جعفر کاویانیدلشاد یکشنبه ۵ شهریور در جمع خبرنگاران، با تأکید بر اینکه افراد سودجو با شخم زدن و برداشت سیلیس از مراتع این دو روستا خاک و پوشش گیاهی مراتع را نابود کردند، افزود: رسیدگی به این موضوع خواسته عشایری است که البته دادستان نیز ورود کرده است.
وی با بیان اینکه باید فکر اساسی برای برداشت سیلیس از مراتع ارزانفود و ورکانه شود، گفت: سازمان صمت به صورت قانونی مجوز برداشت اصولی سیلیس دهد تا به مراتع آسیب وارد نشود.
کاویانیدلشاد خاطرنشان کرد: سال گذشته از محل اعتبارات استانی و ملی ۱۹۹ میلیارد تومان مصوب شده بود که ۱۳میلیارد تومان تخصیص داشته است.
وی با بیان اینکه ۹ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و خشکسالی جذب شده است، تصریح کرد: اعتبارات سفر ریاست جمهوری ۱۷۰ میلیارد تومان بوده که تاکنون چهار میلیارد تومان در مرحله اول تخصیص داشته شده است.
وی با اشاره به اینکه اهمیت جایگاه عشایر، عشایر قشر کمتوقعی هستند که تولید مناسبی دارند، افزود: در طرح خرید تضمینی دام عشایر، پشتیبانی امور دام نهادهها را تهیه و در نهایت دام را از عشایر خریداری میکند و با توجه به اینکه عشایر در تأمین نقدینگی و نهاده مشکل دارند، این اقدام حرکت خوبی است.
مدیر امور عشایر استان همدان خاطرنشان کرد: ۱۸۰ هزار تن جو مدتدار بهصورت چهار ماهه در اختیار عشایر کشور قرار میگیرد که هنوز سهمیه استانی اعلام نشده است.
بیشترین سرانه دام عشایر کشور در همدان است
وی با بیان اینکه نقشهراه عشایر استان برای پنج سال تدوین شده است، یادآور شد: ۳۸۰ خانه بهداشتی برای عشایر تا پایان سال ۱۴۰۳ احداث میشود.
کاویانیدلشاد با بیان اینکه جمعیت عشایر حدود ۹ دهم درصد کل جمعیت استان است، اظهار کرد: در کل استان ۳۹۰۰ خانوار عشایر با ۱۳ هزار و ۸۸۰ نفر وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه بیشترین سرانه دام عشایر کشور در همدان است به طوری که ۴۷۰ هزار رأس دام در استان وجود دارد، بیان کرد: ۹۰ هزار هکتار معادل ۹.۵ درصد از مراتع استان در اختیار عشایر است.
مدیر امور عشایری استان همدان با بیان اینکه ۶۰۰۰ تن گوشت توسط چهار ایل و ۲۴ طایفه در استان تولید می شود، افزود: ۲۸ درصد دام سبک در اختیار عشایر کشور است.
اجرای آییننامه ساماندهی عشایری استان
وی با اشاره به آییننامه ساماندهی عشایری در استان، گفت: آییننامه عشایری در ۱۹ ماده تدوین شده است و براساس این آییننامه باید تمام ارگانها به نسبت جمعیت عشایر استان خدمات را ارائه دهند. در حوزه آییننامه عشایری، نیازسنجیها را برای همه دستگاهها ارسال کردیم.
این مقام مسئول تصریح کرد: سال ۱۴۰۰ در استان همدان ۵۰۰ دستگاه پنل خورشیدی به عشایر داده شده اما در سال گذشته و امسال هنوز هیچ پنلی تحویل داده نشده است.
کاویانیدلشاد از پرداخت حدود ۱۶ میلیاردتومان تسهیلات به عشایر استان خبر داد و گفت: در راستای تنوعبخشی به درآمد عشایر مشاغلی از جمله صنایعدستی، گردشگری، گیاهاندارویی و زنجیره گوشتقرمز در نظر گرفته شد که ۳۰ میلیارد تومان مصوب شده بود که حدود ۱۶ میلیارد تومان تا پایان تیرماه امسال جذب شد.
وی با اشاره به اینکه ۷.۵ میلیارد برای پرواربندی دام عشایر تسهیلات پرداخت شده است، بیان کرد: سوخترسانی برای عشایر به خوبی انجام شده است و همچنین مراسمهای خوبی در عاشورا و تاسوعای حسینی در چادرهای عشایر برگزار شد که پوشش خوبی از سوی صداوسیما انجام شد.
صدور مجوز سرپناه برای عشایر
مدیر امور عشایری استان همدان با تأکید بر ایجاد سرپناه برای عشایر استان، تصریح کرد: براساس آییننامه، برای ایجاد سرپناه به ازای هر عشایر ۱۴۰ هکتار مرتع باید وجود داشته باشد.
کاویانیدلشاد با بیان اینکه مجوز ساخت سرپناه به عشایر استان داده میشود، افزود: این موضوع به عشایر اطلاعرسانی شده است البته این طرح در بعضی از سامانهها جواب میدهد.
وی از خرید شش دستگاه تانکر آبرسانی عشایر استان خبر داد و خاطرنشان کرد: در راستای خدماترسانی به عشایر استان آبرسانی سیار ۶۸ هزار مترمربع با پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون صورت گرفته است.
نیاز به ۶۰ معلم عشایری
وی ادامه داد: همچنین ۱۵۰ کیلومتر ایلراه با سه میلیارد تومان ترمیم شده است و ۵۸۰ نفرروز در حوزههای صنایعدستی و گیاهاندارویی به عشایر آموزش داده شده است.
مدیر امور عشایری استان همدان با بیان اینکه مشکل تأمین آب قرق بهار حل شده است، یادآور شد: پیگیری انتقال سند قرق بهار به نام عشایر به مساحت ۱۷۴.۵ هکتار مرتع و ۲۰ هکتار مسکونی در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه ۲۵ معلم مختص عشایری در حال جذب است، تأکید کرد: تعداد دانشآموزان عشایر کوچروی استان ۳۸۰ نفر است که به ۶۰ معلم و پنج تا شش ماشین کمکدار نیاز داریم. سال گذشته سه معلم مختص دانشآموزان عشایری در کوچروها وجود داشت.
کاویانیدلشاد از احداث مجتمع دامپروری در ملایر و تویسرکان خبر داد و گفت: پیگیر احداث مجتمع دامپروری در قلعه آقابیگ ملایر و تویسرکان هستیم به طوریکه مطالعات ملایر انجام شده است.
انتهای پیام
نظرات