمین روز از هفته دولت ۳۶ هکتار طرح فراز باغ‌های انگور شهرستان رزن در روستای خورونده به عنوان بزرگترین طرح فراز استان به نمایندگی از ۷۲ هکتار از باغ‌ها شامل ۳۶ هکتار در رزن، ۲۶ هکتار در ملایر و ۱۰ هکتار در کبودراهنگ به صورت وبیناری با حضور معاون وزیر جهادکشاورزی به افتتاح و بهره‌برداری رسید.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان در آیین افتتاح این طرح اظهار کرد: طرح ۳۶ هکتاری فراز باغات انگور روستای خورونده به عنوان بزرگترین طرح فراز باغات انگور و یکی از مزارع نوآور استان همدان در حوزه مزارع نوآور باغبانی ثبت خواهد شد.

رضا بهراملو با بیان اینکه در استان همدان در حوزه جهادکشاورزی همه کارها بهره‌ور و علم‌محور در حال حرکت است، افزود: با پروژه طرح فراز افتتاح شده روستای خورونده این مزرعه از این پس با افزایش سه برابری عملکرد و کاهش ۳۰ درصدی مصرف آب کشاورزی و پنج تا شش کیلوگرم بر مترمکعب بهره‌وری آب همراه خواهد بود.

وی مقاوم بودن در برابر آفات، عملکرد و بهره‌وری بالا و نیز مصرف آب کمتر را از مزایای طرح فراز برشمرد و گفت: در رابطه با کارهای نوآور قول داده‌ایم ۱۰ مزرعه و واحد تولیدی نوآور در سطح استان داشته باشیم و حمایت لازم را از این واحدها خواهیم داشت تا سایر واحدها و مزارع اگر تمایل داشتند از این واحدها به عنوان الگو بازدید کنند که با هماهنگی لازم با جهادکشاورزی و مرکز تحقیقات آموزش و ترویج این امر برای آنها میسر می‌شود.

بهراملو یادآور شد: علاوه بر پروژه افتتاح شده طرح فراز روستای خورونده در زمینه مزرعه نوآور باغبانی، مزارع نوآور دیگری را نیز در زمینه دام، طیور، آبزیان و صنایع تبدیلی خواهیم داشت‌.

وی با بیان اینکه استان همدان امسال ۴۱ نمونه کشوری در حوزه کشاورزی دارد که بی‌نظیر بوده است، گفت: در ۲۷ شهریورماه امسال مراسم تجلیل این کشاورزان برگزار خواهد شد ضمن اینکه از این تعداد کشاورز نمونه و برتر کشاورزی استان همدان ۱۲ نفر رتبه اول کشوری، ۱۸ نفر رتبه دوم کشوری و ۱۱ نفر رتبه سوم کشوری هستند.

بهراملو همچنین با بیان اینکه توسعه گلخانه‌ها یکی از اولویت‌ها و برنامه‌های سازمان جهادکشاورزی استان همدان به علت محدودیت منابع آبی موجود است، خاطرنشان کرد: در اواخر سال گذشته ۲۴۰ هکتار تغییر کاربری برای ایجاد گلخانه در سطح استان انجام گرفته که ۴۰ هکتار آن به بهره‌برداری رسیده و تعدادی نیز در مرحله دریافت تسهیلات بانکی خود هستند.

وی با اشاره به اینکه استان همدان در بحث الگوی کشت پایلوت اجرایی این طرح معرفی شده است، بیان کرد: امیدواریم اعتبارات مورد نیاز آن را از محل کمیسیون بودجه درنظر بگیرند چراکه این طرح جزو طرح‌های آب‌محور بوده و طراحی‌های آن انجام گرفته و آماده اجرا برای سال زراعی آینده هستیم.

بهراملو با بیان اینکه نقشه راه علم‌محور نیز با آینده‌نگری صادرات و واردات تولیدات آماده شده و این طرح نیز جزو طرح‌های آب‌محور به شمار می‌رود، گفت: در هفته دولت در سطح استان همدان ۸۵ طرح جهادکشاورزی با اعتباری افزون بر ۱۴۰۰ میلیارد تومان در بخشهای مختلف تولیدات گیاهی، آب و خاک و امور اراضی در حال افتتاح و بهره‌برداری است.

نماینده مردم رزن و درگزین در خانه ملت نیز اظهار کرد: برای نخستین‌بار در سطح کشور ۹۵ میلیارد تومان از اعتبارات ماده ۵۶ برای احیای قنوات و کانال‌های آبرسانی شهرستان‌های رزن و درگزین با پیگیری، حمایت و همکاری وزارت جهادکشاورزی دریافت کردیم که با این میزان اعتبار هم‌اکنون ۶۶ رشته قنات و ۴۷ کانال آبرسانی در سطح این دو شهرستان در حال اجرا بوده و با این اقدام بهره‌وری آب در این مناطق نسبت به سایر نقاط کشور از بالاتر خواهد بود و میزان آبدهی قنوات و کانال‌ها افزایش یافته است.

حسن لطفی با بیان اینکه هم‌اکنون کشاورزی شهرستان‌های رزن و درگزین در حوزه آب با اجرای پروژه‌های احیای قنوات و کانال‌های آبرسانی از محل اعتبارات ماده ۵۶ در حال به‌روز شدن است، افزود: یکی از مشکلات کشاورزان شهرستان رزن مستهلک شدن سیستم نوین آبیاری برخی از اراضی بوده که در این رابطه سال‌ها پیش کشاورزان با استفاده از تسهیلات بانکی سنگین نسبت به تجهیز اراضی خود به سیستم نوین آبیاری بدون استفاده از یارانه آبیاری نوین اقدام کردند.

وی با بیان اینکه با گذشت ۱۰ یا ۱۵ سال هنوز برخی از کشاورزان در حال پرداخت اقساط بانکی خود به خاطر تجهیز اراضی خود به سیستم آبیاری نوین هستند، گفت: از وزارت جهادکشاورزی درخواست داریم با توجه به مستهلک شدن بسیاری از سیستم آبیاری نوین اراضی کشاورزی شهرستان برای اصلاح این مجموعه آبیاری نوین منطقه بخشی از یارانه را در این رابطه به کشاورزان رزن و درگزین تخصیص دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha