حسین یونسی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به اینکه مجتمع بندری داخل شهر انزلی واقع شده لذا همواره بر این باور هستیم که شهروندان باید از این حضور منتفع شوند و تلاش داریم به مسئولیت های اجتماعی خود در قبال شهروندان در راستای تعامل شهر و بندر عمل کنیم.
وی افزود: یکی از این اقدامات، اهتمام به لایروبی تالاب انزلی است که با پیگیری های صورت گرفته و مساعدت سازمان بنادر و دریانوردی، ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این منظور اختصاص داده شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان با اشاره به اینکه این اقدامات در راستای احیای تالاب انزلی همچنین توسعه گردشگری دریایی انجام می شود، تاکید کرد: از اول مردادماه لایروبی تالاب آغاز شده و با توجه به حجم وسیع کار باید تلاش کنیم حداکثر استفاده را از منابعی که در اختیار داریم، داشته باشیم.
یونسی با اشاره به اینکه قرارداد پیمانکار ۱۸ ماهه است ولی طی مذاکرات انجام شده تلاش داریم که زودتر از موعد مقرر این پروژه تمام شود، تصریح کرد: لایروبی روگاهای اصلی به عنوان منابع تغذیه تالاب و همچنین مسیرهای اصلی گردشگری دریایی تالاب در اولویت هستند.
وی با بیان اینکه لایروبی حاشیه بلوار انزلی از جمله اقدامات در راستای حمایت از گردشگری دریایی بوده، تاکید کرد: به دلیل آنکه فعالیت تعاونی های قایقرانی در آن محدوده دچار اختلال و رکود شده بود، اقدام به لایروبی به طول ۱۰۳۰ متر و حجم بیش از ۱۹۰ هزار مترمکعب کردیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با تاکید بر اینکه در راستای توسعه گردشگری دریایی استان برای لایروبی بلوار انزلی ورود کردیم؛ در حالی که اصلا در مسیر کشتیرانی و وظایف این اداره کل نبود، افزود: این مسیر آنقدر خشک بود که سنبل آبی و گیاهان دیگر آنجا رشد کرده بودند.
یونسی با بیان اینکه در حین انجام کار دو لایروب خراب شد ولی دست از کار نکشیدیم، زیرا فعالیت و منبع درآمد قایقرانان کاملا تعطیل شده بود، گفت: خوشبختانه امروز مسافرینی که از بلوار انزلی بازدید کرده و میخواهند در تالاب انزلی گشت و گذار داشته باشند، از این اسکلهها میتوانند استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه در بحث احیای تالاب بندر انزلی یکی از شاخص های بسیار مهم لایروبی است، ولی این مسئله به تنهایی پاسخگو نیست، تصریح کرد: در کنار لایروبی، آبخیزداری و پرداخت حقابه تالاب و همچنین جلوگیری از ورود فاضلابها به تالاب بسیار مهم است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان با بیان اینکه اقدامات خوبی انجام و جلوی ورود فاضلابهای بیمارستانی به تالاب گرفته شده، افزود: این اقدام باید ادامه داشته و دستگاههای ذیربط در راستای جلوگیری از ورود فاضلابهای صنعتی و خانگی به تالاب بندر انزلی اقدام کنند.
یونسی با اشاره به عوامل تاثیرگذار در وضعیت کنونی تالاب انزلی، تاکید کرد: کاهش تراز آب دریای خزر، عدم لایروبی، سرازیری فاضلابها به سمت تالاب، عدم انجام آبخیزداری و همچنین پرداخت نشدن حقابه تالاب در دامن زدن به وضعیت بد آن دخیل است.
به گزارش ایسنا، این اولین بار است که یک ارگان دولتی با این حجم از بودجه برای لایروبی تالاب بین المللی انزلی ورود کرده و بسیاری از شهروندان و حافظان محیط زیست کشور از این موضوع خرسند هستند.
انتهای پیام
نظرات